7 alimente care stimulează metabolismul și pe care ar trebui să le mâncați după vârsta de 50 de ani

7 alimente care stimulează metabolismul și pe care ar trebui să le mâncați după vârsta de 50 de ani

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Specialiștii ne recomandă să punem accent pe metabolismul nostru, deoarece acesta ne influențează sănătatea organismului pe toate planurile. Acesta ne poate ajuta să menținem un ten fără imperfecțiuni, o stare de sănătate bună, o stare de spirit pozitivă și ne poate proteja împotriva multor afecțiuni, inclusiv a îmbătrânirii premature.

După 45-50, în organism apar modificări, în urma cărora metabolismul devine din ce în ce mai slab. Statisticile arată că, dintre o sută de oameni cu vârste peste 50 de ani care au făcut un test de sânge biochimic, 70-80% au prezentat o dereglare a echilibrului biochimic și un nivel anormal al multor substanțe organice.

Deteriorarea metabolismului este asociată în principal cu un stil de viață nesănătos, malnutriție, stres sau anumite boli din trecut. Cauza principală al acestui proces este notoriul sindrom metabolic, care în zilele noastre afectează într-un fel sau altul marea majoritate a populației de vârstă mijlocie și înaintată.

Sindromul metabolic reprezintă o serie de tulburări care includ excesul de greutate, glicemia crescută (sau rezistența la insulină), colesterolul crescut, tensiunea arterială crescută și o serie de alte tulburări caracteristice care sunt detectate în timpul examinărilor biochimice.

Sindromul metabolic apare de cele mai multe ori în urma obiceiurile alimentare greșite care s-au dezvoltat în societatea noastră. În țara noastră sunt foarte populare produsele precum cârnații, conservele, margarina, produsele de cofetărie care conțin ulei de palmier, produsele cu potențiatori de aromă, care se consumă în cantități destul de mari. Aceste produse nu sunt deloc bune pentru organism și ar trebui înlocuite cu alternative mai sănătoase.

Așadar, în continuare vă vom prezenta 7 produse care, fiind foarte utile și indispensabile pentru sănătatea organismului, asigură nevoia de bază pentru un metabolism sănătos. Aceste alimente trebuie incluse în alimentație și consumate în mod constant.

1. Leguminoase

Mulți oameni le mănâncă rar, dar dacă ar știi cât sunt de benefice, cu siguranță le-ar consuma mult mai des. Leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine ​​vegetale, fibre, vitamine B (și multe alte vitamine), precum și oligoelemente rare (zinc, sulf, seleniu), care sunt esențiale pentru un metabolism puternic. Fasolea roșie, lintea, arahidele (decojite) sunt deosebit de bune pentru întărirea metabolismului.

2. Nuci

Nucile reprezintă o sursă de acizi polinesaturați și antioxidanți. Specialiștii recomandă să le consumați în fiecare zi într-o cantitate mică. Cele mai benefice pentru organism sunt nucile, migdalele și alunele.

3. Merele

Merele conțin o mulțime de nutrienți, ele acoperă o gamă largă de vitamine și minerale esențiale pentru corp. Merele fac parte din categoria alimentelor cu cel mai mare conținut de pectină. Pe lângă faptul că au un efect benefic asupra metabolismului și stării sistemului imunitar, sunt foarte utile pentru intestine și ficat. Merele pot fi consumate atât crude, cât și coapte la cuptor, în oricare dintre cazuri, acestea sunt foarte bune pentru organism.

4. Legume cu frunze

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!