6 remedii simple pentru retenția de lichide: ce este edemul periferic, cum se exprimă și de ce apare

6 remedii simple pentru retenția de lichide: ce este edemul periferic, cum se exprimă și de ce apare

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Când este inflamată, zona umflată poate deveni roșie și caldă la atingere.

Edemul punctual (groapa la presiune, urme de îmbrăcăminte) rămâne de obicei dacă ești umflat din motive banale – ai stat într-o poziție rea, ai mâncat sărat, ai condus o mașină mult timp fără să-ți întinzi picioarele, te confrunți cu un mic dezechilibru hormonal.

Edemul dens , atunci când nu puteți împinge prin piele, poate indica inflamație sau probleme cu organele interne.

Cauze probabile și factori de risc:

1. Retenția fiziologică de apă. Poziții incomode, alimente sărate, fierbinți.

2. Modificări hormonale la femei. PMS, sarcina, unele episoade de menopauză.

3. Inflamație . O accidentare, o alergie, o agravare a cazului de gută sau artrită, o infecție.

4. Luarea medicamentelor. Multe medicamente provoacă un dezechilibru de sodiu și lichid în organism. Steroizi, insulină, AINS și medicamente pentru tensiunea arterială. Da, sună paradoxal, dar este adevărat.

5. Probleme cu proteinele din sânge. Deficitul de proteine ​​provoacă umflături. Dacă nivelul de albumină este scăzut, atunci organismul „trece” automat lichidul din vase în țesuturi.

6. Probleme cu vasele de sânge. De regulă, aceasta se numește insuficiență venoasă. Venele nu pot transporta sângele în mod normal, iar gleznele și picioarele se umflă. De asemenea, umflarea poate indica tromboză. Cu siguranță trebuie să faci mergi la un medic. Varicele sunt aproape o garanție a fluxului sanguin lent și a umflăturilor.

7. Probleme în activitatea rinichilor. Rinichii sunt ocupați în principal cu eliminarea lichidului din organism. Dacă sunt afectați dintr-un anumit motiv, atunci curățarea este ineficientă, excesul de apă creează presiune asupra vaselor de sânge și apare edemul periferic.

8. Insuficiență cardiacă. Atunci când inima este slăbită, sângele nu poate fi pompat eficient prin corpul nostru și lichidul se scurge în țesuturi.

9. Probleme pulmonare. Reglarea fluidelor din organism implică plămânii, inima, rinichii și creierul. Dacă ceva nu funcționează bine, atunci restul camarazilor primesc o sarcină de șoc. De asta suferă și plămânii.

Ce trebuie să faci?

După cum puteți vedea, retenția sistematică de lichide este un motiv pentru a vă analiza organismul de sus până jos pentru a înțelege de unde au apărut problemele.

1. Reduceți cantitatea de sare. Motivul este că rinichii controlează cantitatea de sodiu din corpul nostru, astfel încât să nu se producă un dezechilibru. Ei excretă excesul de sodiu prin urină. Procesul este reglat de mecanisme hormonale, printre altele.

Tăiați sarea din alimentație – astfel obțineți o îmbunătățire clară a problemelor cu edemul și faceți și un cadou grozav rinichilor. Dar vă rog să nu cădeți în maximalism – fără sare, pur și simplu veți leșina și vă puteți confrunta cu o deficiență de lichid.

2. Mai multă mișcare. Este important să vă mișcați rapid, să vă mișcați variabil și să schimbați constant locul. Miscându-ți brațele, sărind peste tot (bine, nu în jurul orașului, desigur – dar dacă ești pe teren, de cine ar trebui să-ți fie rușine?) Astfel îți vei asigura un drenaj limfatic rece și te vei înveseli.

Mersul pe jos, chiar și prin casă. Aproximativ la fiecare oră. Este un remediu natural și absolut ideal pentru umflarea picioarelor.

3. Include pătrunjelul în dieta ta. Există o mulțime de diuretice naturale grozave, inclusiv rodie, măceșe, ceai verde, merișoare, castraveți, produse din nucă de cocos. Dar pătrunjelul poate ajuta cel mai bine în lupta împotriva excesului de lichide și chiar a balonării.

4. Ceai de rădăcină de păpădie. Nu este pentru toată lumea, desigur, dar cercetările sugerează că păpădia este bună și pentru acest lucru. Gustul, desigur, este ierbos, dar ce poți face.

5. Masaj. Subiectul meu preferat. Este grozav să înveți cum să faci automasaj. Se merită. Este un masaj care stimulează ușor circulația sângelui și ajută la eliminarea excesului de apă. Este suficient să masezi picioarele timp de 20 de minute pe zi pentru a obține un efect plăcut într-o săptămână.

Un corp rigid trebuie masat. Prin stilul nostru de viață sedentar, nu poate fi altfel.

6. Ridicarea zonei dureroase. O metodă străveche dovedită care nu necesită antrenament special – timp de 15-20 de minute măcar puneți o pernă sub picioare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache