Adevarata valoare a unui om sta in caracter, tine minte ca iubirea, bunatatea si principiile corecte fac din tine un OM!

Adevarata valoare a unui om sta in caracter, tine minte ca iubirea, bunatatea si principiile corecte fac din tine un OM!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Dezvoltare Personala

Poate ca tinerii vor intelege mai clar, mai précis, de ce caracterul tau e bogatia ta, poate ei vor sti ca iubirea, bunatatea si principiile corecte fac din tine un OM! Nimic, nici o satisfactie pe lume nu e mai puternica, mai sanatoasa si mai luminoasa decat lucrul facut de tine insuti, prin tine insuti, oricat de marunt ar fi el, dar cinstit.

Un taran cinstit, care-si lucreaza cu dragoste ogorul, un maturator care cheltuieste din banii munciti de el insusi, un om obisnuit, care traieste modest, dar prin propriile forte sunt oameni puternici cu adevarat. Ei sunt atat de puternici incat refuza sa fure pentru a se lafai intr-un lux gaunos! Ei refuza favorurile si datul din coate printre oameni ”luciosi la suprafata”, dar – prin aceasta – demonstreaza ca nu sunt de vanzare.

Caracterul tau si constienta clara te indeamna sa intelegi cand tinzi sa cazi pe o panta abrupta si fara intoarcere a pierderii de sine. Puterea corupe, puterea e un text grav, greu si teribil, careia nu-i fac fata prea multi oameni, caci puterea luceste ca un palat ceresc si din pricina ei ”incornoratul” isi gaseste inchinatori printre cei mai merituosi, inteligenti si buni dintre oameni. La ”testul puterii” pica omenii mari, devenind mici, lacomi, saraci in duh si chinuiti de acela ce i-a corupt, nu pentru ca ar fi fost fortati sa fie corupti, ci pentru ca au ales ei insisi aceasta cale.

Cei ce nu-i rezista ispitei puterii se pierd pe ei insisi, devenind inconstienti de esenta vietii, a ceea ce inseamna putere, frumusete, bucurie si valori umane adevarate. Ei nu mai au nici un fel de putere, caci si-o dau in clipa de confuzie, in acea clipa in care s-au lasat amagiti de valori stralucitoare, de lucruri obtinute prea usor si incorect.

Trebuie sa le transmitem copiilor ca a fi puteric inseamna a avea caracter, a avea coloana vertebrala, a ramane drept in fata strambiciunilor, a spune adevarul si a trai in adevar. Minciuna din jurul nostru, chiar daca-i extinsa, nu e semn de normalitate si nici bogatia exacerbata nu e semn ca omul care-o detine e puternic. Din punct de vedere spiritual ”puterea este egala cu adevarul”. Fara sa spunem adevarul, nu avem putere, ci doar iluzia puterii.

Fara adevar, omul e prada fortelor irationale si inconstiente, care opereaza in propria-i constiinta, amagindu-l, chemandu-l mereu si mereu sa faca lucruri pe care nu le-ar face daca ar alege sa stie si sa spuna adevarul. Omul care nu spune adevarul constiintei, care nu cunoaste adevarul, si anume acela ca nu exista putere fara iubire si nici constienta corecta, nici gandire corecta, nici ratiune corecta fara iubire, devine o prada a fricii, a suferintei, a constrangerii, a razboiului, a urii, a nelinistii si a oamenilor care creaza situatii constrangatoare asupra sa.

Fara adevar constiinta nu are discernamant, omul nu are discernamant: el pare ca gandeste atunci cand se lasa prada raului, crezand ca raul e bun, insa gandirea sa e tulbure, e doar consecinta automata a inconstientei. Dovada sunt faptele grave pe care omul le face, inconstient ca prin ele se duce de rapa.

Un om care iubeste oamenii nu le-ar lua painea de la gura pentru ca el si apropiatii lui sa se lafaie in lux. El s-ar gandi cum sa le dea o paine oamenilor, e limpede. El s-ar gandi cum sa le faca un bine celorlalti si, prin acest gand, el ar fi puternic, ar atrage din energia vietii cele necesare vietii sale. Asadar, puterea inseamna a trai in adevar, a servi binelui celorlalti, a-l hrani pe cel flamand, nu a-i lua de la gura.

Discernamantul prezent inseamna adevar prezent si putere. Noi n-ar trebui sa dam nimic in schimbul acestei puteri, caci nu exista o bogatie mai de pret pe lume si nu ne gasim sentimentul de siguranta mai profund decat in constiinta curata si-n iubirea reala pentru oamenii din jurul nostru.

de Maria TimucDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!