Top 10 alimente care ne ajută în cazul pietrelor la rinichi

Top 10 alimente care ne ajută în cazul pietrelor la rinichi

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Aportul suficient de apă ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi, precum și la îndepărtarea depozitelor existente. Lichidul este necesar pentru a curăța organismul de produsele de calculi și, de asemenea, mișcă nisipul prin sistemul urinar. Deși doar apa pură este suficientă pentru funcționarea normală a rinichilor, efectul consumului acesteia poate fi sporit.

În articol, am adunat 10 remedii ale căror beneficii pentru sistemul urinar au fost dovedite de știință. Le puteți folosi acasă, dar înainte de a începe tratamentul, este recomandat să consultați un specialist pentru a evita efectele secundare și a nu dăuna organismului.

Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile însărcinate și care alăptează, care trebuie să aibă grijă suplimentară de sănătatea lor și de sănătatea copilului lor.

1. Apa

Atunci când aveți un risc crescut de formare a pietrelor, cantitatea de apă consumată trebuie crescută. Recomandări similare sunt date persoanelor ale căror pietre s-au mișcat (supus supravegherii medicale a acestui proces). Apa va ajuta la accelerarea eliminării lor din organism și la eliminarea simptomelor neplăcute.

Trebuie amintit că deshidratarea este principalul vinovat în dezvoltarea urolitiazelor. Deficiența de apă este întotdeauna indicată de modificări ale culorii urinei. De la galben pal, se transformă în galben închis, ceea ce este un simptom alarmant.

2. Suc de lămâie

Sucul de lămâie proaspăt stors poate fi adăugat în apă în mod regulat. Conține o substanță specială – citrat, a cărui acțiune are ca scop spargerea pietrelor mici și facilitarea trecerii acestora prin tractul urinar.

Pentru a obține efectul, trebuie să beți în mod regulat apă cu suc de lămâie. Pe lângă prevenirea formării pietrelor, are numeroase beneficii pentru sănătate. În special, îmbogățește organismul cu vitamina C și inhibă creșterea florei patogene.

3. Ceai de busuioc

Busuiocul este o sursă de acid acetic, care dizolvă eficient pietrele la rinichi și reduce durerea asociată cu îndepărtarea lor. Nu degeaba busuiocul a fost folosit din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru tratarea proceselor inflamatorii si eliminarea disfuncționalității sistemului digestiv. Astăzi este bine cunoscut faptul că această plantă are un efect pozitiv asupra organismului, saturându-l cu vitamine și microelemente.

Compoziția ceaiului de busuioc conține antioxidanți și substanțe antiinflamatoare, care sunt necesare pentru funcționarea normală a rinichilor.

Puteți folosi frunze de busuioc proaspete sau uscate pentru a face ceai de busuioc. Puteți obține suc cu ajutorul unui storcător. Este folosit în forma sa pură și adăugat la smoothie-uri.

Perioada de tratament cu ceai de busuioc nu trebuie să depășească 6 săptămâni. Nerespectarea acestei recomandări poate duce la consecințe negative sub forma următoarelor încălcări:

  • Scăderea nivelului de zahăr din sânge ;
  • Scăderea tensiunii arteriale.
  • Risc crescut de hemoragie.

S-au făcut puține studii cu privire la efectele busuiocului asupra pietrelor la rinichi. Cu toate acestea, capacitatea sa de a opri inflamația și de a avea un efect antioxidant asupra organismului a fost dovedită științific.

4. Oțet de mere

Oțetul de mere conține acid acetic, care are capacitatea de a dizolva pietrele la rinichi. Consumul acestuia vă permite să atenuați durerea cauzată de prezența lor în sistemul urinar.

Oamenii de știință au efectuat un studiu în care s-a constatat că oțetul de mere ajută la prevenirea formării pietrelor. Pentru a obține acest efect, se recomandă adăugarea a 2 linguri de oțet amestecate într-un pahar cu apă. Compoziția rezultată se bea în timpul zilei. Nu depășiți doza indicată, pentru a nu vă afecta sănătatea.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache