9 motive pentru care consumul a trei ouă pe zi îți îmbunătățesc semnificativ sănătatea

9 motive pentru care consumul a trei ouă pe zi îți îmbunătățesc semnificativ sănătatea

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiStiinta

Pierderea în greutate, îmbunătățirea vederii, oasele și dinții mai puternici – toate acestea și multe altele. Dacă includeți în micul dejun trei ouă în fiecare zi, acesta vă va îmbunătăți sănătatea și vă va oferi protecție împotriva mai multor boli. Ouăle sunt un produs cu adevărat extraordinar!

Beneficiile ouălor pentru organism

1. Colesterol?

Frecvente controverse cu privire la beneficiile și daunele ouălor se explică prin prezența colesterolului în acest produs. Cu toate acestea, acest produs conține doar 180-186 mg de lipide (grăsimi), în timp ce ficatul produce aproximativ 1000-2000 mg de colesterol în fiecare zi. Ouăle pot înlocui colesterolul rău cu cel bun. În plus, creșterea colesterolului din sânge este prevenită de lecitina conținută în ou.

2. Întărirea țesutului osos și a dinților

Ouăle conțin vitamina D, care este necesară pentru ca organismul să absoarbă calciu și să mențină sănătatea dinților și oaselor. Gălbenușul de ou este unul dintre puținele alimente care este o sursă naturală a acestei vitamine.

3. Valoarea energetică

Nutriționiștii recomandă consumul zilnic de ouă. Nutrienții și aminoacizii susțin funcții vitale importante ale corpului. Beneficiul indispensabil al acestui produs este valoarea sa energetică, de care au nevoie toți oamenii care duc un stil de viață activ.

4. Sursa de vitamine și minerale

Beneficiile ouălor se datorează prezenței în ele a vitaminelor esențiale organismului omului. Cum ar fi: A, D, E, B3, B6, B12, acid folic, colină. La fel ca mineralele și oligoelementele: iod, zinc, calciu, magneziu, fier și fosfor. De exemplu, oligoelementul seleniu susține funcția sistemului imunitar și a glandei tiroide.

5. Susține menținerea unei siluete subțiri

Ouăle sunt sărace în calorii. Datorită lecitinei și colinei, acestea ajută la îndepărtarea grăsimilor și a colesterolului din corp, ceea ce este important ca oamenii să aibă grijă de silueta lor. Calitatea ridicată a proteinei obținute din ouă vă permite să vă simțiți sătuli mai mult timp și astfel vă ajută să mențineți o greutate normală.

6. Mic dejun excelent

Potrivit Colegiului American de Nutriție, precum și al Jurnalului Internațional de Obezitate, consumul de ouă la micul dejun poate reduce consumul de alimente inutile pe care le consumați în fiecare zi. Ouăle la micul dejun accelerează pierderea în greutate și, în același timp, vă permite să mențineți energia în organism în timpul zilei la un nivel optim. Acest mic dejun va fi delicios și sățios!

7. Susțineți și întăriți vederea

Gălbenușurile de ou conțin cantități mari de luteină și zeaxantină, care sunt necesare pentru a menține vederea sănătoasă și, de asemenea, ajută la prevenirea cataractei. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, a cărei deficiență determină orbirea.

8. Proteine

Oul este, în primul rând, o sursă naturală de proteine, ceea ce îl face aproape un aliment indispensabil pentru fiecare dintre noi. Proteinele sunt foarte importante pentru pierderea în greutate, creșterea musculară, controlul hipertensiunii și sănătatea oaselor. Un ou mare este format din 6 grame de proteine. Iar cantitatea de proteine ​​din trei ouă este echivalentă cu o porție de carne.

9. Ajută inima, indispensabil în timpul sarcinii

Oamenii de știință au efectuat un experiment și susțin că consumarea ouălor ajută la scăderea bolilor cardiovasculare. Conținutul de acid folic din ou susține funcționarea normală a sistemului hematopoietic și dezvoltarea corectă a fătului în timpul sarcinii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!