8 motive pentru a mulțumi persoanelor care v-au rănit cel mai mult

8 motive pentru a mulțumi persoanelor care v-au rănit cel mai mult

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

1. Oamenii care v-au rănit cel mai mult au făcut-o pentru că au fost cei pe care i-ați iubit cel mai mult în lume.

Tocmai pentru că i-am ținut atât de aproape de inimile noastre, ei au putut să ne rănească atât de dureros. Cei care se dovedesc a fi atât de importanți pentru noi sunt oameni incredibili, minunați și unici, chiar dacă relația cu ei nu merge acolo unde ne-am dorit. Dacă ai cunoaște pe cineva care ar fi putut avea o influență atât de puternică asupra ta, soarta ți-a dat deja un dar neprețuit, chiar dacă la început nu pare.

2. Relațiile dificile ne împing adesea să facem schimbări pozitive în propriul comportament.

Când ne simțim neajutorați, mai devreme sau mai târziu învățăm să ne îngrijim. Când ne simțim obișnuiți, începem să realizăm ceea ce merităm cu adevărat. Când simțim că suntem împotmoliți în relații negative, ne dăm seama că avem întotdeauna de ales.

Acceptând ceea ce ți s-a întâmplat, îți dai seama că în cele din urmă nimeni nu are un control complet asupra vieții lor. Și renunțând la ceea ce nu am avut niciodată cu adevărat, putem găsi pace și liniște – ceea ce ne străduim de la bun început.

3. Ce lecții de viață ați învățat din această situație și cine, datorită acesteia, a devenit mult mai important decât sentimentele noastre negative actuale.

Da, situația în care vă aflați acum poate părea de nesuportat, dar acest sentiment va trece. Dar înțelepciunea și cunoștințele pe care le-ați învățat din cele întâmplate vă vor rămâne. Ele vor forma baza întregii tale vieți viitoare. În acest caz, scopul justifică cu adevărat mijloacele, iar recunoștința pentru ceea ce ați trecut înseamnă recunoașterea.

4. Nu i-ai întâlnit pe acești oameni din întâmplare – au devenit profesorii tăi și declanșatori pentru evenimente foarte importante.

Uneori, pentru a aprecia și a realiza ceea ce avem, este nevoie de un contrast de durere. Uneori, singura cale prin care lumina este capabilă să pătrundă în noi este o rană deschisă.

5. Chiar dacă nu a fost vina ta, este totuși problema ta. Și depinde de dvs. să decideți ce să faceți cu aceasta și cum să faceți față consecințelor.

Ai tot dreptul să fii supărat, jignit și să urăști pe cineva … Și ai și dreptul la o altă alegere. Puteți alege pacea și liniștea în locul furiei și urii. A le mulțumi înseamnă a-i ierta, iar a-i ierta înseamnă a face alegerea corectă, înseamnă a înțelege că de cealaltă parte a urii stă, nu în lipsa de respect față de sine, ci în înțelepciune.

6. Oamenii care au trecut prin multe se dovedesc adesea mult mai înțelepți, mai amabili și mai fericiți decât toți ceilalți.

Au regândit complet ceea ce li s-a întâmplat, și au învățat din asta tot ce era posibil … Au crescut deasupra lor. Au devenit mult mai atenți cu privire la cei cărora le este permis să intre în propria lor viață.

7. Ce ți s-a întâmplat ți-a arătat ceea ce meriți cu adevărat.

De fapt, această relație nu a durut deloc, ci doar ți-a arătat o parte nevindecată a sufletului tău – partea care nu ți-a permis să iubești cu adevărat și să fii iubit. Știți ce se întâmplă cu adevărat după ce lăsăm în urmă o experiență dureroasă și o relație teribilă? Ne dăm seama că merităm mult mai mult și începem să ne străduim mai mult.

8. Pentru a vă împăca cu adevărat cu cineva, trebuie să îi puteți spune: „Îți mulțumesc pentru experiența valoroasă de viață pe care mi-ai oferit-o”.

Pentru a nu mai fi în situații neplăcute de viață, trebuie să înțelegeți cauza a ceea ce s-a întâmplat și să înțelegeți ce anume v-a îmbunătățit. Până când acest lucru nu se va întâmpla, vei merge doar în cercuri, gândindu-te cât de rău și dureros a fost, incapabil să depășești ceea ce s-a întâmplat.

Pentru a-ți accepta viața așa cum este – cu toate urcușurile și coborâșurile ei, bune și rele – trebuie să fii recunoscător pentru ea complet. Și, de asemenea, să știi că „binele” te învață bine, dar „răuul” te învață și mai bine.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!