Care șofer trebuie să acorde prioritate: cel care rămâne pe drumul cu prioritate sau cel care circulă pe direcția înainte?

Care șofer trebuie să acorde prioritate: cel care rămâne pe drumul cu prioritate sau cel care circulă pe direcția înainte?

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in CuriozitățiLifeStyle

Șoferilor li se recomandă să ia în considerare următoarea situație. În fața lor se află o intersecție în formă de litera “Y”, în care se crează o schimbare a direcției de deplasare pe drumul principal.

Ambele mașini se află pe același drum cu circulație în sens unic. Prima se deplasează pe drumul principal și nu intenționează să-și schimbe direcția de mers, în timp ce a doua vrea să facă un viraj la dreapta din banda stângă.

De asemenea, și aceasta se deplasează pe drumul principal. Întrebarea este care șofer va trece primul. Iată imaginea pentru a analiza mai bine situația:

Această situație de trafic este extrem de controversată. Să aruncăm o privire mai atentă și să încercăm să înțelegem cine are prioritate într-o astfel de situație.

Dacă vorbim despre primul șofer, mașina roșie circulă pe banda din dreapta. Nu există semne de circulație sau marcaje rutiere care să organizeze modul de preselecție a benzilor. Acest lucru înseamnă că el se poate deplasa pe oricare dintre benzile de circulație.

Cu toate acestea, el nu efectuează nicio manevră, ceea ce înseamnă că nu comite nicio încălcare. În ceea ce privește celălalt șofer, mașina albastră se află pe banda din stânga, iar drumul este cu sens unic.

Deși dacă privim drumurile în funcție de prioritate, conducătorul cu mașina albastră de pe banda din stânga continuă pe drumul cu prioritate dar este încadrat greșit. Pentru a face un viraj la dreapta, trebuie să se deplaseze mai întâi în banda din dreapta.

Cu alte cuvinte, acest șofer încalcă regulile, ceea ce înseamnă că mașina roșie care circulă înainte are prioritate.

Este important să se observe că astfel de situații nu iau în considerare siguranța participanților la trafic.

Lipsesc semnele de preselectare a benzilor și marcajele rutiere. În consecință, șoferii ar putea să nu înțeleagă cum și încotro să circule.

De asemenea, nu este clar cine are prioritate în diferitele situații de circulație. Pentru a preveni astfel de probleme, este necesară amplasarea semnelor de circulație și marcarea drumurilor.

Acest lucru va reduce semnificativ numărul incidentelor rutiere și, implicit, va crește nivelul siguranței rutiere.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!