Ai avut premonitii in vise? Ele se pot intampla a doua zi sau peste mai mult timp. Iata cum sa le intelegem

Publicitate

Premoniţiile sunt reale, dar nu pot fi încă explicate cu ajutorul cunoştinţelor actuale despre biologie. Dr. Julia Mossbridge, coordonatoarea unui studiu aprofundat asupra premoniţiilor, susţine că presimţirile sunt un proces biologic “anormal”, dar firesc.

Reține simbolurile și mesajele pe care le vezi în vis și încearcă să le descifrezi semnificația ascunsă. Unele vise vorbesc despre dorințele tale neîmplinite, altele te ajută să te cunoști mai bine, dar visele premonitorii te pot ajuta să îți protejezi sănătatea.

Avem coșmaruri care ne sperie, avem și multe visuri frumoase, dar mai ales avem visurile premonitorii care ne pot ajuta. Acestea apar frecvent mai ales în perioadele dificile, în care ne confruntăm cu situații grave, inclusiv cu probleme medicale.

Subconștientul ne poate transmite prin vise un mesaj de alarmă cu privire la starea noastră de sănătate. Visele ne pot ajuta să înțelegem unde există un dezechilibru în organismul nostru și ce putem face pentru a ne proteja.

O practică frecventă în Antichitate

Grecii antici erau convinși că visele aveau puteri tămăduitoare, mai ales dacă dormeai într-un templu sacru. În timpul somnului, ei credeau că zeul tămăduitor Asclepios le dezvăluia bolnavilor cauza suferințelor și le indica cele mai bune leacuri.

Practica fusese împrumutată de la vracii egipteni, care conduceau adevărate sanatorii adăpostite între zidurile templelor de la Saqqara.

Beneficiile dovedite științific

Mulți cercetători consideră, în zilele noastre, analiza viselor un instrument terapeutic. Chiar dacă forța lor vindecătoare nu poate fi probată și dovedită în mod concret, ele pot avea o multitudine de beneficii pentru echilibrul nostru sufletesc și spiritual.

Visele premonitorii transpun în scene imaginare durerile și temerile care ne apasă sufletul, dar și suferințele trupului. În perioadele tensionate, când ne confruntăm cu situații dificile, visele ne ajută să ”blocăm” amintirile dureroase și să le analizăm cu atenție, este de părere Matthew Walker, profesor de psihologie şi neuroştiinţe la Universitatea Berkeley, California.

Descifrează mesajele din visele premonitorii!

Publicitate

Când visezi adesea că sănătatea ta sau a cuiva drag, a copiilor sau a părinților, este în pericol, trebuie să fii deosebit de atentă la simbolurile din vis. Limbajul oniric este de obicei codificat și haotic, dar trebuie să reții elementele esențiale, care au o semnificație puternică.

Notează-le în fiecare dimineață, compară-le de la o zi la alta și încearcă să găsești corespondentul lor din realitate. Iată câteva dintre cele mai frecvente scene care apar în vise despre sănătatea și echilibrul organismului.

acțiuni violente și sentimentul de pericol

În unele vise, care te avertizează că sănătatea ta este în pericol, este posibil să apară un atacator sau un animal care încearcă să te rănească. De obicei, se repetă imaginile legate de o anumită zonă a corpului. Spre exemplu, un animal de pradă care încearcă să te atace sărind la picioare, ți-ar putea da de înțeles că ar putea apărea o afecțiune a membrelor inferioare sau că vei avea un accident în care picioarele vor fi rănite.

senzațiile dureroase și rănile

Subconștientul încearcă să te avertizeze că sănătatea ta este în pericol și te face să simți în vis o durere inexplicabilă. Ai impresia în somn că te doare inima sau ficatul, că te-ai rănit și rana nu se mai vindecă sau că ai o leziune care nu poate fi tratată. Când visezi frecvent că te doare o anumită parte a corpului, încearcă să descoperi cauza și în realitate.

vizita la medic și intervențiile chirurgicale

Imaginile din spitale, întâlnirea cu un medic, consultațiile și chiar intervențiile chirurgicale pot apărea în visele premonitorii legate de sănătatea ta. Când acestea se repetă, ar fi bine să ții cont de mesajul pe care ți-l transmit și să îți programezi și în realitate o vizită la medicul tău curant.

alimente cu gust sau miros neplăcut

Uneori, se întâmplă să visezi că mâncarea din frigider s-a stricat sau că ești obligată să consumi alimente expirate. Visele încearcă să te avertizeze că ai un regim alimentar nepotrivit, care ar putea favoriza apariția unor boli digestive sau a unor afecțiuni grave.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Maioneza – reteta simpla si rapida, bine explicata pentru toate gospodinele

Publicitate

Este o maioneză extrem de rapidă, nu vă ia mai mult de 2-3 minute să o preparați, mai ușoară, mai gustoasă, mai spornică, mai dietetică (nu este atât de grea pentru ficat ca cea clasică numai din gălbenușuri), mai puțin grețoasă decât cea obișnuită…Este maioneza pe care o fac de peste 15 ani și pe care am tot promis că am să o scriu. Cred că, în aceste zile prinde bine să facem repede o astfel de maioneză, nu?

De câte ori nu vi s-a întâmplat să faceți maioneza clasică (cu gălbenuș de ou fiert și crud) și aceasta să se taie exact când nu te aștepți? Maioneza mea este complet sigură și nu se taie niciodată (cel puțin mie nu mi s-a întâmplat acest lucru).

Povestea ei este veche. Cu foarte mulți ani în urmă am colaborat cu o vestită firmă, cunoscută pentru oalele sale minunate, care promova pe piața noastră un mixer deosebit cu tijă verticală. În prezentările de atunci am văzut ce se mai poate face cu un astfel de mixer: o maioneză minunată, sigură, foarte bine legată, vârtoasă aș putea spune (uneori trebuie subțiată cu apă minerală), care face aderență mult mai bună și leagă celelalte ingrediente bine, neexistând situația înmuierii ulterioare, ”băltirii” uleiului cum se mai întâmplă uneori la maionezele clasice. Iar la ornat, am uitat să vă spun este ideală: nu se lasă și este fermă.

Deoarece se prepară din oul întreg, fiind foarte bine aerată (densitatea scade) din pricina albușului care se spumează, maioneza este mai spumoasă, iar la aceeași greutate are un volum mai mare decât cea clasică…Deci, pe lângă faptul că este spornică este și economică.

Singurul ”dezavantaj”, dacă se poate numi așa, este faptul că nu puteți să o faceți decât dacă aveți un mixer cu tijă verticală (gen Zepter), sau un blender turbo (eu folosesc blenderul de la Braun, turbo, cu putere 600 W).

Deci, dacă aveți în dotare unul din cele două aparate casnice menționate mai sus și ingredientele de mai jos, trebuie neapărat să încercați această maioneză… extrem de simplu și ușor, iar…după 2-3 minute când maioneza este gata, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ea iremediabil…și nu veți mai dori altceva pentru sosurile, salatele și preparatele cu maioneză din viitor.

Ingrediente (pentru cca 400 gr. maioneză)

  • aprox. 400 ml ulei floarea soarelui
  • 1 ou (crud)
  • 3 linguri muștar
  • zeama de la ½ lămâie (sau după gust)
  • ½ linguriță sare (sau după gust)

Mod de preparare

Publicitate

-Oul trebuie să fie neapărat proaspăt și la temperatura camerei.

-În vasul de mixer (este bine să fie un vas mai înalt decât larg) se pune oul, muștarul, sarea și aproximativ jumătate din cantitatea de ulei (dacă nu este ulei mult de la început, maioneza nu se leagă).

-Se introduce blenderul manual în vas, astfel încât cupa acestuia să cuprindă oul și să atingă fundul vasului. Se mixează cu mișcări verticale, ușor circulare pentru a aera cât mai bine oul. După maxim 1 minut maioneza este legată.

-Turnați restul de ulei, fără teamă, cu fir gros, amestecând în același timp, cu aceleași mișcări, până maioneza se omogenizează și ”înghite” tot uleiul. Nu durează mai mult de un minut.

-Adăugați zeama de lămâie (după gust) și omogenizați folosind blenderul cu aceleași mișcări verticale.

-În 2-3 minute maioneză este gata, foarte bine legată, consistentă. Dacă vi se pare prea groasă, se poate subția puțin cu 1-2 linguri de apă minerală.

-Maioneza se poate păstra la frigider (+1°C – +4°C) într-un vas de sticlă închis 2-3 zile, iar dacă se videază, se poate păstra până la 5–6 zile.

Poftă bună!

Notă:

-Mai este o variantă pentru prepararea acestei maioneze, dar vă trebuie puțin mai multă îndemânare și nu iese atît de aerată, voluminoasă și gustoasă (după părerea mea:se folosește un vas înalt și îngust, se pun ingredientele (inclusiv tot uleiul), se introduce blenderul astfel încât să atingă fundul vasului, se dă drumul la viteză/ putere maximă și pe măsură ce începe să se formeze/lege maioneza la fundul vasului, se ridică blenderul încet, spre suprafață, până ce tot uleiul s-a incorporat și ingredientele se transformă în maioneză.Este și mai rapidă, poate cu un minut mai puțin.

-Dacă folosiți de regulă ”vegeta” sau ”delikat” și preferați, se poate înlocui sarea cu unul din aceste ingrediente și maioneza poate ieși mai gustoasă.

– Maioneza din oul crud este puțin mai deschisă la culoare decât cea clasic. Atenție! Oul trebuie să fie proaspăt!

– Este ideală pentru ornarea diverselor preparate, fiind extrem de fermă și consistentă.

Sursa: vickysrecipes

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Retete