Bicarbonatul de sodiu are multe beneficii pentru corpul nostru. Hai să vedem care sunt principalele utilizări ale sale:
1. Tratează refluxul gastric.
Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular folosit în locul antiacidelor. Bicarbonatul de sodiu ajută la refluxul acid prin neutralizarea acizilor stomacali.
Cu toate acestea, trebuie să procedați cu atenție. Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate provoca dezechilibre acido-bazice. Copiii, femeile însărcinate și cei care iau în mod regulat antiacide sunt deosebit de sensibili la astfel de probleme. Prin urmare, cel mai bine este să evitați remedii casnice cu bicarbonat de sodiu pentru probleme de stomac până când nu consultați un specialist.
2. Calmează mușcăturile de insecte.
Mușcăturile de insecte provoacă adesea mâncărimi foarte incomode, dar bicarbonatul de sodiu poate ajuta la ameliorarea acestei senzații. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea mâncărimii și durerii asociate cu mușcăturile de insecte. Pur și simplu faceți o pastă din orice cremă și bicarbonat de sodiu și aplicați pe mușcătură pentru o ușurare instantanee. Nu uitați însă că, dacă aveți o reacție alergică severă la mușcăturile de insecte, mergeți la spital fără întârziere. Pentru restul, bicarbonatul de sodiu va ajuta la ameliorarea disconfortului mușcăturii.
3. Dezinfectează tăieturile.
Pur și simplu faceți o soluție de apă și bicarbonat de sodiu și aplicați pe rană. Calmează și curăță, făcând bicarbonat de sodiu ideal pentru orice tăietură.
4. Reduce numărul de bacterii dăunătoare din gură.
Cercetările au arătat că activitatea antibacteriană a bicarbonatului de sodiu îl face un ingredient puternic în produsele de îngrijire orală. Concentrațiile sale ridicate pot chiar reduce nivelurile de Streptococcus mutans, bacteriile din placă și saliva responsabile de cariile dentare. Pentru a vă curăța dinții rapid acasă, amestecați o parte de sare de mare cu șase părți bicarbonat de sodiu într-un blender. Curățați-vă gingiile și dinții cu un deget umed. Clătiți și repetați de câteva ori.
5. Curăță fața și previne acneea.
Dacă sunteți predispuși la apariția acneei, bicarbonatul de sodiu poate acționa ca un detergent natural. Deoarece este alcalin, bicarbonatul de sodiu corectează orice dezechilibru al pH-ului care poate provoca erupții. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene, antifungice și antibacteriene, astfel încât ajută la curățarea temeinică a pielii și protejarea acesteia de infecții sau acnee datorate poluării.
Se amestecă 1/8 cană de apă cu 1/2 cană bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă.
Aplicați ușor pe față cu mișcări circulare.
Clătiți cu apă caldă după aproximativ 6 minute de la acest masaj.
Abrazivitatea bicarbonatului de sodiu îl face, de asemenea, un excelent exfoliant natural pentru față. Acesta poate ajuta la curățarea porilor de impurități sau exces de sebum care poate duce la puncte negre, acumulare de murdărie sau, eventual, chiar acnee.
Rețineți că bicarbonatul de sodiu este foarte uscat pentru pielea dvs. și va trebui să o hidratați după procedură. De asemenea, dacă ai pielea uscată și foarte sensibilă, cel mai bine este să nu folosești deloc bicarbonat de sodiu.
6. Calmează arsurile solare.
Arsurile solare pot provoca vezicule dureroase și mâncărimi ale pielii. Spălatul în apă caldă cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la ameliorarea acestor probleme. Deoarece bicarbonatul de sodiu are un efect anti-speculativ ușor și, de asemenea, usucă pielea, ajută la eliminarea veziculelor de la arsurile solare. Puteți folosi dischete de bumbac înmuiate într-o soluție de bicarbonat de sodiu pentru a vă calma pielea.
7. Previne mirosul neplăcut al piciorului.
Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun prieten al picioarelor tale. Adăugați puțin bicarbonat în pantofi pentru a vă menține picioarele uscate și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. O baie pe picioare cu bicarbonat de sodiu și uleiul aromatic esențial preferat poate fi un detergent excelent, precum și unul relaxant.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.