8 reguli de aur pentru viață – „1. Asumă-ți întotdeauna responsabilitatea pentru acțiunile tale.”

8 reguli de aur pentru viață – „1. Asumă-ți întotdeauna responsabilitatea pentru acțiunile tale.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 September 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Iată 8 reguli de care ar trebui să ții cont în viață:

1. Asumă-ți întotdeauna responsabilitatea pentru acțiunile tale.

Desigur, este mult mai ușor să dai vina pe altcineva, dar acest lucru denotă o lipsă de respect față de acea persoană. Doar atunci când vei înțelege cât de important este să îți asumi acțiunile și greșelile te vei maturiza cu adevărat.

2. Recunoaște, trecutul nu poate fi schimbat!

Nu te mai judeca pentru greșelile făcute în trecut. Pentru asta se numește trecut, ca să fie lăsat în urmă. Nu lăsa trecutul să îți influențeze prezentul sau viitorul. Alege să trăiești în prezent și să te bucuri de el.

3. Nu încerca să-i schimbi pe cei din jurul tău!

La nivel subconștient, ascundem o dorință secretă de a-i schimba pe toți după placul nostru, dar trebuie să înțelegem că toată lumea este unică și diferită. Dacă vrei să ai o persoană lângă tine, atunci trebuie să încerci să o accepți așa cum este, nu să încerci să o schimbi.

4. Încearcă să fii puternic în fața oamenilor.

Nimănui nu-i place să fie în preajma unei persoane triste, nervoase sau depresive, deoarece le va strica și lor starea de spirit. De asemenea, aproape nimănui nu-i pasă cu adevărat de motivul pentru care ești supărat, mulți întreabă doar din complezență sau din pură curiozitate, dar nu vor înțelege niciodată ce simți. Nu se vor putea pune în locul tău.

5. Orice decizie va aduce anumite consecințe.

Înainte de a lua orice decizie, trebuie luate în considerare posibilele consecințe care vin cu aceasta. La urma urmei, o decizie inteligentă este o decizie bine cântărită și analizată pe toate părțile.

6. Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima.

Nu spunem să te gândești la moarte, ba chiar din contra, trăiește fiecare zi din plin, fă numai lucruri care te fac fericit, nu amâna nimic pe altă zi, distrează-te, încearcă lucruri noi, creează momente de neuitat.

7. Fă ceea ce iți spune inima ta să faci.

Dacă vei fi vreodată pus în situația de a alege între ce îți spune mintea și ce îți spune inima, alege mereu să faci ceea ce îți spune inima. Ar fi păcat să stai și să te gândești cum ar fi fost dacă luai alte decizii în viață. Viața este scurtă, așa că alege să faci ceea ce te face fericit.

8. Nu-ți pierde lângă oameni care nu te prețuiesc!

În primul rând trebuie să îți cunoști propria valoare și să realizezi că meriți mai mult. Dacă vezi că nu ești apreciat și respectat într-un loc, atunci ar trebui să pleci. Cu siguranță vei găsi persoane care să te trateze așa cum meriți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!