7 alimente care stimulează metabolismul și pe care ar trebui să le mâncați după vârsta de 50 de ani

7 alimente care stimulează metabolismul și pe care ar trebui să le mâncați după vârsta de 50 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

4. Legume cu frunze

Acestea includ varza, broccoli, diverse tipuri de salata verde, rucola, spanac si multe altele. Chiar dacă nu toate au aceeași compoziție nutrițională, toate au un conținut foarte mare de minerale și vitamine, stimulează digestia, îmbunătățesc funcționarea sistemului endocrin, întăresc vasele de sânge și previn activ dezvoltarea sindromului metabolic.

5. Fructele de pădure

Fructele de pădure precum merișoarele, murele, afinele, coacăzele și zmeura sunt foarte bune pentru organism. De asemenea, cătina conține cei mai mulți antioxidanți. Antioxidanții luptă împotriva tulburărilor metabolice precum procesele oxidative și inflamatorii.

Fructele de pădure sunt foarte bogate în oligoelemente, vitamine și pectină. Mai mult, sunt la fel de benefice atât proaspete, cât și uscate. Cu toate acestea, ele nu au la fel de multe beneficii dacă sunt cumpărate congelate sau la conservă. Încercați să consumați fructe de pădure în mod regulat.

6. Pește gras

Peștele conține vitamina D, omega-3 și calciu, proteine ​​ușor digerabile, dar și o serie de aminoacizi esențiali. Nu este necesar să cumpărați pește scump, toate aceste vitamine se găsesc chiar și în macrou. Încercați doar să evitați variantele de pește în saramură, este mai bine să cumpărați peștele proaspăt sau chiar congelat.

7. Ficat 

Când pregătiți feluri de mâncare din carne, nu uitați de organe, deoarece acestea au cele mai multe vitamine. De exemplu, ficatul de vită este deosebit de benefic. Acesta are cel mai mare conținut de vitamine, minerale, aminoacizi și alte substanțe necesare organismului. Dat fiind acest lucru, ficatul poate fi numit pe bună dreptate un superaliment.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!