Ai grija pe langa cine iti pierzi timpul, s-ar putea sa regreti…

Ai grija pe langa cine iti pierzi timpul, s-ar putea sa regreti…

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 February 2019 in Dezvoltare Personala

Convingerile noastre în legătură cu ceea ce suntem şi ceea ce putem fi determină cu precizie ceea ce vom fi. Dacă credem în magie, vom trăi o viaţă magică.

Dacă credem că viaţa noastră este delimitată de nişte graniţe înguste, dintr-o dată acele graniţe vor deveni reale.

Ceea ce credem noi că este adevărat, ceea ce credem noi că este posibil devine adevărat şi posibil!

Ai auzit vreodata zicala: „Cine se aseamana se aduna?” S-ar putea sa o fi auzit spusa de parinti in timpul liceului, cand baietii si fetele incep sa se adune in functie de interese si persoanalitatile fiecaruia. Grupurile se formeaza avand la baza asteptari si comportamente similare, se dezvolta obiceiuri similare si chiar incep sa vorbeasca si sa se imbrace la fel.

Chiar daca la prima vedere toate aceste lucruri par inocente, in cele din urma vei deveni asemeni oamenilor cu care iti petreci timpul. Cu totii am auzit povesti despre „copilul bun” care intra in anturajul nepotrivit, isi pierde orientarea si devine asemeni mediului in care sta. Su pentru a se integra in grup isi reduce asteparile pentru a deveni la fel precum ale noilor sai prieteni.

Insa principiul se aplica si in cazul adultilor. Singura diferenta este ca acum esti constient de influenta pe care cei din jur o au asupra ta: acum nu mai poti spune ca ai intrat, fara sa-ti dai seama, in grupul nepotrivit. Trebuie sa ramai vigilent in legatura cu oamenii in jurul carora iti petreci timpul si ar trebui sa alegi grupul care te ajuta sa te dezvolti nu sa mergi in jos.

„Calitatea vietii unei persoane este, adesea, o reflectie directa a asteptarilor grupului din care face parte”, Tony Robbins.

Iata cateva lucruri pe care sa le iei in calcul atunci cand decizii in compania cui iti petreci timpul.

Ii privesti cu admiratie si respect pe cei cu care te inconjori?

Asta nu inseamna ca ar trebui ca ei sa fie milionari cand tu doar iti doresti sa gasesti un job mai bun. In aceasta situatie este de ajuns sa admiri modul in care ei vorbesc, au grija de ei, modul in care rezolva problemele sau doar modul in care privesc viata in general.

Poseda calitatile pe care doresti si tu sa le ai?

Uneori, intalnim oameni care pur si simplu ne lasa cu gura cascata. Cunosti pe cineva cu o carisma si pozitivitate atat de mari incat erai intrigat de ea si, poate, ca iti doreai din rasputeri sa te afli in preajma sa? Sau poate un om cu o multime de obiceiuri pozitive si care a dat dovada de atat de multa disciplina incat ti-ai dori ca si tu sa fii la fel? Indiferent de calitatile pe care ti le doresti, inconjoara-te cu oameni care le au deja.

Atentie la grupul de oameni in preajma caruia iti petreci mult timp

Daca te uiti cu atentie la oamenii cu care iesi de obicei si apoi te vei analiza vei observa ca tu ai deveni suma lor: adica o mica bucatica din fiecare se afla in tine? Doresti toate aceste piese? Daca nu, atunci este timpul sa-ti reevaluezi deciziile.

„Esti suma a cinci dintre oamenii cu care iti petreci cel mai mult timp” – Jim Rohn

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!