7 semne că ești pe drumul cel bun, chiar dacă te simți pierdut

7 semne că ești pe drumul cel bun, chiar dacă te simți pierdut

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă ai impresia că lumea ta se destramă în bucăți și cu greu poți să o aduni, am vești bune pentru tine: este posibil ca acesta să fie începutul unei noi etape din viața ta.

Iată câteva semne care îți vor confirma că ești pe drumul cel bun, chiar dacă în acest moment nu pare:

1. Vechile tale obiceiuri nu ți se mai potrivesc.

Stilul de viață care înainte te făcea fericit, acum nu te mai convinge. Începi să te îndoiești de cariera ta, de relații și obiective.

Este normal să te simți pierdut. De fapt, când ajungi la o răscruce și iei o pauză pentru a evalua încotro vrei să te îndrepți, atunci vei găsi calea ta.

Pentru a te deschide către noi experiențe, trebuie să te aventurezi în necunoscut. Dacă ești pregătit să explorezi noutatea, să știi că ești pe drumul cel bun.

,,Dacă renunț la ceea ce sunt, devin ceea ce aș putea fi.” – Lao Tzu.

2. Nu alergi după relații.

Unii oameni nu sunt destinați să rămână lângă noi toată viața. Viața are sezoane, iar fiecare relație (fie că este de prietenie sau de iubire) are un scop propriu. Cel mai bun mod de vindecare este să lași trecutul în urmă.

Când în sfârșit îți dai seama că legăturile cu prietenii tăi din școală nu mai au sens, poți lăsa relațiile să se stingă fără vinovăție.Oamenii se schimbă, și este puțin probabil ca același grup de oameni să meargă în aceeași direcție.

Adevărata maturitate este să știi când să lași pe toată lumea (inclusiv pe tine însuți) să își urmeze propriul drum. Când nu mai ești atașat de vechile relații prietenești și poți să le lași în urmă cu grație, știi că ești pe drumul cel bun.

,,A lăsa trecutul în urmă înseamnă să recunoști că unele persoane fac parte din trecutul tău, dar nu și din destinul tău.” – Steve Maraboli.

3. Lași trecutul în urmă.

Acțiunile trecute nu te definesc. Acțiunile și gândurile tale actuale te definesc. Da, alegerile trecute te-au adus unde ești acum, dar momentul prezent și deciziile pe care le iei astăzi creează viitorul tău.

Pentru a trasa un nou drum, nu te mai uita înapoi. Când lași trecutul în urmă, faci spațiu în viața ta pentrtu noi oportunități.

Concentrarea pe trecut te ține prizonier și sabotează progresul. Succesul poate avea loc numai în momentul prezent, pentru a aduce roade în viitor. Când trecutul nu te mai urmărește, știi că ești pe drumul cel bun.

4. Ai un sentiment de frică.

Mintea iubește lucrurile familiare, așa că îi va fi greu să accepte lucrurile noi. Răzvrătirea împotriva normelor sociale poate genera un sentiment de amenințare.

Gândurile care te fac să te simți inconfortabil sunt cea mai mare oportunitate a ta, reprezintă o ocazie de a crește, o șansă de a învăța.

Îndoielile sunt normale. Dar nu lăsa frica să influențeze deciziile tale. Disconfortul ne face să creștem. Ai un compas interior – intuiția. Poți distinge cu ușurință frica de intuiție. Frica pare grea și sufocantă, pe când intuiția te înviorează.

Ai încredere în necunoscut. Necunoscutul este locul unde se întâmplă magia. Dacă frica vine împreună cu entuziasmul, știi că ești pe drumul cel bun. Cei care sunt dispuși să caute, întotdeauna găsesc ceea ce caută.

,,A-ți fi frică este normal. Frica înseamnă că ești pe cale să faci ceva foarte, foarte curajos.” – Mandy Hale.

5. Te bucuri de lucrurile mici.

Ceea ce îți făcea ochii să lucească înainte, acum și-a pierdut din farmec. Astăzi, te bucuri mai mult de lucrurile mici și le prețuiești. Îi mulțumești Lui Dumnezeu și ești recunoscător pentru tot ceea ce ai

Când pleci în vacanță, începi să te bucuri chiar dinainte să pleci spre destinație. Îți place să împachetezi un geamantan cu haine colorate, îți creezi o listă de melodii și cânți în mașină. Plănuiești să te oprești pe drum pentru a bea o cafea. Aceste detalii mici fac călătoria mult mai plăcută. Viața este o călătorie.

Nu mai alergi după lucruri. Nu mai trăiești în agitație. Prețuiești până și razele mici de soare. Crezi că lumea este suficient de mare pentru toată lumea și nimeni nu te deranjează.

Când începi să te bucuri de lucruri pe care înainte le luai ca atare, știi că ești pe drumul cel bun. Chiar lucrurile mici te fac să ai succes.

6. Te simți diferit

Știu că acest sentiment poate fi apăsător, dar rezistă. A fi diferit este bine. A fi diferit este interesant.

Chiar dacă nu poți descrie motivul pentru care te simți așa, acest sentiment te va duce într-un loc neobișnuit. Trebuie să crezi cu adevărat că nu te-ai rătăcit și că ești în locul potrivit, la momentul potrivit.

Dezvoltă o abordare unică care să se potrivească nevoilor tale. Acest lucru nu este egoist, ci este vocea interioară care îți spune să nu renunți și să urmărești cu tenacitate viziunea ta.

Dacă simți că viața este un haos, dar tu te descurci oricum, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

,,A face ceea ce iubești este piatra de temelie a abundenței în viața ta.” – Wayne Dyer.

7. Nu te mulțumești cu puțin

Armonia este prioritatea ta principală, așa că nu accepți nimic care va perturba armonia interioară.

Să-ți sacrifici bunăstarea pentru confortul altcuiva nu este calea către succes. Dacă nu mai poți să-ți îndeplinești obiectivele pentru că vrei să le faci pe plac altora, acest lucru nu e bine.

Stabilirea unor granițe sănătoase îți oferă libertatea, adică privilegiul de a trăi viața care servește dezvoltării tale. Găsești confort în singurătate, deoarece îți oferă spațiu pentru reflecție, contemplare și evaluare a ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Când poți să stai singur și nu îți pui în pericol pacea interioară, știi că ești pe drumul cel bun.

,,Dacă nu te mulțumești decât cu cele mai bune calități ale tale, vei fi uimit de ceea ce poți realiza în viața ta.” – Vince Lombardi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!