7 alimente naturale care au grija de sănătatea creierului tău

7 alimente naturale care au grija de sănătatea creierului tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Creierul tău este un organ delicat. Este centrul de control asupra întregului corp. Împreună cu sistemul nervos, este responsabil pentru funcțiile cognitive și procesele vitale ale corpului care afectează alte organe. Așadar, uneori simțim nevoia de a crește activitatea creierului.

Creierul nu este protejat de boli. De fapt, se poate agrava în timp datorită schimbărilor care apar odată cu îmbătrânirea.

În plus, dat fiind faptul că suferă de toxine și radicali liberi, activitatea celulară a creierului poate fi perturbată și țesuturile afectate.

Prin urmare, este important să aveți un stil de viață sănătos și să dezvoltați obiceiuri care sporesc activitatea cerebrală, cum ar fi consumul de alimente care furnizează substanțele nutritive necesare pentru o mai bună funcționare a creierului.

În acest articol, dorim să împărtășim 7 opțiuni grozave care merită să facă parte din alimentația zilnică, mai ales dacă vă confruntați cu oboseală mentală sau probleme de memorie.

1. Broccoli ajută la creșterea activității creierului

Broccoli este un superaliment care îmbunătățește funcția creierului nu numai pentru că îți oferă antioxidanți, ci și pentru că protejează împotriva stresului celular.

Vitaminele și mineralele din broccoli stimulează dezvoltarea de noi celule cerebrale și întăresc conexiunile neuronale, reducând riscul de demență și probleme de memorie.

Conține o cantitate semnificativă de colină – un nutrient care protejează membranele creierului, îmbunătățind în același timp abilitățile mentale.

2. Nucile

Nucile sunt cunoscute pentru versatilitatea și gustul lor. Sunt o sursă de nutrienți esențiali care protejează țesuturile delicate ale creierului tău.

Conțin acizi grași omega-3, care îmbunătățesc circulația sângelui și reduc inflamația. Aceasta înseamnă oxigenarea optimă a celulelor.

Conținutul de vitamine B și E împreună cu magneziul din nuci reduce riscul deteriorării proprietăților cognitive și sprijină sistemul nervos pentru a echilibra activitatea neurotransmițătorilor.

3. Curcuma

Curcumina (compusul activ din curcuma) acționează ca un puternic antioxidant și antiinflamator. Este capabil să protejeze celulele creierului. Astfel, reduce riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi boala Alzheimer.

Acest condiment popular ajută la creșterea activității creierului. În plus, deoarece îmbunătățește circulația sângelui, este ideal pentru îmbunătățirea transportului de nutrienți și oxigen în tot corpul.

Vitaminele și mineralele din compoziția sa sunt implicate în secreția anumitor hormoni care îmbunătățesc sănătatea. În plus, reduc stresul și alte dezechilibre emoționale.

4. Roșiile

Roșiile sunt unele dintre cele mai recomandate produse pentru protejarea și îmbunătățirea funcției creierului. Antioxidanții din compoziția lor duc la oprirea leziunilor celulare cauzate de radicalii liberi din corp.

Acestea oferă creierului tău o substanță numită licopen, care ajută celulele să repare și să prevină ruperea prematură a țesuturilor.

În plus, îți întărește memoria și îți măresc capacitatea de a face sarcini de zi cu zi.

5. Dovleacul

Deși multor oameni nu le place dovleacul , ar trebui să știți că este foarte hrănitor și minunat pentru creierul vostru.

Conține acid folic, vitamina E și acizi grași esențiali. Acest lucru ajută la prevenirea tulburărilor sistemului nervos.

În plus, controlează inflamația și îmbunătățește procesele responsabile de transmiterea informațiilor prin celulele nervoase.

6. Spanac

Spanacul este recomandat pentru prevenirea diferitelor boli. Acesta este un aliment foarte complet care vă poate consolida conductivitatea electrică a creierului și funcțiile sistemului nervos.

Potasiul din compoziția sa ajută la reglarea inflamației. Astfel, îmbunătățește memoria și procesele eliberate de neurotransmițători cerebrali.

De asemenea, conține cantități semnificative de acid folic, vitamina E și magneziu. Toate acestea sunt necesare pentru întărirea membranelor celulare și prevenirea demenței.

7. Banane

Aceste fructe sunt bogate în energie, pot ajuta la îmbunătățirea funcției creierului și la creșterea activității creierului în timpul activităților zilnice.

Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre naturale. Acestea optimizează memoria protejând celulele.

Vitamina B și C din ele stimulează producția naturală de serotonină și dopamină. Aceștia sunt doi neurotransmițători asociați cu bunăstarea și concentrarea.

Ești gata să adaugi aceste alimente în alimentația ta? Dă-i creierului tău nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne puternic și sănătos.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!