7 diferențe între mierea de înaltă calitate și mierea de calitate scăzută

7 diferențe între mierea de înaltă calitate și mierea de calitate scăzută

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Astăzi vă vom oferi câteva sfaturi practice despre cum să vă dați seama dacă mierea pe care urmează să o cumpărați din piață sau dintr-un magazin este de calitate.

Ce este o ,,miere de calitate”? În acest caz, este un produs unic, obținut într-un mod natural, tradițional, fără utilizarea de aditivi sub formă de substanțe sintetice sau zahăr.

În ziua de azi sunt o mulțime de oameni și firme care comercializează miere, așadar, cum putem identifica o miere autentică, extrasă direct din faguri?

1. Fiți atent la ingrediente

Făcând acest pas simplu, îți poți da seama imediat dacă mierea este naturală sau artificială, deoarece eticheta va spune întotdeauna ce ingrediente conține produsul respectiv. Acest lucru vă va ajuta să aflați dacă există zahăr sau alte ingrediente în miere. Desigur, pot exista unele abateri datorate dorinței producătorului sau neglijenței comercianților, dar de cele mai multe ori sunt atât de nesemnificative încât nu pot afecta calitatea și gustul produsului finit.

2. Verificați vâscozitatea

Dacă achiziționați miere de la market, atunci veți putea face acest lucru doar acasă când o deschideți; dar dacă sunteți la piață, iar vânzătorii vă permit să testați mai întâi mierea, atunci faceți acest lucru: luați puțină miere pe deget și vedeți dacă, masând ușor, mierea va fi absorbită în piele. Dacă este un produs natural, datorită proprietăților sale nutritive va fi absorbită lin și uniform în piele. Când mierea se strânge și refuză să pătrundă în piele, atunci cel mai probabil compoziția sa a fost schimbată prin adăugarea de zahăr sau de substanțe sintetice care o fac mai elastică.

3. Topiți mierea

Puneți câteva linguri de miere într-un castron și topiți-le la baie de aburi sau în cuptorul cu microunde. Faceți acest lucru la foc mare sau la putere mare. Dacă este un produs de calitate, atunci mierea se va topi repede și uniform; dacă produsul a fost expus la aditivi, acesta va începe să facă spumă.

4. Testul cu hârtia 

Luați o foaie curată de hârtie și puneți câteva picături de miere topită pe ea. Dacă hârtia nu a absorbit deloc din miere, înseamnă că este un produs de calitate, deoarece este concentrat sută la sută și nu o soluție diluată. Dacă hârtia a absorbit o parte din miere, înseamnă că în compoziția sa există apă sau alte lichide.

5. Verificați solubilitatea

Cel mai simplu și eficient mod de a verifica calitatea mierii este de a vedea cât de solubilă este. Pregătiți un pahar sau orice alt recipient cu apă curată și puneți câteva picături de miere acolo. Aceasta nu ar trebui să se dizolve! Trebuie să se destrame în bucăți mai mici și să se scufunde. În caz contrar, dacă mierea se dizolvă ușor în apă, înseamnă că are zahăr adăugat..

6. Testul cu pâinea

Luați o felie de pâine de care vă place și întindeți miere pe ea. Dacă structura pâinii devine mai densă după absorbția mierii, înseamnă că mierea este naturală. Dacă pâinea se umezește atunci când absoarbe mierea, atunci există o cantitate destul de semnificativă de apă în miere.

7. Cristalizarea

De-a lungul timpului, mierea originală formează o crustă și se cristalizează. Mierea artificială nu are această proprietate, nu își va schimba aspectul în timp, nu își va pierde elasticitatea și strălucirea, ci va rămâne un sirop lichid.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!