7 modalități de a deveni mai puternic din punct de vedere emoțional

7 modalități de a deveni mai puternic din punct de vedere emoțional

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Reziliența emoțională constă în capacitatea de a trece peste, în capacitatea de a face față dificultăților vieții, în a avea o minte flexibilă care se poate adapta, precum și în preluarea provocărilor cu încredere, curaj și determinare. Devenind mai puternică emoțional, o persoană începe să trăiască mai bine.

Cum să devii puternic emoțional: 7 pași

1. Conștiință de sine: 20 de minute de introspecție personală zilnică

Așa cum vă dedicați o parte din zi exercițiilor fizice, citirii sau vizionării la televizor, este o idee bună să vă lăsați o fereastră mică pentru a reflecta și a exersa conștiința de sine.

Unul dintre lucrurile de care ai nevoie pentru a dezvolta rezistența emoțională este abilitatea de a te distanța de anumite lucruri din mediul tău. Acest lucru te va ajuta să înțelegi adevăratele tale nevoi și să te afunzi în sufletul tău, astfel încât să poți înțelege clar ce te afectează exact pe tine și viața ta.

2. Îmbrățișează emoțiile negative

Să ne gândim un minut. Multă vreme, lumea ne-a convins că „ar trebui să fim fericiți”. Am auzit asta atât de des încât am devenit „dependenți” de emoțiile pozitive. Dar unul dintre efectele secundare ale acestei viziuni asupra lumii este incapacitatea de a face față emoțiilor negative. Le considerăm inutile.

Tristețea te paralizează, iar furia te obligă să mergi mai departe și, în final, trăiești dezamăgirile una după alta, neînțelegând ce să faci cu aceste emoții atât de dificile. Doar oamenii puternici din punct de vedere emoțional își acceptă emoțiile negative.

Amintiți-vă, acceptarea nu înseamnă predare. Nu, vorbește despre acceptarea dvs. a anumitor lucruri interne și disponibilitatea de a le prelucra.

3. Înțelegeți că dificultățile nu sunt obstacole, ci provocări.

Dezvoltarea abilităților psihologice necesare rezistenței emoționale este plină de provocări și consumă mult timp. Este foarte important să atribuiți un sens fiecărei probleme din viață. Ar trebui să priviți aceste probleme ale dvs. sau ale celorlalți ca pe niște provocări sau încercări, nu ca pe niște blocaje sau eșecuri.

Ceea ce pare a fi sfârșitul la prima vedere este de fapt o ușă deschisă pentru a crea ceva nou. Puteți trece prin asta și puteți vedea noi posibilități de cealaltă parte.

4. Nu solicitați oamenilor atenție, ci respect

Unii oameni își petrec întreaga viață cerșind atenție. Au nevoie de ea ca de oxigen, pentru că altfel se simt neajutorați și pierduți. Și imediat ce vor obține recunoașterea dorită sau vor vedea că familia și prietenii sunt mulțumiți de ei, stima de sine va crește imediat.

Însă un astfel de obicei nesănătos împiedică dezvoltarea rezistenței emoționale. Nu aveți nevoie de atenție, ci de respect reciproc care vă va permite dvs. și celorlalți oameni să trăiți liber, nu aveți nevoie de cineva care să vă spună ce să faceți și cum să vă exprimați.

5. Nu uitați că schimbarea face parte din viață.

Una dintre caracteristicile oamenilor duri din punct de vedere emoțional este entuziasmul lor. Entuziaștii au o forță interioară care le oferă energia de a lupta. Le place să caute noi provocări și să le facă față.

Schimbarea face parte din viață. Și o persoană blocată într-un singur loc va fi în cele din urmă distrusă. Pur și simplu își va pierde entuziasmul. De aceea nu trebuie să uităm de importanța schimbării și de cât de utile și necesare sunt acestea.

6. Învață să fii recunoscător

Vi se poate părea naiv, dar în realitate, expresia zilnică a recunoștinței față de realizările voastre, pentru ceea ce aveți, pentru cine sunteți și ceea ce vă înconjoară, este incredibil de plină de satisfacții.

Încercați să țineți un jurnal de recunoștință. Acesta este un jurnal în care poți scrie toate lucrurile pozitive despre tine și tot ceea ce te motivează și te face mai puternic din punct de vedere emoțional.

7. Astăzi este cea mai bună zi pentru a-ți realiza visele.

A fi rezistent din punct de vedere emoțional implică și lupta fără teamă pentru ceea ce îți dorești. Nu trebuie să îți amâni visele pentru mai târziu. Ești cel care „într-o zi” își va mărturisi sentimentele față de cineva, „într-o zi” îi va cere șefului o mărire, „într-o zi” va merge într-o călătorie uimitoare și așa mai departe?

Ideea este că „într-o zi” nu este în calendar. Pierzi timpul și între timp, din cauza indeciziei și fricii tale, viața îți alunecă între degete. Merita? Desigur că nu. Așadar, lucrați la încrederea în sine, stima de sine și determinare, adăugați puțin curaj aici. Acum este momentul în care îți poți face visele să devină realitate.

Procesul de dezvoltare a rezilienței emoționale este permanent și necesită muncă zilnică. Trebuie să vă antrenați mintea cu fiecare nouă provocare și abia atunci visul dvs. va deveni realitate.

Fii curajos și caută-ți fericirea în grija și iubirea ta.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!