9 lucruri care ar trebui să fie în casa ta dacă vrei să fii fericit

9 lucruri care ar trebui să fie în casa ta dacă vrei să fii fericit

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2023 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi

Faptul că, casa ta este stilată și curată nu o face automat un loc de fericire absolută. Conform cercetărilor oamenilor de știință, culorile corecte, aromele și accesorii pot ajuta la crearea unei atmosfere de armonie și iubire.

1. Pereți verzi sau galbeni

Cercetătorii de la Universitatea din Amsterdam au concluzionat că aceste două culori specifice, verde și galben, pot induce sentimentul de fericire într-o persoană. Cu toate acestea, recomandarea noastră este să nu vopsiți întreaga locuință în aceste culori îndrăznețe. Este suficient să folosiți aceste culori în anumite zone.

2. Flori proaspete

Chiar dacă nu există nimic mai trist decât să vezi ofilirea unui buchet frumos de flori (iar pentru unii este doar o cheltuială inutilă), oamenii de știință recomandă să ai mereu flori proaspete în casă. Ele conferă senzația de plinătate a vieții, armonie și iubire. Așadar, nu ignora acest sfat. Câteva ghivece cu flori te vor ajuta mult!

3. Fotografii sentimentale

Momentelor emoționante, capturate în fotografii (nu cele oficiale sau regizate), ar trebui să le expui în casa ta! Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea din Portsmouth arată că, chiar și o privire întâmplătoare la o fotografie frumoasă de familie poate induce emoții pozitive și o senzație de liniște.

4. Lumânări cu aromă de vanilie

Aromele au un impact semnificativ asupra vieții noastre. Casa ar trebui să fie plină de arome călduroase. După analizarea efectului aromelor asupra stării noastre psihologice, cercetătorii au concluzionat că vanilia poate îmbunătăți dispoziția și poate liniști.

5. Jurnal personal

Cu toate că trăim în era calculatoarelor, psihologii încă ne sfătuiesc să ținem un jurnal personal. Chiar și cele mai scurte însemnări ne pot ajuta să înțelegem atât propriile gânduri, cât și sentimentele. Este deosebit de benefic să reciti însemnările mai vechi, deoarece acest lucru poate aduce liniște și fericire. Încearcă!

6. Animale de companie

Nu degeaba numim câinele “cel mai bun prieten”. Cercetările efectuate de Institutul de Psihologie Personală și Socială arată că animalele de companie au un impact semnificativ asupra stăpânilor lor, ajutând la depășirea sentimentului de izolare socială și, în final, îmbunătățind calitatea vieții.

7. Patul făcut

Se pare că obiceiul de a face patul în fiecare dimineață te ajută să te pregătești pentru ziua care urmează. Conform unui sondaj realizat de Hunch .com, 71% dintre cei care își fac patul în fiecare dimineață se consideră fericiți, în timp ce 62% dintre cei care lasă patul dezordonat au declarat că sunt nefericiți. Considerăm că 1-2 minute petrecute pentru a face patul sunt unul dintre cele mai simple moduri de a te simți fericit.

8. Cu cât ai mai puține lucruri, cu atât mai bine

Conform UCLA’s Center of Everyday Lives and Families, femeile cu “densitate mare a obiectelor în casă” au niveluri semnificativ mai mari de cortizol (hormonul stresului) decât cele ale căror locuințe nu sunt suprapopulate cu obiecte. Concluzia este simplă: cu cât sunt mai puține obiecte în casă, cu atât mai puțin stres. Explicația științifică este că un număr mare de obiecte îi face pe oameni să asocieze acest lucru cu dezordinea și eșecurile.

9. Arome florale

Receptorii olfactivi, care detectează mirosurile, sunt direct conectați la creierul nostru. Anumite mirosuri pot stârni anumite emoții. Prin urmare, data viitoare când alegi un parfum de cameră, alege concentratul cu miros de flori. Astfel de arome induc senzația de confort, bucurie și fericire.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!