7 fructe pe care trebuie să le consumi pentru a avea o sănătate „de fier”.

7 fructe pe care trebuie să le consumi pentru a avea o sănătate „de fier”.

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Un articol foarte bun pentru cei care nu mănâncă carne suficientă sau suferă de anemie. Deficitul de fier este o problemă gravă care poate duce la anemie. Când nivelul de fier din sânge scade, celulele roșii din sânge nu pot produce hemoglobină, ceea ce duce la oboseală și anemie.

Corpul dumneavoastră trebuie să-și reumple în mod constant rezervele de fier pentru a menține nivelul hemoglobinei și productivitatea.

Acest lucru se poate realiza prin consumul de fructe bogate în fier. Unele alimente conțin mai mult fier decât altele, cum ar fi o mână de smochine, curmale, caise, rodii sau stafide.

Fierul joacă, de asemenea, un rol important în furnizarea de oxigen și apă către toate organele corpului.

Fierul din alte alimente decât carnea nu este atât de ușor absorbit de organism. Prin urmare, deficitul de fier este cel mai frecvent la vegetarieni și vegani, aceștia fiind nevoiți să ia vitamina C pentru o mai bună absorbție a fierului.

Iată o listă de fructe bogate în fier. Adăugați aceste alimente în dieta dumneavoastră veți simți un val de energie și sănătate, și veți scăpa de deficitul de fier din sânge.

7 fructe bogate în fier pentru a preveni anemia.

1. Curmale.

Acestea sunt fructe hrănitoare foarte dulci, care, consumate proaspete sau uscate, oferă energie și sunt renumite pentru aportul de fier. O porție de 250 gr. curmale conțin 3 miligrame de fier.

Curmalele cu lapte sunt o alegere ideală pentru un mic dejun sănătos care va preveni anemia feriprivă. De asemenea, pot fi folosite pentru a face diverse dulciuri. Adăugați curmale la salate, produse de patiserie, gemuri.

2. Caise.

Caisele sunt bogate în proteine, carbohidrați, vitamine A, fier și alte minerale. Deosebit de bogate în fier sunt caisele uscate (caise confiate), care pot fi păstrate câteva luni și se mențin proaspete. 100 gr. caisele uscate conțin jumătate din cantitatea de fier necesară zilnic.

Caisele proaspete pot fi consumate sub formă de suc, combinate cu înghețată, fulgi de ovăz, adăugate în salate și produse de patiserie.

3. Smochinele.

Smochinele pot fi consumate proaspete sau uscate. În formă uscată, toate proprietățile benefice ale smochinelor sunt dublate, este recomandat să fie lăsate la înmuiat peste noapte și să se adauge în lapte, sau să fie folosite la prepararea prăjiturilor.

4. Stafide.

Stafidele sunt struguri dulci uscați, benefici pentru prezența fierului și a glucozei în compoziția lor. O jumătate de cană de stafide conține 1,6 miligrame de fier, care este ușor absorbit de organism și ajută la hematopoieza.

Stafidele cu migdale decojite, caju sau fistic sunt cea mai bună combinație, care pot înlocui o masă pe zi.

5. Roșii uscate la soare.

Roșiile uscate la soare nu sunt atât de populare, dar un produs ușor de preparat care conține 9,1 miligrame de fier pe porție.

Rata de fier pentru un adult este de 18 miligrame, pentru copii – 10. Astfel, roșiile uscate la soare pot oferi copiilor un nivel de fier aproape complet, pentru adulți – jumătate.

6. Prune uscate.

Pentru a putea beneficia de fierul din prunele uscate, este bine să le lăsați la înmuiat peste noapte. Nu scurgeți apa din prune uscate – are și mulți nutrienți.

100 gr. prune conțin 9 miligrame de fier. Îl puteți adăuga la smoothie-uri, prăjituri, puteți face gem, jeleu.

7. Rodie.

Rodia este un produs Benefic pentru cei care suferă de anemie feriprivă. Cel mai recomandat este să fie consumată proaspătă, de exemplu adăugată în salate.

Sucul răcoritor de rodie va umple deficitul de fier, va ajuta la combaterea depresiei și va fi un plus grozav pentru dieta dumneavoastră.

Mențineți nivelul de fier în sânge, rămâneți sănătoși și activi consumând aceste alimente. Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!