7 alimente naturale care curăță organismul mai bine decât orice medicament

7 alimente naturale care curăță organismul mai bine decât orice medicament

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Trebuie să vă gândiți și să acordați atenție alimentelor obișnuite care ajută la curățarea corpul mult mai puternic decât orice medicament și, în același timp, nu sunt în măsură să îl rănească.

Ce să mănânci pentru a obține o curățare mai puternică a organismului?

Varza alba

Varza conține o cantitate imensă de fibre dietetice care leagă metalele grele iar toxinele sunt eliminate din intestine. De asemenea, varza are acizi organici care au un efect pozitiv asupra digestiei și stabilizează microflora. Conține o vitamină U destul de rară, care „distruge” substanțe periculoase și participă la absorbția vitaminelor și chiar vindecă ulcerele stomacului.

Mod de utilizare: poate fi proaspătă sau murată, sau chiar sub formă de suc.

Sfeclă roșie

Sfecla roșie este cel mai bun curățător a organismului. În primul rând, sfecla conține fibre, cupru, fosfor, vitamina C și un număr de acizi benefici care îmbunătățesc digestia și distrug bacteriile putrefactive din intestine. În al doilea rând, conține substanța lipotropă „betaină”, ceea ce face ca ficatul să scape mai rapid și ușor de toxine. Și, în al treilea rând, sfecla contribuie la întinerirea corpului datorită acidului folic (ajută la generarea celulelor noi) și a cuarțului (starea pielii, a părului și a unghiilor se îmbunătățește).

Mod de utilizare: fiert, poate fi în borș, ca salată sau sub formă de suc.

Usturoi

Peste 400 de ingrediente benefice sunt conținute într-un singur cățel de usturoi. Aceste componente desfundă vasele de sânge, reduc nivelul colesterolului din sânge și elimină cauza cancerului cerebral! Nutrienții usturoiului distrug formarea ulcerelor de stomac – Helicobacter! Ei omoară viermii și difteria, bacilul tubercular.

Mod de utilizare: cel mai bine este consumat proaspăt sau zdrobit, sub diferite forme, ca mujdei.

Ceapă

Cel mai importante substanțe conținute de ceapă sunt fitoncidele, care sunt depozitate în uleiuri esențiale. Fitoncidele ucid majoritatea bacteriilor și ciupercilor în doar câteva secunde. De asemenea, ceapa contribuie la îmbunătățirea digestiei și absorbției nutrienților și chiar la îmbunătățirea poftei de mâncare. Ceapa conține, o cantitate imensă de sulf, care neutralizează și distruge „toți dăunătorii”.

Mod de utilizare: de obicei proaspătă, în salată sau sub formă de tinctură de alcool și mască cosmetică (pentru acnee și coșuri).

Merele

Merele stabilizează întregul sistem digestiv, datorită pectinei și fibrelor, care „distrug” toxinele! Merele îmbunătățesc pofta de mâncare, ajută la producerea de suc gastric, ameliorează constipația. De asemenea, merele distrug agenții cauzali ai virusurilor gripei A, dizenteria, Staphylococcus aureus.

Mod de utilizare: de obicei sunt consumate proaspete și numai cu coajă, de asemenea, pot fi consumate și sub formă de suc sau sub formă de compot.

Avocado

Mulți, din păcate, nu cunosc proprietățile acestui fruct „sudic”. Avocado conține o substanță minunată numită glutation, care blochează mulți agenți cancerigeni periculoși în timp ce ameliorează stresul asupra ficatului. De asemenea, avocado stabilizează nivelul colesterolului din sânge, ajută la digestie și alimentează organismul cu oxigen.

Mod de utilizare: Se consumă de obicei proaspăt, în salate sau sub forma de pastă, guacamole.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!