Nivelul ridicat de acid este rădăcina multor probleme din corpul nostru. Creșterea acidității corpului este rezultatul consumului de produse semifabricate și produse cu conținut ridicat de zahăr rafinat.
Există mulți oameni care încă nu sunt conștienți de gravitatea problemei. Încă din secolul trecut, s-a descoperit că alimentele prelucrate au efecte dăunătoare asupra corpului uman.
Sănătatea este o sferă a vieții în care este mai bine să previi apariția bolilor decât să le tratezi mai târziu. Aceste sfaturi te vor ajuta să restabilești echilibrului pH-ului și, astfel, vei scăpa de excesul de acid.
Iată 9 metode eficiente de combatere a acidului din stomac:
1. Cel mai important lucru este să-ți începi ziua cu un zâmbet și un pahar mare de apă cu suc de lămâie proaspăt stors
Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l beți dimineața pentru a curăța corpul. Lămâile au efectul opus asupra corpului tău, chiar dacă pot părea acre, ele calmează stomacul și previn formarea de acid în exces.
2. Mănâncă mai multă salată verde, asezonată cu suc de lămâie și ulei de măsline de calitate
Legumele sau fructele verzi sunt una dintre cele mai bune surse de minerale alcaline precum calciu. Acestea mențin zilnic pH-ul corpului normal și mențin echilibrul în corp.
3. Când vrei o gustare, poți alege să mănânci migdale crude, nesărate
Migdalele sunt pline cu minerale precum magneziu și calciu, care de fapt ajută la echilibrarea nivelului de acid prin reglarea glicemiei.
4. Bea lapte de migdale în loc de lapte de origine animală
Dacă ar fi să alegi între laptele de migdale și cel de vacă, este mai bine să-l alegi pe cel de migdale. Este mult mai bun pentru stomac, pe când, cel de origine animală poate provoca arsuri la stomac.
5. Fă mișcare
Este foarte important să fii activ. Exercițiile fizice ajuta organismul sa elimine excesul de aciditate mai eficient. Dacă starea de sănătate nu îți permite să faci exerciții fizice, atunci este suficient să faci o plimbare măcar o dată pe zi pentru a pune corpul în mișcare.
6. Respiră adânc
Cel mai ideal este să alegi un loc cu aer proaspăt și curat, de exemplu în natură, și să mergi acolo cât de des posibil. În timp ce ești acolo respiră adânc și bea multă apă pentru a spăla toxinele.
7. Evită să mănânci carne în fiecare zi
Cu siguranță poți trăi câteva zile fără carne. Este important să nu mănânci carne în fiecare zi, trebuie să mai faci și pauze deoarece și cantitățile excesive de carne din alimentație cresc aciditatea.
8. Evită consumul de sucuri cumpărate
Zahărul este unul dintre cele mai dăunătoare produse acide pe care le consumăm. Dacă bei doar un pahar de suc, vei avea nevoie de mai mult de treizeci de pahare de apă pentru a neutraliza efectul.
9. Mănâncă mai multe legume
Nu ne referim la cartofi. Ei bine, cartofii dulci sunt o alegere bună, dar nu gătiți cu ulei de floarea soarelui.
Cea mai bună alegere sunt legumele coapte sau pregătite la aburi, cum ar fi: ardeii, sparanghelul, dovleceii, vinetele, broccoli, conopida.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.