Evitați oamenii care folosesc aceste 3 moduri de comunicare (astfel îți fură energia vitală).

Evitați oamenii care folosesc aceste 3 moduri de comunicare (astfel îți fură energia vitală).

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSpiritualitate

Există persoane care pur și simplu te seacă de energie atunci când vorbești cu ei sau ești în preajma lor.  Aceștia sunt numiți vampiri energetici.

Dar de ce se întâmplă acest lucru? Uneori, oamenii pot chiar să fure energia în mod inconștient, folosind anumite vorbe răutăcioase. Iată care sunt acestea:

1. Comentarii retorice răutăcioase 

Aici putem include fraze precum “Ești surd?”, “Ești orb?”, “Ai picioarele strâmbe?”, ,,Ai ceva în cap?”. Toate aceste fraze, în realitate răutăcioase, indică faptul că persoana căreia îi sunt adresateâ nu este bună de nimic.

Spunând aceste lucruri, autorul se va crede superior față de interlocutorul său și îl va face să se simtă prost. Dacă în viața ta există oameni care folosesc constant aceste fraze sau vorbe asemănătoare, încearcă să-i eviți cât mai mult posibil.

Aceste cuvinte distrug oamenii. Dacă aude astfel de lucruri în mod constant, chiar și cel mai încrezător om va începe să își pună întrebări cu privire la valoarea sa. Pentru unii, chiar și o singură remarcă poate fi fatală.

2. Înjurături nesfârșite

Toate lucrurile trebuie să aibă o măsură. De exemplu, există oameni care nu își pot imagina viața fără înjurături. Pentru acești oameni, fiecare propoziție trebuie să conțină o înjurătură.

Cu astfel de oameni este imposibil să comunici, deoarece pur și simplu nu înțelegi ce vor să spună. În plus, expresiile vulgare pot fi folosite, așa cum se întâmplă și în primul caz, pentru a umili oamenii.

Fii atent la motivul pentru care anumite persoane din viața ta folosesc înjurături și cum le folosesc, spre cine sunt îndreptate. Le folosesc ca instrument pentru a exprima emoții excesive? Sau le îndreaptă către oameni?

Pentru că, atunci când o persoană se lovește la degetul mic de la picior de scaun, va spune cuvintele care îi vor veni prima dată în minte, iar din durere, cu siguranță nu va spune lucruri frumoase.

Dar dacă o persoană insultă în mod constant alți oameni, vorbește numai urât, atunci este momentul să te gândești dacă merită să ai o astfel de persoană lângă tine. Noi spunem că nu.

3. Cuvintele descurajante

Cele mai populare – sunt cuvintele descurajante. Și acestea sunt cele mai periculoase. Sunt cele mai periculoase sunt pentru că sunt integrate într-un discurs absolut normal.

Cuvintele descurajante pot fi folosite în mai multe moduri. În unele cazuri, ele pot fi folosite pentru a insinua că problemele cuiva nu sunt atât de grave pe cât spune. De exemplu, o prietenă îi spune celeilalte prietene că are probleme la locul de muncă. Dar în loc să o consoleze, aceasta începe să spună că se plânge degeaba, pentru că la alții este și mai rău.

Într-un fel, ea nu spune exact că problemele prietenei nu sunt grave, dar acest lucru se poate deduce după modul în care își structurează propozițiile și cu ce intonație le rostește.

Dar doar pentru că alte persoane au probleme mai mari, asta nu înseamnă că noi nu mai avem dreptul să ne plângem de a le noastre. Orice problemă – este o problemă, indiferent de cât mică sau de mare este. Dacă vom căuta mereu persoane care au mai multe probleme decât noi, atunci acest lucru poate continua la nesfârșit.

Chiar dacă problemele altora sunt mai grave, asta nu înseamnă că problemele noastre nu sunt importante. Ele sunt importante pentru noi și trebuie să învățăm să ne descurcăm cu ele.

Atunci când alte persoane devalorizează problemele sau eforturile noastre, nu ne va mai rămâne nicio energie pentru a le depăși.

De exemplu, o fată se taie la mână și se duce la prietenul ei să ajute. Pe fată o doare și o ustură locul în care s-a tăiat, dar prietenul ei îi spune că el s-a tăiat și mai rău odată, ca ce a pățit ea nu este atât de rău. Acest lucru este toxic. Doar pentru că băiatul a pățit ceva mai rău, asta nu înseamnă că tăietura fetei este nesemnificativă. O va durea în continuare.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!