8 semne că cineva vă invidiază. “Oamenii invidioși sunt o problemă pentru alții, dar în același timp se chinuie singuri.” – William Penn.

8 semne că cineva vă invidiază. “Oamenii invidioși sunt o problemă pentru alții, dar în același timp se chinuie singuri.” – William Penn.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Abilitatea de a recunoaște semnele invidiei vă poate ajuta să ieșiți dintr-o situație neplăcută fără prejudicii.

Iată 8 semne că cineva vă invidiază:

1. Vi se fac complimente false.

Atunci când oamenii încep să vă invidieze, de obicei, primul lucru pe care îl fac este să vă complimenteze excesiv. Aceste complimente pot suna sincer sau pot ascunde un resentiment secret. Cu toate acestea, dacă ieșiți pentru o clipă din încăpere, ar putea începe imediat să se încrunte.

Cel mai probabil, cei invidioși preferă să pretindă că vă sunt prieteni în loc să își exprime direct emoțiile. Singura soluție în această situație este să îi complimentați sincer pe invidioși atunci când reușesc cu adevărat ceva.

Acest comportament îi poate face să vă vadă ca pe o persoană bună și sinceră și astfel o să-și controleze invidia.

Psihologul Leon F. Zeltzer spune: “Până când nu analizați cu atenție complimentele sau laudele altor oameni, nu ar trebui să luați în serios cuvintele lor. În spatele tuturor acestor complimente pot exista intenții ascunse.”

2. Nu se bucură sincer pentru succesul vostru.

Nu contează ce ați realizat sau cât de mult ați muncit pentru a vă atinge scopul, invidioșii vor trata întotdeauna succesul vostru ca pe un noroc simplu.

Maestrul M. Faruk Radvan a spus: “Oamenii care vă invidiază cel mai mult sunt cei care vor cel mai mult ceea ce aveți voi.”

Nu este necesar să le dați satisfacție, deoarece acest lucru ar putea duce doar la discuții negative despre voi. Păstrați-vă încrederea în voi și nu vă lăsați afectați. Nu este recomandat să vă lăudați cu succesul vostru în fața invidioșilor, deoarece veți întări doar percepția negativă despre voi.

3. Ei își expun realizările.

Oamenii invidioși tind să-și etaleze succesul, adesea mai mult decât merită. Aceștia încearcă să se laude în special atunci când voi vă sărbătoriți propriile realizări. Ce îi determină să facă acest lucru? Probabil pentru că nu au atât de mult succes precum voi.

Bob Blai crede: “În lumea noastră, există întotdeauna oameni ale căror minți sunt pline de gânduri negative. Nu numai despre cei pe care îi invidiază, ci și despre ei înșiși, despre presupusa lor neputință de a-și atinge scopurile.”

Acești oameni pot conștientiza comportamentul lor doar atunci când sunt dezamăgiți. Încercați să le oferiți sinceritatea voastră cu privire la ceea ce au reușit ei să realizeze. Pentru a schimba comportamentul cuiva, cel mai bine este să le arătați cum să facă asta, prin exemplul vostru.

4. Vă imită.

Oamenii predispuși la invidie subconștient doresc să pară mai buni decât voi sau încearcă să vă imite stilul de comunicare sau stilul de viață. În loc să vă supărați, încercați să îi inspirați să urmeze propriul drum.

Încurajați-i atunci când încearcă să facă ceva pe cont propriu. Arătați-le că nu este necesar să vă imite și că este bine să fie doar ei înșiși.

5. Cred că sunteți într-o competiție

Oamenii invidioși au în sânge competiția constantă pentru conducere, deoarece sunt într-o căutare permanentă a succesului. Psihologul Melanie Greenberg scrie că acești oameni “pot să vă vadă ca pe o amenințare sau pot fi prea aroganți și doresc să pară mai buni decât ceilalți”.

Cu toate acestea, dacă încearcă să vă provoace la competiție în ceea ce privește orice domeniu, cea mai bună abordare ar fi să le spuneți: “Eu nu concurez cu nimeni.” Dacă nu cădeți în capcana lor, vor pierde interesul pentru competiția cu voi.

6. Se bucură de greșelile voastre.

O persoană invidioasă se bucură întotdeauna atunci când aveți probleme sau când cineva vă critică. Chiar dacă de față cu voi o să le pară rău, în sufletul lor se bucură întotdeauna de eșecurile voastre.

7. Vă vorbesc pe la spate.

Invidioșii o să vă vorbească mereu pe la spate. Acest lucru nu este deloc frumos, deoarece au tendința de a răspândi zvonuri foarte urâte. Pentru a opri astfel de persoane, cel mai bine este să le spuneți direct în față că știți adevărul.

,,Critica și negativitatea nu pot împiedica atingerea obiectivelor voastre, dar cu siguranță vă pot distrage de la ele.”

Deoarece invidioșii, în general, nu sunt ostili, un dialog serios poate fi suficient pentru a-i determina să se gândească mai bine la ce au făcut și să termine cu bârfele.

8. Vă urăsc fără niciun motiv.

Dacă cineva vă urăște fără niciun motiv aparent, probabil că vă invidiază. Conștientizarea faptului că sunteți disprețuiți de către altcineva atunci când nu ați făcut nimic rău poate fi o experiență foarte dificilă.

În acest caz, cel mai bine este să eliminați pur și simplu astfel de persoane din viața voastră. Nu aveți nevoie de această negativitate, iar invidioșii se chinuie singuri din cauza urii lor nejustificate față de alții. Pur și simplu scăpați de astfel de persoane.

Invidia este un sentiment foarte complicat pentru fiecare dintre noi. Poate apărea dorința de a spune invidiosului tot ceea ce gândiți despre el. Cu toate acestea, comportamentul calm și pozitiv este cel mai bun mod de a rezolva problema, atât pentru voi, cât și pentru invidiosul în cauză.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!