8 alimente naturale pentru a scăpa de migrene

8 alimente naturale pentru a scăpa de migrene

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Migrena este ca un musafir nedorit care te ia întotdeauna prin surprindere și pleacă foarte greu. Dacă suferiți adesea de dureri de cap, știți cât de neplăcut poate fi. Desigur, puteți lua pastile a vă calma durerea, dar aceste medicamente au efect temporar, ceea ce înseamnă că durerea de cap poate reveni oricând.

Iată un alt lucru pe care îl puteți face: schimbați-vă alimentația. Deși există unele produse care cauzează migrene, există altele care vă pot ajuta să scăpați de ele.

Iată 8 alimente pe care ar trebui să le consumați zilnic pentru a evita durerile de cap:

1. Avocado

Dacă aveți nevoie de mai multe motive pentru a iubi acest fruct minunat, atunci să știți că avocado combate și migrenele. Bogat în antioxidanți precum luteina și zeaxantina, avocado nu numai că vă poate scuti de dureri de cap severe, ci le poate și preveni.

2. Smochine

Smochinele sunt bune pentru corpul nostru oricum, dar vor fi benefice și atunci când luptăm împotriva migrenelor. Potrivit experților, smochinele conțin potasiu, care ajută la reducerea inflamației și la prevenirea durerilor de cap.

3. Somon

Consumul de somon previne agregarea trombocitelor, proces care provoacă dureri de cap frecvente. De asemenea, reduce inflamația și ajută la combaterea migrenelor în general.

4. Cartofi dulci

Cartofii dulci nu sunt doar delicioși, ci ajută și la calmarea migrenelor. Mănâncă cartofi dulci când suferi de dureri de cap, aceștia vor reduce durerea și o vor calma.

5. Pepene verde și morcovi

Deoarece este important să beți apă atunci când suferiți de migrene, consumul de alimente precum pepeni, morcovi, castraveți și țelină vă poate ajuta. Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap, asigurați-vă că vă monitorizați nivelul apei.

6. Quinoa și varză

Pe lângă toate celelalte beneficii pentru sănătate, quinoa și varza ajută și la prevenirea migrenelor. Acestea conțin riboflavină, magneziu și fier, quinoa protejează împotriva migrenelor, iar varza are omega-3 și fibre, ceea ce o face cea mai bună protecție împotriva durerilor.

7. Iaurt

Conform cercetărilor, iaurtul este bogat în riboflavina, care face parte din vitamina B, este cea mai eficientă împotriva migrenelor. Adăugați iaurt în dieta zilnică dacă suferiți adesea de atacuri de migrenă.

8. Suc de lămâie

Conține o cantitate mare de vitamina C, sucul de lămâie este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, iar unul dintre ele este lupta împotriva migrenelor. Ori de câte ori suferiți de dureri de cap, amestecați doar puțin suc de lămâie într-un pahar cu apă, adăugați 2 lingurițe de sare și beți acest amestec magic. Acest lucru va reduce inflamația și vă va ajuta să vă simțiți mai bine în cel mai scurt timp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!