17 beneficii ale consumului de varză murată pentru sănătate

17 beneficii ale consumului de varză murată pentru sănătate

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Proprietăți benefice minunate ale verzei murate – are un efect pozitiv asupra tractului gastro-intestinal, ficat, ajută la curățarea generală a corpului.

Paradoxal este faptul că varza murată este mult mai benefică pentru oameni decât cea proaspătă. Procesul de fermentare îmbogățește varza proaspătă cu substanțe nutritive noi, vitamine, absolut necesare vieții normale. Consumate zilnic a 100 de grame de varză murată conține cantitatea necesară de vitamina C, întărind semnificativ imunitatea. Absolut toate calitățile utile ale verzei murate se păstrează timp de zece luni de la data preparării acesteia.

Principala substanță utilă este vitamina C (acid ascorbic). Această vitamină este un antioxidant natural. După o fermentare adecvată, vitamina C se păstrează mult timp în varză. Deoarece tratamentul termic nu este necesar atunci când fermentează varza, vitamina C este complet conservată.

În plus, acest aliment atât de iubit conține vitamine din grupa B deosebit de valoroasă (B1, B2, B3, B4, B6, B9), vitamina K, vitamina U (metilmetianină), un număr mare de minerale: calciu, potasiu, fosfor, sodiu, fier, zinc, siliciu, seleniu, iod. În timpul fermentației, varza și acidul lactic sunt îmbogățite cu acizi organici.

Beneficii și proprietăți medicinale

Efectele pozitive asupra verzei pentru sănătate au fost recunoscute de medici și nutriționiști, precum și confirmate de istoria veche de secole a produsului.

Sistem imunitar.

Varza verde – un multivitamin pentru prevenirea și tratamentul lipsei de vitamina B1 și al problemelor și bolilor conexe (scorbut, răceli sezoniere). Conținutul de vitamina C din varza murată este mai mare decât în ​​citrice – 150 de grame de varză murată pe zi îndeplinesc cerința zilnică pentru acest element esențial, care nu este sintetizat de corpul uman.

Sistemul cardiovascular.

Proprietatea generală preventivă a verzei murate este scăderea colesterolului și prevenirea complicațiilor ulterioare – formarea plăcilor pe pereții vaselor de sânge, dezvoltarea aterosclerozei și ischemia inimii.

Sistem nervos.

Murăturile sunt bogate în vitamine B, care sunt responsabile pentru funcționarea stabilă a sistemului nervos central. Un consum normal de varză murată îmbunătățește starea de spirit, normalizează somnul, crește rezistența la stres.

Sistemul endocrin.

Produsul este permis în cazul persoanelor cu diabet, deoarece nu conține carbohidrați simpli (zaharoză, fructoză). Normalizează activitatea pancreasului, a cărui funcționare este afectată de diabetul de tip 1 și 2.

Beneficii generale

1. Ajută la mahmureală. Se știe că saramura de varză ajută după consumul activ de alcool. Este clar că cel mai bine ar fi să beți cu măsură. Dar dacă nu puteți respecta această regulă, atunci saramura de varză murată vă vine în ajutor.

3. Boli ale inimii și ale vaselor de sânge. Sucul de varză normalizează nivelul colesterolului, ajută la ateroscleroză, rezultând îmbunătățirea funcției cardiovasculare.

4. Întărește sistemul nervos. Vitaminele B susțin sistemul nervos, cresc rezistența la stres, iar vitamina U menționată mai sus ajută la combaterea depresiei.

5. Întărește sistemul imunitar, are proprietăți tonice. Proprietățile benefice ale verzei murate includ faptul că este un profilactic excelent împotriva bolilor sezoniere, cum ar fi gripa, răcelile etc., datorită antioxidanților prezenți în ea, bogată în compoziția de vitamine și minerale.

6. Remediu pentru greață. Saramura de varza este recomandată pentru toxicoza la femeile gravide, potrivit recenziilor, acest instrument reduce senzația de greață.

7. Reglează metabolismul. Datorită conținutului de iod din varză, acidul nicotinic (vitamina PP) normalizează metabolismul. Ceea ce contribuie și la scăderea în greutate.

8. Reduce glicemia din cauza conținutului de fibre. Varza este săracă în carbohidrați (zaharoză și fructoză), deci este foarte utilă persoanelor cu diabet.

9. Ajută la alergii și astm. Studiile au confirmat că varza murată conține substanțe care inhibă dezvoltarea reacțiilor alergice, adică au acțiune antihistaminică (de exemplu, vitamina U). Se știe că un atac de astm este adesea provocat de o reacție alergică.

10. Combate bacteriile patogene. Varza murată complet are efect bactericid, analgezic, antiinflamator.

11. Varza vară în cosmetologie. Multe femei îl folosesc în scopuri cosmetice. Măștile bazate pe varză murată reduce acneea, îndepărtează petele de pigment, conferă pielii catifelată, moale și proaspătă. Conținutul de vitamina PP (acid nicotinic), întărește unghiile și părul.

12. Întinerește corpul. Consumul acestui produs în alimente ajută la detoxificarea organismului, îmbogățirea celulelor cu substanțe nutritive care ajută la regenerarea lor, toate acestea conferă un efect de întinerire.

13. Îmbunătățește pofta de mâncare. Utilizarea verzei murate ca gustare înainte de cină îmbunătățește semnificativ secreția glandelor gastrice. Acest lucru este necesar pentru persoanele care sunt chinuite de o boală lungă și / sau care doresc să se îngrașe.

Beneficiile și daunele aduse corpului de varză murată ar trebui luate în considerare mai detaliat, deoarece consumul fără limită poate dăuna unei persoane, mai ales dacă are anumite contraindicații.

Contraindicații

Consumul de varză murată nu este recomandată persoanelor cu boli și leziuni ale tractului gastro-intestinal, cum ar fi gastrită, pancreatită sau ulcere ale stomacului și duodenului .

Acest fel de mâncare are proprietatea de a crește tensiunea arterială , deci nu trebuie utilizat de pacienții hipertensivi.

Persoanele care au insuficiență renală nu trebuie să consume varză murată – aceasta va duce la umflături și alte leziuni ale organelor interne.

În ciuda proprietăților benefice ale legumelor murate, contraindicațiile sale pot duce la complicații semnificative ale bolilor existente dacă nu se respectă măsurile de precauție.

Abuzul de varză murată poate provoca balonare, flatulență, diaree.

Substanțele prezente în frunzele de varză fermentate încetinesc absorbția iodului. Persoanele care prezintă un risc de boală tiroidiană ar trebui să consulte un medic înainte de a include această gustare în meniu.

Varza murată – un fel de mâncare cu conținut ridicat de sare. Prin urmare, persoanele care suferă de hipertensiune, gută și edem ar trebui să limiteze consumul de acest produs.

Varza murată este contraindicată în probleme cu aciditatea excesivă a sucului gastric, în afecțiunile renale și pancreatice severe, gastrită, în prezența pietrelor în vezica biliară.

Nutriționiștii nu recomandă includerea acestei gustări în dieta copiilor sub 5 ani.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!