Image

7 remedii naturiste pentru durerile de articulații

Publicat de Patricia Esca pe 25 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Aceste boli, caracterizate prin inflamație, roșeață, umflături și încheieturi dureroase, pot apărea și la tineri, dar sunt mai frecvente la persoanele de vârstă mijlocie și la persoanele în vârstă.

Medicamentele pentru tratamentul articulațiilor bolnave sunt cele din grupul AINS, sub formă de geluri și unguente, care nu numai că anesteziază perfect articulația afectată (Diclofenac), dar și ameliorează inflamația (Viprosal B).

Cu toate acestea, tratamentul articulațiilor ar trebui să fie cuprinzător și, prin urmare, împreună cu medicamentele, medicii recomandă adesea utilizarea de remedii populare.

Top 12 cele mai bune remedii populare pentru articulații – Decocturi, ceaiuri și infuzii

1. Decoct de afine

Într-un ibric se pun 2 lingurițe de frunze de afine și un pahar cu apă și se lasă la fiert timp de 15 minute, apoi așteptați să se răcească. Se bea câte o ceașcă pe zi. Durata unui astfel de tratament este de 3 luni, după care ar trebui să faceți o pauză de 2 săptămâni și să repetați tratamentul.

Citeste si  Ceapa este o sursă de tinerețe și cel mai puternic regenerator celular!

2. Tinctură de propolis

După ce ați îmbibat o bucată de tifon cu tinctură de propolis, ar trebui să stoarceți țesătura și să o înfășurați în jurul membrului dureros, fixându-l cu folie de celofan. Tratamentul trebuie efectuat noaptea.

3. Ceai de ridiche

Acesta este un remediu bun pentru durerile articulare, se prepară după cum urmează: ridichea albă (400 g) se toarnă apă clocotită (1 litru), iar apoi se adaugă puțină sare (1 linguriță). Se fierbe timp de 10 minute, se poate bea ca ceai obișnuit, 1 – 2 cești pe zi.

Băi

4. Băi cu ramuri de molid

Luați 300 g de ramuri proaspete de molid, și puneți-le într-un vas cu 1,5 litri de apă fierbinte apoi lăsați la infuzat timp de o jumătate de oră. Se ține zona dureroasă timp de 10-15 minute apoi se clătește. Trei săptămâni de proceduri regulate vă vor face să vă simțiți mult mai bine.

5. Băi cu urzici

Citeste si  8 remedii naturale simple pentru curățarea arterelor și vaselor

La fel ca în rețeta anterioară, aveți nevoie de 1,5 kg de urzică, o oală, 5 litri de apă. Puneți totul la fiert timp de 30 de minute. După ce s-a răcit, se pune într-un vas larg în care să stați comod timp de 20 de minute cu articulațiile dureroase. Durata tratamentului – cel puțin o lună.

6. Băi cu trifoi

Se fierbe 500 g de trifoi în 5 litri de apă timp de 15 minute. Se pune într-un vas larg și se lasă la răcit până la nivelul suportabil și apoi se stă timp de 20 de minute cu zona dureroasă. După o săptămână de proceduri, ar trebui să faceți o pauză de 3 zile și să repetați tratamentul.

Loțiuni și comprese

7. Unguent medicinal

Trei părți de fructe de ienupăr sunt combinate cu o parte de urzică, se pisează bine, și se adaugă unt. Produsul finit este perfect pentru masarea zonei dureroase zilnic.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon