6 remedii simple pentru retenția de lichide: ce este edemul periferic, cum se exprimă și de ce apare

6 remedii simple pentru retenția de lichide: ce este edemul periferic, cum se exprimă și de ce apare

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Corpul nostru este format in cea mai mare parte din apă. Este peste tot – în toate celulele. Dar când vorbim despre umflare, atunci, de regulă, ne referim la acumularea de lichid în spațiul intercelular. Acest parametru poate fi evaluat prin bioimpedancemetrie. Dacă corpul tău are mai mult lichid interstițial decât are nevoie, atunci se formează deja edemul.

Trebuie să vă verificați starea de sănătate pentru a determina de ce s-a întâmplat acest lucru.

Așadar, apa se mișcă în tot corpul, furnizând uniform toate zonele sale. Dacă există suficientă apă în organism, țesuturile rămân hidratate, hrănite și sănătoase. Hidratarea este deosebit de importantă pentru intestine, oase, articulații, măduva spinării și creier.

Dar apa are un obicei rău de a se acumula acolo unde nu ar trebui. Astăzi vom vorbi despre edemul periferic – situația în care excesul de lichid „îngreunează” brațele și picioarele.

Motivele pot fi diferite. Uneori, aceasta este o problemă temporară, dar este totuși mai bine să fii examinat de un medic și să evaluezi starea sănătății pentru a nu rata niciun proces sistemic periculos.

Ce este edemul periferic și de unde provine?

Deci, lichidul se acumulează în țesuturile brațelor și picioarelor, partea corpului devine grea, umflată și dureroasă. Într-o stare normală, organismul menține cu ușurință un echilibru – echilibrează aportul și excreția de apă, controlând nivelul electroliților din sânge.

Dar unele probleme de sănătate duc la retenția de lichide și la apariția unei zone edematoase. Capilarele încep să lase apa să pătrundă în țesuturi, iar extremitățile inferioare sunt mai predispuse să sufere, deoarece sunt sub presiune mai mare.

Cum să determinați dacă există umflare sau vi se pare?

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache