Alimente care conțin estrogen și sunt contraindicate la bărbați

Alimente care conțin estrogen și sunt contraindicate la bărbați

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2021 in LifeStyleSanatateSfaturi

Pentru a rămâne în formă bună și a se simți bine, corpurile noastre au nevoie de o dietă echilibrată. Atât femeile, cât și bărbații ar trebui să adere la un regim echilibrat și să mănânce alimente sănătoase. Alimentele care conțin estrogen pot fi un mare pericol pentru partea masculină a umanității.

Corpul feminin și masculin diferă din mai multe puncte de vedere, nu doar vizual. Fiecare organism are propriile sale caracteristici. Acesta este motivul pentru care anumite alimente pot fi incredibil de sănătoase pentru femei, dar nu și pentru bărbați.

Vă oferim o listă cu 5 alimente pe care medicii le consideră dăunătoare pentru bărbați.

Dacă doriți ca, corpul dvs. să fie bărbătesc și musculos, trebuie să vă creșteți nivelul de testosteron. Cu toate acestea, hormonul feminin estrogen trebuie evitat. Favorizează reținerea apei în organism și acumularea de grăsime corporală.

1. Produse din făină. Produsele de panificație conțin multă zearalenonă, o micotoxină nesteroidiană cu proprietăți similare estrogenului. În plus, produsele din făină conțin fitoestrogen.

2. Berea. Va fi dificil pentru bărbați să refuze această băutură spumoasă. Doar conurile de hamei, care fac parte din bere, sunt considerate partea feminină a plantei. Dacă apa și orzul nu afectează în niciun fel corpul, atunci hameiul este saturat cu fitoestrogeni. Și majoritatea sunt transformați în estradiol, hormoni care duc la scăderea nivelului de testosteron. Există o singură cale de scăpare: alegeți bere fără hamei în compoziție.

3. Soia. Estrogen de origine vegetală. Este capabilă să activeze hormoni feminini. Mai mult, pe rafturi puteți găsi doar soia modificată genetic, lipsită de majoritatea nutrienților. Singurul produs din soia potrivit pentru bărbați este izolatul proteic ​​din soia. Nu crește nivelul de estrogen. Acest supliment alimentar este bogat în proteine ​​și este adesea folosit de sportivi pentru a câștiga masa musculară.

4. Glucide și zaharuri rafinate. Cei care luptă să-și mențină greutatea optimă au renunțat cel mai probabil de mult la ele. Pericolul constă în insulină, care este responsabilă de nivelul zahărului din sânge. Pe lângă faptul că este supraponderal, creșterea insulinei afectează legăturile globulinei. Acesta leagă doi hormoni (estrogen și testosteron) împreună pentru a-i menține în echilibru.

5. Laptele. Un alt produs care este contraindicat pentru bărbați. Laptele natural conține o concentrație mare de estrogeni și progesteron, care sunt, de asemenea, un hormon feminin. Deci, este mai bine să nu beți cafea cu lapte. Sau înlocuiți produsul de origine animală cu un produs vegetal (dar nu din soia!).

6. Restul boabelor (în special mazăre) pot fi numite „depozite” de hormoni feminini. În 2003, oamenii de știință au descoperit că fitoestrogenii leguminoși din corpul uman se comportă la fel ca estrogenul natural produs de sistemul endocrin feminin.

Pentru a vă menține puterea masculină mai mult timp, încercați să reduceți aportul de alimente enumerate mai sus. Și ideal, eliminați-le complet din alimentație. Nucile, peștele gras, roșiile și carnea de vită slabă vă vor fi foarte benefice. Cu o alimentație aleasă corespunzător, cu siguranță veți putea obține armonia trupului și a sufletului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!