Lecții pe care cu cât le știi mai devreme, cu atât de ajută mai mult. Dure, dar sincere.

Lecții pe care cu cât le știi mai devreme, cu atât de ajută mai mult. Dure, dar sincere.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

De multe ori trecem cu vederea și credem că nouă nu ni se va întâmpla așa ceva. Dar există lucruri care se pot întâmpla oricând și oricui, ele sunt inevitabile cel puțin pentru că fac parte din creștere.

Deci, iată  de ce să vă feriți:

„Prieteni pentru totdeauna” – este un mit. Odată cu trecerea timpului, mulți oameni vă vor părăsi și voi la rândul vostru îi veți părăsi pe mulți. Pot exista o mulțime de motive pentru care se întâmplă acest lucru. Prietenii adevărați există, dar sunt rezervați doar pentru cei care chiar sunt așa. Amintiți-vă, atragem ceea ce suntem. Și sunt puțini astfel de oameni, poate unul sau doi.

Vei fi singur în cele mai grele momente ale vieții tale. Aceste momente te vor face înțelept, matur și neînfricat. Nimeni nu te va ajuta. Trebuie să te ajuti pe tine însuți. Doar așa vei deveni mai puternic, vei afla și vei înțelege la ce ești capabil și, mai mult, ce îți dorești. Așa că nu ar trebui să judeci pe cei care te-au lăsat, ar trebui să le mulțumești pentru oportunitatea de a crește.

Vei întâlni mulți oameni falși; să înveți să îi identifici și să păstrezi o distanță sănătoasă – aceasta este lecția ta. Astfel se trezește intuiția, astfel lucrezi ceea ce este în tine.

Vei fi gelos; nu te mira. Este normal. Vei fi înșelat, trădat de cei dragi, nu te mira. Doar mergi mai departe. Oamenii se vor comporta față de tine în funcție de nevoile lor, doar când vei înțelege asta, vei înceta să reacționezi. Și doar atunci totul se va schimba.

Este bine să fii generos, amabil și înțelegător. Dar există o limită. Altfel, vei fi luat de-a gata sau, în cele din urmă, folosit. Nu poți fi bun pentru toți și nici nu trebuie, nu trebuie să cauți să faci bine tuturor, punându-te pe tine pe planul secund. De obicei, această greșeală este făcută cu părinții, încercând să nu îi supere pe copii, să le facă pe plac. Dar în cele din urmă își distrug propria viață iar consecințele și înțelegerea vin când este prea târziu.

Profită de orice oportunitate pe care o poți avea.

Nimic nu vine ușor. Este un mit. De fapt, totul depinde de atitudinea și credințele tale. Adevărul este că majoritatea oamenilor se sacrifică singuri circumstanțelor, oamenilor etc., pentru că se tem să riște și pur și simplu să ia ceea ce este al lor. De fapt, noi creăm circumstanțele externe, nu invers.

Tot ce ai nevoie deja există deja în tine, trebuie doar să vrei și să iei. Însă, ce se întâmplă în capul tău, chiar și după ce ai citit aceste cuvinte? Ai avut gânduri precum: nu sunt demn, trebuie să merit, fiecare cu al său, nu toți oamenii pot fi bogați, nu îmi pot permite și multe, multe alte gânduri negative. Vezi, totul este despre credințele tale.

Nu lăsa emoțiile tale să te influențeze. Fiecare etapă dificilă din viață îți va aduce o lecție. Nu te descuraja. Trage concluzii din asta. Există avantaje în tot, mereu.

Și ultimul, dar nu cel mai puțin important: niciodată nu te subestima. Ai mult mai mult potențial, abilități, talent decât crezi.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!