A învăța cum să nu absorbi energia negativă a oamenilor din jurul tău este o mare abilitate spirituală.

A învăța cum să nu absorbi energia negativă a oamenilor din jurul tău este o mare abilitate spirituală.

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 November 2022 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

A învăța să nu absorbi energia negativă a oamenilor din jurul tău este o mare abilitate spirituală.

Empatia este capacitatea de a recunoaște și de a simți emoțiile altor oameni. Simpatia este un sentiment de milă pentru alți oameni. Adesea, „a fi empatic” înseamnă că absorbi o mare parte din durerea și suferința celor din jur, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra ta.

Dacă ai fost vreodată într-o cameră cu o persoană negativă, știi cât de toxică poate fi energia acestuia. A învăța să nu absorbi energia negativă a altor oameni este o mare abilitate spirituală.

Iată 5 moduri de a te proteja de influența negativă a altor oameni.

1) Amintește-ți că nu poți mulțumi pe toată lumea.

Dacă cineva are obiecții față de tine, nu încerca să-i faci pe plac acelei persoane. Acest lucru îți va epuiza doar energia și te va face dependent de opinia acestei persoane.

Nu toată lumea te va plăcea, iar acest lucru este perfect normal. Oamenii trăiesc pe pământ cu un alt scop. Iubește-te pe tine în primul rând, și vei crea un câmp de forță care te va proteja de influența celorlalți.

De asemenea, amintește-ți că nu poți schimba lumea, așa că nu face din asta un scop. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu absorbi energia pe care oamenii o proiectează asupra ta.

2) Ai grijă când inviți alți oameni în viața ta.

Corpul, mintea și mediul înconjurător sunt templul tău. Gândește-te că oamenii trebuie să se șteargă pe picioare înainte de a intra în el, pentru că nu va fi bine dacă îți aduc murdărie în suflet.

Dacă într-o zi îi dai unei persoane o felie de pâine, atunci a doua zi va cere o pâine. Dacă o lași să stea o zi, ea va încerca să stea o săptămână. Obișnuiam să cred că vecina mea este prea rece și rea cu unii dintre vecini. Odată ce mi-am dat seama că de fapt ea se respectă pe ea însăși și casa ei, i-am apreciat opinia și modul de gândire.

A fi generos este un lucru bun, dar există o linie fină de care nu trebuie să treci, astfel încât să nu fii călcat în picioare. Învață să spui „nu” și să nu te simți vinovat în privința asta.

3) Fii atent la „paraziți”.

Paraziții au nevoie de o gazdă pentru a supraviețui. Când acorzi atenție altcuiva, îi oferi energia ta. Atunci când îi lași să intre în viața ta, vampirii energetici îți vor epuiza rezerva de energie. Unii oameni își vor arunca energia negativă asupra ta și apoi vor trece la următoarea victimă.

A fi un bun prieten este un lucru minunat, dar există limite pe care nimeni nu are dreptul să le depășească.

Se întâmplă ca o altă persoană să își reverse asupra ta problemele care apar la locul de muncă, într-o relație sau chiar din cauza neatingerii obiectivelor. Toate aceste emoții te pot epuiza și îți pot strica starea de spirit.

Dacă înveți să te impui în fața lor și să nu-i mai lași să se plângă, în acest fel vei înceta să-i absorbi energia toxică.

4) Petrece timp în aer liber.

Ieși mai des afară, plimbă-te, odihnește-te și doar respira adânc. Respirația crește circulația sângelui în întregul corp și ajută la prevenirea absorbției energiei negative de la oamenii din jur. Mergi cu încredere, ține capul sus și nu lăsa pe nimeni să-ți strice starea de spirit.

5) Asumă-ți responsabilitatea pentru gândurile și emoțiile tale.

Felul cum te simți depinde 100% de tine. Universul trimite oameni în viețile noastre pentru a ne testa; acum depinde strict de tine dacă îi lași sau nu să intre în viața ta.

Nu ești o victimă și nimeni nu are putere asupra ta. Gândește-te la modul în care gândurile sau așteptările tale se manifestă într-o situație dificilă. Ce se întâmplă dacă totul depinde de nivelul tău de răbdare, iritabilitate sau compasiune?

Creează situații de viață care îți cresc nivelul de energie. Te simți bine în preajma acestei persoane? Această persoană se simte bine în jurul tău? Este timpul să îți dai seama că ești demn de o viață fericită.

Pentru a te proteja de energia negativă, trebuie să te iubești. Amintește-ți că ești demn de fericire și pace. Amintește-ți că este în regulă să spui nu și că ești autorul propriei tale stări de spirit.

Există vampiri energetici în mediul tău? Te rugăm să ne spui în comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!