„6 sfaturi”. Ce poate ajuta la prevenirea dezvoltării demenței

„6 sfaturi”. Ce poate ajuta la prevenirea dezvoltării demenței

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Deteriorarea memoriei cauzată de înaintarea în vârstă este un proces natural. De exemplu, atunci când intri într-o cameră, dar ai uitat ce voiai să faci acolo sau când ai văzut o persoană cunoscută, dar nu îți puteai aminti numele ei. Ai pățit vreodată aceste lucruri?

De obicei, în astfel de cazuri, vârsta este principalul motiv pentru care uităm. Odată cu vârsta, conexiunile neuronale dintre părțile creierului sunt întrerupte, ceea ce duce la o scădere a memoriei. Acest lucru nu ne afectează viața de zi cu zi atât de tare, dar cu siguranță este incomod.

Memoria bună depinde de atenție, de capacitatea de a face legături intre informațiile din creier și capacitatea de a te concentra asupra a ceva. Dar oboseala, lipsa somnului, stresul pot afecta negativ procesul de memorare.

Potrivit experților, există anumite lucruri pe care le putem face pentru a încetini deteriorarea memoriei

Oamenii de știință au descoperit că activitatea persoanelor în vârstă are efecte asupra volumului creierului: la persoanele active este cu 1,5% mai mare decât la cele stagnante. Odată cu scăderea volumului creierului, procesul de procesare a informațiilor primite încetinește și nivelul abilităților cognitive scade.

Activitățile precum mersul pe jos, grădinăritul, dansul, înotul și alte activități pot încetini declinul creierului și riscul de a dezvolta boala Alzheimer. Pentru a fi într-o formă bună tot timpul, trebuie să stimulați creierul, să-l faceți să funcționeze tot timpul. Cel mai bun mod de a stimula creierul este prin a face diverse activități, nu doar una.

Experții în domeniu ne oferă câteva sfaturi pentru antrenarea creierului, astfel încât să evităm demența. Un număr mare de oameni de toate vârstele au încercat aceste metode și sunt mulțumiți de rezultat .

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați demența:

1. Este important să învățați mereu ceva nou pentru dumneavoastră . Încă din copilărie, am obișnuit să învățăm lucruri noi tot timpul: la grădiniță, școală, la facultate sau la diferite cursuri pentru anumite profesii. Am fost constant îndrumați să învățăm ceva nou în fiecare zi. Așa trebuie să facem în continuare, deoarece, atunci când înveți, creierul funcționează mai intens, formând noi conexiuni neuronale.

Dar în timpul vieții adulte, efectuând aceleași acțiuni în fiecare zi la locul de muncă și rezolvând probleme similare, creierul nu-și mai primește „porția” de exercițiu. Pentru a nu lăsa creierul să ,,stagneze”, trebuie să ieșiți periodic din zona de confort.

2. Încercați să faceți rebusuri, teste, integrame sau cuvinte încrucișate, acestea te fac să gândești logic, să stimulezi mintea și să scoți informațiile necesare din colțurile memoriei, astfel mențineți creierul în stare de funcționare.

3. Desenul în oglindă este o altă metodă simplă, dar eficientă. Trebuie doar să desenați cu ambele mâini în același timp, dar într-o imagine în oglindă. Ceea ce faci cu o mână, să faci și cu cealaltă.

4. Jucați jocuri care vă pun să găsiți diferențele dintre două imagini.

5. Încercați să memorați poezii, acest lucru stimulează creierul foarte bine. Memorarea poeziilor nu este atât de dificilă, deoarece rima vă ajută mult .

6. Exercițiile pentru creier pot fi, de asemenea, făcute și în viața de zi cu zi . Înainte de a merge la magazin, faceți în minte lista de cumpărături și încercați să vă amintiți de aceasta când ajungeți la magazin. Un alt exercițiu bun este să încercați să povestiți apropiaților o carte citită sau un film vizionat recent.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!