7 secrete ale fericirii feminine, care devin evidente la vârsta de 40 de ani

7 secrete ale fericirii feminine, care devin evidente la vârsta de 40 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Unele aspecte importante ale vieții de cuplu sunt înțelese de către o femeie abia la vârsta maturității. Se spune că cei proști învață din propriile lor greșeli, iar cei inteligenți învață din greșelile altora. Dar astfel de oameni inteligenți sunt puțini în lume.

În mare parte, fiecare își adună propriile sale experiențe, din care unii învață, iar alții nu. La fel și femeile în relațiile cu bărbații, realizează multe lucruri abia după trecerea anilor.

1. Nu este nevoie să aspirați la independență totală față de bărbat

În dorința lor de a fi complet independente, multe femei uită că principala misiune a unui bărbat este să fie stâlpul casei.

Dacă la 25 de ani o femeie face tot posibilul să câștige cel puțin la fel de mult ca partenerul ei, atunci după vârsta de 40 de ani, în sfârșit, înțelege că nu are sens să concurezi cu un bărbat, el câștigă bani pentru tine pentru că asta este natura lui, faptul că este stâlpul casei îl face să se simtă fericit.

2. Viața de familie este o contribuție comună

Imediat după căsătorie, multe femei tinere încearcă să creeze un confort inegalabil acasă și să îl mulțumească pe soț, făcând toate treburile gospodărești. Ca rezultat, soții se obișnuiesc foarte repede cu acest confort și nu consideră necesar să ofere ajutor soției.

Conștientizarea faptului că viața de familie este o colaborare vine la femei târziu, cel mai adesea după vârsta de 40 de ani. La această vârstă, femeile devin mai înțelepte, încep să înțeleagă că o căsnicie trebuie să se bazeze atât pe dragoste, cât și pe ajutor reciproc și colaborare.

3. Înțelegerea în familie se bazează pe compromisuri

Fiecare bărbat apreciază foarte mult o femeie care este de acord cu el. Nu toate soțiile tinere înțeleg asta din cauza lipsei de experiență, ceea ce duce la conflicte între soți. Cu toate acestea, odată cu vârsta, doamnele înțeleg cât de important este să cedeze în fața partenerului lor.

O femeie înțeleaptă știe că, atunci când îi dă dreptate unui bărbat, nu va trebui să renunțe la propriul ei punct de vedere: este suficient să faci să pară că împărtășești opinia lui, iar apoi să acționezi așa cum crezi tu că este bine. Cu siguranță el nici măcar nu va observa asta, dar se va simți satisfăcut moral.

4. Armonia este creată și menținută de către femeie

Bărbatul joacă rolul de căpitan al corăbiei familiei, dar femeii i se atribuie o mare responsabilitate – să mențină armonia în familie. Femeile înțeleg asta abia după ce îmbătrânesc. În tinerețe, de obicei, bărbații sunt învinuiți pentru faptul că familia se destramă.

În realitate, conform rezultatelor multor studii asupra relațiilor de familie, psihologii au ajuns la concluzia că a contempla frumusețea în combinație cu hormonii fericirii permit fiecărui om să simtă gustul vieții dulci. Ia asta în considerare.

5. Nu face din țânțar un elefant

La un moment dat, femeile încetează să dramatizeze, să fie geloase, să exprime nemulțumiri și încep să se bucure de lucruri mărunte în viață doar atunci când “ajung” să înțeleagă acest lucru cu mintea. De obicei, acest lucru se întâmplă după vârsta de 40 de ani.

6. Nu merită să îndepliniți așteptările altora

Să fii o fată bună pentru toată lumea, inclusiv pentru alesul tău, este foarte obositor. Dacă faci totul conform regulilor, poți să-ți pierzi identitatea.

Exact la vârsta de 40 de ani, femeia înțelege că o astfel de misiune este absolut absurdă. Bărbaților le este mult mai interesant să fie alături de o doamnă care trăiește nu după niște reguli mitice, ci după chemarea inimii.

7. Cel mai important lucru – iubește-ți vârsta 

După vârsta de 40 de ani, femeia înțelege că toate presupunerile de tipul “este prea devreme” sau “este prea târziu” trebuie lăsate în trecutul îndepărtat. Pentru a găsi fericire și armonie în viață, inclusiv în cea personală, trebuie să te bucuri de fiecare zi trăită și să te bucuri de vârsta ta!

În orice perioadă a vieții există avantaje și dezavantaje. Cu toate acestea, cel mai important factor determinant este individualitatea. Să termini studiile superioare la 30 de ani, să faci un copil la 45 de ani, să înveți să mergi cu rolele la 55 de ani – totul depinde doar de dorința ta, poți să faci ce vrei tu, când vrei tu, nu există limite.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!