7 semne de depresie ascunsă, învață să identifici strigătul de ajutor

7 semne de depresie ascunsă, învață să identifici strigătul de ajutor

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Este foarte greu să îți dai seama atunci când o persoană este în depresie, aceasta este bine ascunsă de ochii noștri, așa că acea persoană creează iluzia că totul este bine în viața ei.

Ni se întâmplă de multe ori să auzim secvența ,,Cred că am intrat în depresie!”. În realitate, nu este atăt de simplu,  tristețea și depresia sunt lucruri diferite.

Depresia trece adesea neobservată, iar aceasta este cea mai periculoasă. O persoană tinde să-și ascundă rănile cele mai dureroase și profunde de ochii celorlalți, iar în cele din urmă rămâne singură cu problemele ei.

Iată ce fac oamenii care ascund depresia, cum să identifici strigătul de ajutor:

1. Par prea veseli, glumesc constant

Nu confunda depresia cu o dispoziție proastă. Gândește-te la celebrul comedian Robin Williams. Oamenii sunt de multe ori actori. O persoană poate părea a fi sufletul petrecerii și poate străluci de pozitivitate, dar în interior experimentează o dezamăgire profundă. Nu toată lumea poate fi într-o dispoziție bună tot timpul, doar cei care mimează acest lucru.

2. Au tendința de a inventa povești

Persoanele care suferă de depresie cred adesea că persoanele din jur nu le vor putea înțelege gândurile și acțiunile. Așa că vin cu povești credibile pentru a-și scuza acțiunile. Ei încearcă cât de mult posibil să-și ascundă starea mentală, să pară oameni obișnuiți.

De exemplu, atunci când o persoană refuză să iasă cu prietenii, ea poate motiva acest refuz prin faptul că lucrează. În realitate, ea stă singură într-o cameră și reflectă asupra vieții.

3. Au un program dezorganizat

Astfel de oameni sunt foarte dezorganizați, fie dorm prea mult, fie dorm prea puțin, nu mănâncă regulat, cu toate că somnul și alimentația sunt elemente foarte importante ale sănătății.

O persoană care suferă de depresie nu își poate impune o rutină. Gândurile sumbre și schimbările de dispoziție îi controlează viața. Atunci când intră în starea de gândire profundă, aceasta persoană ori va mânca necontrolat alimente nesănătoase, ori nu va avea deloc poftă de mâncare și nu va putea dormi.

4. Au tendința de a filozofa

Astfel de oameni se gândesc adesea la sensul vieții, caută răspunsuri la întrebările importante ale vieții. Aceste gânduri începe să îi macine și devin obsedați de acest subiect. Uneori, acest lucru duce la consecințe ireversibile.

5. Sunt de obicei talentați și expresivi

Mulți dintre cei mai cunoscuți actori, muzicieni și artiști au suferit de boli mintale. Creativitatea este rezultatul emoțiilor experimentate, este modul prin care ei se descarcă. O modalitate de a scăpa temporar din lumea opresivă. Astfel de oameni găsesc sens și lumină în artă.

6. Vor cu orice preț să își găsească un scop în viață

Orice persoană trebuie să-și stabilească obiective, cu toții vrem să avem un viitor strălucit. Însă oamenii depresivi tânjesc și mai mult după acest lucru. Ei vor să aibă confirmarea că nu trăiesc degeaba pe acest pământ, că joacă un rol important în societate și că au un scop în viață. Le trebuie un motiv pentru a trăi

7. Uneori pot da semne

Chiar și cei mai puternici oameni pot uneori să dea semne de slăbiciune și să-și arate durerea. Chiar și o glumă inofensivă poate ascunde un strigăt de ajutor. Dacă o persoană s-a deschis în fața ta și ți-a spus despre povara lui, ajută-l.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!