Beneficiile acidului folic – Mai bun decât alte vitamine, reface sistemul imunitar, susține activitatea inimii și a vaselor de sânge.
Stimulează activitatea tuturor organelor, în special a pielii, și promovează, de asemenea, creșterea normală a părului.
Acidul folic în combinație cu vitaminele B6 și B12 reduce riscul de a dezvolta boli oculare cu 30%.
Acidul folic conferă pielii o culoare sănătoasă. Și, împreună cu acizii pantotenici și para-aminobenzoici, protejează părul de albire pentru o lungă perioadă de timp.
Această vitamină este recomandată în special în timpul sarcinii. Doza zilnică de acid folic în timpul sarcinii este de 400 mg.
Rezultatele multor ani de teste au arătat că aportul pe termen lung de vitamina B9 (acid folic) ajută femeile nu doar să scape de multe complicații în timpul sarcinii și în timpul nașterii, dar este, de asemenea, incredibil de benefic pentru sănătatea femeilor până la menopauză.
Oamenii de știință au descoperit că utilizarea acidului folic ajută la evitarea apariției unor probleme cu coloana vertebrală la copil, și contribuie la formarea corectă a sistemului nervos al fătului.
În plus, această vitamină este indispensabilă în tratamentul depresiei postpartum (perioada de după sarcină), prin urmare este considerată pe bună dreptate principala vitamină pentru femei.
La femei, lipsa folatului poate determina organele de reproducere să nu răspundă normal la estrogen.
În adolescență, acidul folic corectează pubertatea unei fete, ajută la acnee.
Dar această vitamină este necesară și pentru bărbați. Acidul folic acționează în tandem cu testosteronul pentru a favoriza maturarea spermei.
Pentru ca un tânăr să dezvolte caracteristici se * uale normale, cum ar fi vocea, barba și prostata mărită pentru a produce material seminal, are nevoie de o cantitate suficientă de folat.
Principalele surse naturale de acid folic sunt:
Leguminoasele: salată, spanac, varză, ceapă verde, mazăre verde, fasole, soia, sfeclă, morcovi, roșii, făină integrală și produse de patiserie din făină integrală, hrișcă și ovăz, mei, drojdie.
Este cea mai importantă vitamină pentru femei. Aveți grijă să nu aveți lipsă de acid folic, pentru că acest dezechilibru poate afecta mai multe organe.
Din produsele de origine animală: ficatul, rinichii, brânza de vaci, brânza, caviarul, gălbenușul de ou sunt bogate în acid folic.
Cu toate acestea, este necesar să consumați o cantitate uriașă de alimente potrivite în fiecare zi, pentru a ajunge la doza zilnica necesară a acestei vitamine în organism.
Prin urmare, este recomandabil să o luați sub forma de supliment alimentar, pastile, mai ales având în vedere prețul său scăzut.
Multă sănătate!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.