Cum să obții energie de la alte persoane

Cum să obții energie de la alte persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 July 2023 in Spiritualitate

Fiecare om dorește să fie iubit, apreciat, considerat necesar și util în această lume. Aceste lucruri îl hrănește, îi crește încrederea în sine și prin intermediul celorlalți primește susținere energetică. În esență, există două modalități de a obține energie de la ceilalți: 1 – din lipsă și 2 – din plinătate.

Calea lipsei este calea manipulatorilor. Unele dintre cele mai importante instrumente aici sunt frica și sentimentul de vinovăție. “Victimei” trebuie să i se impună în mod obligatoriu un sentiment de vinovăție, să îi atribuie responsabilitatea pentru toate nefericirile, să se “lege” de ea, obținând astfel confirmarea valorii și utilității sale. Această cale este urmată de oamenii care se confruntă cu lipsa stimei de sine, a iubirii față de ei înșiși și diferite frici.

A doua cale. Atunci când un om atinge nivelul de plinătate, autosuficiență și iubire, dorește să împărtășească ceva cu ceilalți, să ajute oamenii, să slujească. Face acest lucru pentru că este o expresie a Spiritului său, a Sufletului său, a potențialului și a talentelor sale spirituale. El aduce beneficii oamenilor și în schimb primește energie de recunoștință și susținere. Acest lucru se întâmplă în mod natural și îl ajută să se întărească și mai mult în ceea ce face.

Desigur, acest lucru funcționează atunci când o persoană nu are nevoia de a obține energie de recunoștință în mod special, altfel ar fi o manipulare și ea.

În general, titlul articolului este puțin provocator.

Este bine să conștientizezi primele tale tactici de manipulare, să nu te blochezi în ele, ci să crești spiritual, dezvăluind în tine iubirea, acceptarea, integritatea.

De asemenea, este important să nu cazi în mândrie.

În orice caz, mândria este dușmanul principal al tuturor oamenilor, care poate adormi conștiința și poate crea iluzia importanței.

Sentimentul propriei tale importanțe ar trebui mai bine înlocuit cu sentimentul propriei tale demnități și a puterii tale spirituale.

Acesta apare din conștientizarea faptului că ești o ființă unică, conectată prin Spirit la întreaga Creație și îți îndeplinești funcția unică, exprimându-ți talentul unic în beneficiul tău și al oamenilor, Naturii, exprimându-ți propria ta putere și adevăr interior.

Cred că este mai bine să aspiri să primești energie sub forma recunoștinței, dar, adevărul este că accentul nu trebuie să fie pe faptul că dorești să o primești. Pur și simplu faci ceea ce trebuie, fără a te atașa de rezultat și recompensă.

Există oameni care, prin natura lor, sunt manipulatori și agresori. Astfel de persoane sunt necesare societății și Naturii pentru dezvoltare. În realitatea noastră, acestora nu le este confortabil și consideră că toți sunt dușmani, dar, într-adevăr, vor trebui să învețe acceptarea și iubirea, așa că este Universul nostru.

DE CE ESTE NECESAR PENTRU CREȘTEREA SPIRITUALĂ?

Prin CREȘTERE SPIRITUALĂ înțeleg conștientizarea Sinelui, a Eului nostru Adevărat, cunoașterea lui Dumnezeu. Dar problema este că Dumnezeu (El fiind Eul Adevărat) este mereu aici. Nu am putea exista fără El. Dar îl ignorăm în mod constant!

Ne-am îndepărtat de El cu voalul acestui lume, cu obiectele care ne înconjoară, cu gândurile noastre legate de ceea ce se întâmplă aici. Toate acestea, prin voalul ignoranței, ascund adevărata noastră natură și tot ceea ce trebuie să facem este să scăpăm de acest voal și Eul nostru Adevărat va străluci.

ÎN SUBSTANȚĂ, AUTOREALIZAREA ARE CA SCOP DOAR ÎNLĂTURAREA A CEEA CE NE ASCUNDE ADEVĂRATA NOASTRĂ NATURĂ.

Aici, ca exemplu, se potrivește perfect situația în care pierdeți un obiect prețios și apoi descoperiți că l-ați pierdut chiar în fața ochilor. Iar bucuria voastră nu are limite. În urmă cu doar 5 minute, erai cea mai nefericită persoană, iar acum ești din nou fericită. În esență, nu ai pierdut nimic, ci ai găsit ceea ce a fost întotdeauna lângă tine. Înțelegeți?

La fel se întâmplă și cu autorealizarea, Eul tău Adevărat este deja realizat, este aici și acum. Înlăturând voalul ignoranței, ni se pare că ne-am realizat din nou și suntem fericiți de asta, dar, în realitate, am descoperit doar ceea ce era deja aici.

CE TREBUIE SĂ FACEM PENTRU A DISPERSA IGNORANȚA?

Răspunsul este simplu și complex în același timp – trebuie să avem cunoaștere adevărată. O putem dobândi în societatea oamenilor înțelepți sau studiind Scripturile Sacre.

Și prin practicarea discernământului între adevăr și fals. Pe măsură ce practicăm, cunoașterea falsă se va diminua, până când va dispărea complet.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!