8 principii Zen care te vor ajuta să devii mai înțelept

8 principii Zen care te vor ajuta să devii mai înțelept

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitateViata

În această lume confuză și haotică, fericirea pare uneori un scop de neatins. Cu toate acestea, oricât o persoană regretă problemele timpului său, satisfacția este întotdeauna în mâinile sale. Următoarele sfaturi vin de la călugări care știu ce presupune o viață împlinită.

1. Toate răspunsurile vin din interior

Principiul fundamental al călugărilor este să-și folosească instinctele și intuiția. Pentru a face față problemelor pe care le are lumea, trebuie să vă folosiți al șaselea simț. Toate răspunsurile sunt în interiorul tău; trebuie doar să te uiți în locurile potrivite și să ai încredere în tine.

2. Cunoașteți puterea impermanenței

Impermanența este una dintre cele mai importante învățături budiste care trebuie să fie pe deplin înțeleasă și acceptată pentru a înțelege pe deplin viața. Odată ce o persoană înțelege acest lucru, va putea trăi o viață cu mai puține așteptări de la oameni și Univers.

Singurul lucru care este constant sunt schimbările în sine, iar atunci când o persoană învață să accepte schimbările, lucrurile minunate se vor schimba în viață.

3. Eșecul este egal cu creșterea

Foarte puțini oameni par să înțeleagă această lecție. O greșeală sau un eșec face ca o persoană să se concentreze pe ce e mai rău.

Trebuie amintit faptul că o monedă are întotdeauna două fețe. Eșecul și eroarea sunt un proces de învățare și, în acest sens, este foarte valoros. Poate cineva să predea o lecție valoroasă, dar dacă nu o înveți singur, nu va avea o valoare la fel de mare. Asumarea riscurilor este o parte foarte importantă a unei vieți împlinite.

4. Învățați arta răbdării

Răbdarea este cel mai greu lucru pentru unii oameni. Unii oameni se enervează și se agită destul de repede. Există timp și loc pentru toate. Timpul este creat de oameni și nu ar trebui să fie niciodată dezamăgitor. Răbdarea este cu siguranță o virtute și, în momentul în care cineva învață să o controleze, va fi pe drumul către o viață mai împlinită.

5. Nu lua în seamă ce gândesc alții

Societatea are o modalitate de a programa ego-ul. Omul este conștient că în mod constant, alte persoane se gândesc sau vorbesc despre el. Călugării te sfătuiesc să te îndepărtezi de ego-ul tău, asta îți va permite să crești spiritual.

6. Luptați cu inamicul din interior

Deoarece răspunsurile sunt în interiorul persoanei, la fel este și inamicul principal. S-ar putea să credeți că inamicul principal este șeful sau agresorul de la școală, dar nu este așa. Omul însuși dă putere fricilor și nesiguranțelor.

7. Fericirea începe din interior

Ar fi greșit să presupunem că fericirea se bazează doar pe latura spirituală a vieții. Există o mulțime de lucruri de care să te bucuri. Cu toate acestea, o persoană nu se poate bucura de nimic dacă este nemulțumită în suflet.

Odată ce va atinge fericirea din interior, aceasta se va manifesta și în exterior prin oamenii și lucrurile care fac ca viața să merite trăită.

8. Nu înceta niciodată să încerci

Cel mai rău lucru care ni la oferit tehnologia este să fim leneși. Nu ar trebui să renunți și să încerci să acționezi în continuare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!