7 boli pe care mintea le creează! Buddha spunea că „Nici cel mai mare dușman nu îți va putea face mai rău ca gândurile tale”

7 boli pe care mintea le creează! Buddha spunea că „Nici cel mai mare dușman nu îți va putea face mai rău ca gândurile tale”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieRemedii NaturisteSanatateSfaturiSpiritualitateStiintaViata

Te-ai gândit vreodată că mintea ta ar putea fi dușmanul tău? Creierul nu numai că ne oferă coșmaruri, dar uneori creează obstacole semnificative în modul nostru de viață.

Se spune că ne adaptăm pe noi înșine și corpul nostru într-un anumit mod. „Gândire materială”: cu cât ne îngrijorăm mai mult, cu atât ne simțim mai rău și cu cât ne simțim mai rău, cu atât ne îngrijorăm mai mult …

Iată 7 boli de origine psihosomatică:

1. Dureri de cap

Durerile de cap cauzate de stres, depresie sau anxietate au devenit o problemă obișnuită la nivel mondial. Tensiunea la umeri, gât și cap este o consecință a agitației zilnice în care trăim. Pentru a scăpa de ele, este uneori necesar să ne oprim și să faceți o pauză.

2. Infarct

Lipsa controlului emoțiilor este o mare problemă pentru toți oamenii. Acest lucru este valabil mai ales în momentele de furie, care se acumulează și pot duce la un atac de cord. Dacă suntem prea supărați, corpul nostru produce mai multă grăsime, care fără exerciții fizice nu se poate dispersa și pune în pericol inima.

3. Durerea abdominală

Această durere este cauzată și de incapacitatea omului de a-și controla emoțiile. Desigur, o alimentație deficitară joacă, de asemenea, un rol important, dar furia și supărarea pot duce și la tulburări de stomac.

4. Fibromialgia

Aceasta este o hipersensibilitate sau durere cronică a mușchilor din întregul corp, care este însoțită și de tulburări de somn, dureri de cap, furnicături la nivelul picioarelor, pierderea concentrării și durere la apăsarea mușchilor. Fibromialgia apare de obicei ca urmare a stresului sever sau a evenimentelor traumatice.

5. Oboseala cronica

Acesta este un sentiment constant de slăbiciune fizică, și este foarte deranjant în viață. Dacă simțiți că nu v-ați odihnit suficient timp de 12 ore, probabil că sunteți predispus la oboseală cronică. La fel ca alte tulburări psihosomatice, este cauzată de incapacitatea noastră de a controla emoțiile: atunci când nu ne putem relaxa suficient și stăm mai tot timpul supărați, starea aceasta ne epuizează foarte mult resursele interne ale corpului.

6. Ulcer gastric

Această boală este o altă consecință teribilă a stresului. Ceea ce începe ca gastrită normală se poate transforma în peritonită acută care vă poate pune viața în pericol. Stresul constant în combinație cu alimentația neregulată duce la deteriorarea mucoasei gastrice, după care se formează ulcerul.

7. Tulburări de imunitate

Când suferim în mod constant de anxietate, stres sau depresie, sistemele de apărare ale corpului nostru se degradează. Drept urmare, ne îmbolnăvim mai des și ne simțim mai rău. De aceea este atât de important să practici relaxarea, exercițiile fizice și de respirație.

Să nu uităm că ne noi creăm propria realitate! Dacă nu îți impui să fii fericit și sănătos, și te lași pradă supărărilor, toate organele au de suferit! Mintea este în strânsă legătură cu trupul!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!