7 reguli de psihologie capabile să-ți schimbe perspectiva asupra lumii

7 reguli de psihologie capabile să-ți schimbe perspectiva asupra lumii

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Regulile psihologice reprezintă principii sau linii directoare bazate pe cunoștințele și cercetările din domeniul psihologiei, care ajută la înțelegerea și navigarea prin diferite aspecte ale comportamentului și gândirii umane.

Regula Oglinzii

Persoanele din jurul meu sunt oglinzile mele. Ele reflectă trăsăturile personalității mele, adesea nerecunoscute de mine. De exemplu, dacă cineva este nepoliticos cu mine, înseamnă că asta vreau eu, eu îi permit. Dacă cineva mă înșală din nou și din nou, înseamnă că am tendința de a crede pe oricine. Deci, nu am pe cine să mă supăr.

Regula Alegerii

Îmi dau seama că tot ce se întâmplă în viața mea este rezultatul alegerilor mele. Dacă astăzi comunic cu o persoană plictisitoare, înseamnă că sunt la fel de plictisitor și enervant? Nu există oameni răi sau malefici – există doar cei nefericiți. Dacă aleg să rezolv problemele lor, înseamnă că îmi place. Deci, nu am de ce să mă plâng. Eu sunt cauza a tot ceea ce mi se întâmplă. Suntem creatorii propriului destin.

Regula Greșelii

Recunosc că pot greși. Nu întotdeauna opinia sau acțiunile mele trebuie considerate corecte de alții. Lumea reală nu este doar alb-negru, există și gri deschis și alb închis. Nu sunt PERFECT, sunt doar o persoană bună și am dreptul să greșesc. Cel mai important este să recunosc greșeala și să o corectez la timp.

Regula Corespondenței

Am exact ce și cât merit, nu mai mult, nu mai puțin, fie că este vorba despre relații cu oameni, muncă sau bani. Dacă nu pot iubi o persoană cu tot sufletul, este absurd să cer acelei persoane să mă iubească la fel. Deci, toate plângerile mele sunt inutile. Și, totuși, când decid să mă schimb, oamenii din jurul meu se schimbă (într-un mod mai bun).

Regula Dependinței

Nimeni nu îmi datorează nimic. Însă pot ajuta dezinteresat pe toți cei cărora le pot fi de folos. Și îmi face plăcere. Pentru a deveni bun, trebuie să devii puternic. Pentru a deveni puternic, trebuie să crezi că poți face orice. Și eu cred! Dar trebuie să știi și când să spui „NU!”

Regula Prezenței

Trăiesc aici și acum. Trecutul nu mai există, pentru că fiecare secundă următoare devine prezent. Viitorul nu există, pentru că încă nu a venit. Agățându-te de trecut ajungi la depresie, preocuparea de viitor generează anxietate. Cât timp trăiesc în prezent, sunt REAL. Am un motiv să mă bucur.

Regula Optimismului

Cât timp ne plângem de viață, ea trece pe lângă noi. Ochii văd, picioarele merg, urechile aud, inima bate, sufletul se bucură. Fitnessul meu este o vară însorită, un câmp și un râu. Cât timp mă mișc, cât timp vântul mă răcorește – sunt viu. Când mă uit la televizor, stând pe canapea, sau când comunic cu prietenii pe internet – nu sunt în această lume, ci în cealaltă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!