A venit vara si ochelarii de soare nu ne pot lipsi din garderoba – vezi ce ochelari ti se potriveste

Publicitate

De o vreme incoace , ochelarii de soare au devenit un acesoriu esential al modei (mai ales pentru cei/cele cu fitze ! ) , modelul acestora schimbandu-se inevitabil de la un sezon la altul.Desi , pentru unii cocalari si unele pitipoance schimbarea tipului de ochelari devine in mod regulat obligatorie , in functie de trendul de poimaine sau stilul ultimei vedete de pictorial , acestia se potrivesc , de la caz la caz , unei anumite forme de fata.Asa ca , desi poti cadea in obsesia modei cu orice pret , mai intelept ar fi sa evaluezi corect ce fel de ochelari de soare iti avantajeaza profilul fetei…

De la tonalitati de culoare stralucitoare sau discrete , pana la forma ramei , ochelarii de soare , un element ce pare a fi tot mai nelipsit garderobei tale , iti poate reflecta stilul sau atitudinea fata de viata.Ei iti pot schimba infatisarea exterioara (in bine sau in rau) sau personalitatea in cateva clipite.

O pereche de ochelari corespunzatori fetei tale

Mai ales in cazul femeilor, alegerea unor ochelari de soare se poate compara cu selectarea unei imbracaminti care poate pune in valoare atractivitatea particulara a corpului .Niste rame care se aseaza bine deasupra nasului tau te pot intineri sau iti pot amplifica frumusetea nativa.Oricum , cel dintai criteriu pe care trebuie sa il iei in seama este cel al formei fetei tale.Un al doilea principiu consta in asortarea cu tonul tenului si culoarea parului tau…

Forma fetei tale

– Fata ovala ofera cele mai multe variante de alegere a unei perechi de ochelari de soare ( sau vedere ) , intrucat ea este constituita din proportii foarte echilibrate.Desi, in mod virtual , orice forma de rame se potrivesc acestui tip de fata , cele care te pun in valoare cel mai mult sunt cele mari, largi, care iti acopera o mare parte a fetei.

– Fata patrata necesita un tip de ochelari usor curbati sau rotunjiti , asezati catre partea superioara , in asa fel incat sa poata minimaliza zona maxilarului.O alta varianta poate consta dintr-o rama ingusta , cu o latime mai mare fata de inaltime, astfel incat sa aiba capacitatea de a amplifica regiunea ochilor.

Publicitate

– Fata prelunga (lunga) , caracterizata de obraji mult prelungiti , este avantajata de ochelari care acopera centrul fetei , avand o inaltime relativ mare , cu un efect de micsorare a acestei disproportii , si cu ornamente care ar putea sa distraga atentia de la obrajii lungi si linia maxilarului.

– O fata rotunda necesita , de obicei , o rama dreptunghiulara sau cu lentile sub forma de paralipiped / trapez.In acest fel , printr-o ingustare a ochelarilor catre nas , se poate obtine un efect de micsorare a fetei si accentuare a zonei ochilor.

– Fata triunghiulara , constand dintr-o frunte lata si o barbie mica , este avantajata de ochelari ingusti , pozitionati catre nas.In acest fel , fata ta poate apare mai lata , conferindu-ti o armonie a trasaturilor.

– Fata sub forma de triunghi inversat , cu baza catre partea superioara , sau cu o barbie lata si o frunte ingusta , ar avea nevoie de o rama care sa iti largeasca partea superioara a capului si sa ti-o minimizeze pe cea inferioara.Lentilele cu culori stralucitoare si cu multe ornamente pot avea darul de a distrage atentia de la regiunea faciala inferioara .

Ochelari de soare in functie de lungimea si tipul parului

– Parul moale si usor carliontat este avantajat de forme delicate ale lentilelor , de ochelari fara rama si culori translucide.

– Parul foarte ondulat este pus in valoare de o rama care se aliniaza formei parului tau.Se recomanda ochelarii cu rame clasice.

-Parul foarte scurt trebuie acompaniat de o rama cu o structura poligonala (patrulater) sau cu lentile rotunde sau ovale.

-Parul lung trebuie adaptat la ochelari potriviti fie pieptanaturii stranse , fie celei desfacute a suvitelor (vezi variantele de mai sus).

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle

Boala vine din suflet! Iarta, iubeste, binecuvinteaza! Esti o minune!

Publicitate

Lipim si dezlipim etichete pe oameni. Tragem pe unii sau pe altii de maneca incercand sa schimbam pareri. Ne consumam energia preocupandu-ne de ceea ce gandesc altii despre noi.

Acumulam frustrari, ne incarcam sufletele cu griji inutile si ne alimentam imaginatia cu tot felul de inchipuiri. Ne imbolnavim pentru ca ne stresam prea mult si uitam sa fim fericiti.

Datul cu parerea despre orice, oricand, oriunde, incurajat de mass-media devine o a doua fire a omului mic. Prejudecati. Utopii. Dupa ce malaxorul vietii ne framana bine, uneori si cea mai amarata bucatica de paine ti se pare cea mai dulce.

Mai ales dupa ce viata ti-a dat jos „ochelarii de cal”, acele aparatoare care nu iti permit sa vezi lateral ceea ce ar trebui: suferintele si nevoile celor de langa noi, frumosul din jurul nostru, binele si intentiile bune, sansele care ni se acorda, oamenii care merg alaturi de noi, natura. Astazi gresesc eu si tu ma ierti. Maine gresesti tu si eu te iert. Poimaine gresim amandoi si altii ne iarta si tot asa. si deasupra tuturor si in noi adie Duhul Sfant in Lumina lina. Ne emotioneaza orice este frumos, o floare, o melodie, un zambet, vocea unui copil, tandretea unui batran, amintirea cuiva drag…

Ai adus ceva frumos si bun pe lume? Ai facut pe cineva fericit astazi? Iubesti sau urasti? Actionezi sau esti indiferent? intelegi fara explicatii? Crezi fara sa vezi? Auzi fara cuvinte? Vezi cu ochii inchisi? Simti fara atingeri? Cand te uiti in oglina ce vezi?! Cand viata iti rupe paginile viselor, razi de multimea viselor ce apar dupa. Sufletul nu este limitat la un numar fix de iubiri. Nu ramane intr-o balta de pierzanie. Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea, incerc sa invat cate ceva de la fiecare. si, Doamne, ce minune este viata! Mai ales dupa ce iti tragi sufletul ca ai alergat de tine ca sa te intalnesti cu Tine…

Am sa iubesc pana la sfarsitul lumii. Iar sfarsitul lumii e sfarsitul meu. Cand am murit, lumea mea s-a sfarsit. Asadar, se cuvine sa ma preocupe sfarsitul meu, nu sfarsitul lumii. A semnat cineva vreun contract ca traieste 70 sau 80 de ani?! Oricand povestea vietii noastre se poate incheia, brusc sau lin. „Apocalipsele” contemporane sunt in mintea si in inima mea, cand urasc, mint, invidiez, judec, etc. in mine e Raiul, in mine e iadul. in mine e lumina si in mine e intunericul.

Asadar, suflet drag, traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima zi din viata ta. Astazi poate fi cea mai frumoasa zi, de tine depinde ce alegi. Fii o candela aprinsa, iar prin pilda propriei vieti fa lumea mai frumoasa in jur.

Iarta, iubeste, binecuvinteaza! Esti o minune!

Publicitate

Din Ieromonah Hrisostom Filipescu, Puține cuvinte, multă iubire, Ed. PIM, Iași 2013, p.235-238

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Sa va raspanditi iubirea, fara sa asteptati rasplata

Să avem iubire, blândeţe, pace. Astfel îl ajutăm pe semenul nostru, atunci când este stăpânit de rău. Exemplul străluceşte tainic, nu numai când celălalt este prezent, ci şi când lipseşte. Să ne luptăm să răspândim buna noastră dispoziţie. Chiar şi atunci când spunem cuvinte despre viaţa celuilalt, pe care n-o încuviinţăm, el îşi dă seama şi ne îndepărtăm astfel de dânsul. În vreme ce dacă suntem milostivi şi îl iertăm, îl influenţăm chiar dacă nu ne vede.

Să nu ne luăm la ceartă cu cei hulitori, potrivnici lui Dumnezeu, prigonitori ş.a. Răzvrătirea face rău. Să urâm cuvintele şi răutatea lor, însă pe omul care le-a rostit să nu-l urâm, nici să ne răzvrătim împotriva lui. Să ne rugăm pentru el. Creştinul are dragoste şi nobleţe, şi se poartă pe măsură.

Precum un ascet care, fără să-l vadă cineva, foloseşte întreaga lume, căci valul rugăciunii sale îl înrâureşte pe celălalt, împărtăşeşte lumii Duhul Sfânt, tot astfel şi voi să vă răspândiţi iubirea, fără să aşteptaţi răsplată; cu iubire, răbdare, zâmbet… Iubirea trebuie să fie sinceră. Şi numai iubirea lui Dumnezeu este iubire sinceră. Persoanei care ne oboseşte şi ne îngreuiază, iubirea trebuie să i se dăruiască în chip lin, fără ca celălalt să-şi dea seama că ne străduim să-l iubim. Şi să nu ne manifestăm mult în afară, căci atunci îl facem să se împotrivească.

Tăcerea mântuieşte din toate relele. Înfrânarea limbii este mare lucru! În chip tainic, tăcerea iradiază către aproapele. O monahie, care ținea mult la rânduială, a spus Bătrânului ei: -Cutare soră ne tulbură mănăstirea cu greutățiile și felul ei de a fi. N-o putem răbda. Și Bătrânul a răspuns:

-Tu ești mai rea decât ea! La început, monahia s-a mirat și s-a împotrivit, dar după lămuririle Bătrânului a înțeles și a fost foarte mulțumită.

Adică, Bătrânul i-a zis:

-În vreme ce pe ea o stăpânește duhul cel rău și se poartă urât, acela te stăpânește și pe tine, care chipurile ești într-o stare mai bună, și-și bate joc d amândouă. Sora aceea ajunge în acea stare fără să vrea,dar și tu, prin împotrivirea ta și prin lipsa iubirii, faci același lucru. Astfel că nici pe ea nu o folosești, iar pe tine te vatămi.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet