7 reguli de creștere a copiilor, aplicate de evrei pentru a crește copii responsabili

7 reguli de creștere a copiilor, aplicate de evrei pentru a crește copii responsabili

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturi

Părinții evrei își iubesc cu adevărat copiii într-un mod special. Pentru ei, copiii sunt practic sacri, indiferent cât de strident ar suna acest lucru. Psihologii văd în acest lucru atât lucruri bune, cât și rele. Cu toate acestea, putem fi siguri că, copiii evrei sunt înconju­rați de iubire.

Am pregătit pentru dumneavoastră șapte reguli de bază pentru educația copiilor într-o familie evreiască.

Regula întâi: fără complexe

Părinții nu-și pedepsesc sau jignesc copiii niciodată. Nu se aud cuvinte ofensatoare din gura lor adresate copilului. Mamele și tații evrei sunt convinși că copiii lor nu au defecte, așa că nu ar trebui să aibă niciun fel de complexe. Chiar dacă văd unele imperfecțiuni, pur și simplu le ignoră.

Regula a doua: libertatea copiilor

Evreii au reușit să atingă un echilibru perfect între cerințele stricte și independența copiilor. După cum spun ei, copilul trăiește într-o cameră spațioasă cu pereți solizi. Desigur, este o metaforă.

Părinții nu îi vor privi disprețuitor pe copii dacă sparg un obiect sau desenează pe pereți. Consideră că fiecare copil are dreptul să acționeze liber. Este ca aerul pe care îl respiră toți oamenii.

Măsuri stricte se iau doar în cazul în care copilul depășește limita. El trebuie să știe că nu va primi o palmă peste fund pentru că și-a spart telefonul, dar dacă își supără bunicul, îl așteaptă o pedeapsă serioasă.

Regula a treia: laudă

Mama ar trebui întotdeauna să fie de partea copilului său, să îl laude și să îl susțină. Chiar și cele mai mici realizări ale copilului aduc bucurie părinților evrei. Primii pași, primele succese în sport, prima întâlnire… Toate acestea le povestesc tuturor rudelor. Sunt mândri de urmașul lor. Când copilul atinge chiar și cele mai mici obiective, aplauzele sunt obligatorii.

Trebuie să învățăm să încurajăm copiii pentru realizările lor mici și să observăm chiar și victoriile minore, astfel comportamentul lor va fi schimbat în mod semnificativ. Acest lucru va servi ca o doză de motivație pentru ei, copiii vor avea tendința de a urmări obiectivele și vor face față cu ușurință dificultăților. Pentru a vă asigura de acest lucru, faceți copilul “martor” în mod “neintenționat” al conversațiilor dvs. cu prietenii. Lăsați-l să audă cât de mândri sunteți de succesele lui.

Regula a patra: responsabilitate

Părinții evrei știu că un cuvânt aruncat la întâmplare și acțiuni nepremeditate pot avea consecințe ireversibile. Ei trebuie să-și controleze acțiunile pentru ca copilul să le ia ca exemplu.

Regula a cincea: starea mentală a copilului depinde de atmosfera din familie

Relațiile dintre soț și soție se reflectă în starea de bine a copilului. Soții ar trebui să acorde atenție unul altuia, nu să se concentreze doar pe obligațiile părintești. Când copilul înțelege că relația dintre mama și tata se bazează pe dragoste și respect, el va crește ca un om mental sănătos. În plus, această regulă poate contribui la consolidarea legăturilor conjugale.

Regula a șasea: părinți buni

A fi părinte este o sarcină dificilă. Încă de dinainte de nașterea copilului, trebuie să vă pregătiți pentru această etapă a vieții. Dacă o persoană vede maternitatea/paternitatea ca pe o povară, nu va putea să ofere dragostea sa copilului. Ce investești, aia primești înapoi.

Pentru a crește o persoană inteligentă, de succes și responsabilă, oamenii de știință evrei au dezvoltat un întreg sistem educativ. Acesta este disponibil pentru toată lumea și poate fi accesat prin intermediul cursurilor pentru părinți. Aceste cursuri se țin în școli și sinagogi. Pentru a crește un copil bun, trebuie să acordați atenție propriei educații.

Regula a șaptea: gestionarea corectă a timpului

Copiii evrei nu sunt leneși și nu vorbesc fără rost. Acesta nu este un mit, ci realitatea. Ei au multe activități: învățarea limbilor străine, pian, vioară, balet, matematică, desen. De la o vârstă fragedă, părinții îi învață să aprecieze timpul și să îl utilizeze în mod eficient.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!