6 remedii și rețete eficiente pentru dăunătorii casnici: fără substanțe chimice!

6 remedii și rețete eficiente pentru dăunătorii casnici: fără substanțe chimice!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2021 in Sfaturi si Trucuri

Există multe rețete pentru exterminarea țânțarilor, furnicilor, păianjenilor și gândacilor. Și magazinele oferă o mulțime de aerosoli și pulberi. Cu toate acestea, într-o casă cu copii mici și animale de companie, nu este foarte potrivit să se utilizeze substanțe chimice care pot extermina insectele, dar pot afecta sănătatea copiilor mici și animalelor de companie. De aceea trebuie să profitați de rețetele naturale.

În primul rând, înainte de a utiliza orice remediu, pregătiți un decoct relativ puternic de frunze de dafin. Veți avea nevoie de aproximativ un litru de apă și 10 frunze de dafin. Dacă locuința este mai mare, puteți prepara o doză dublă. Cu acest decoct spălați blaturile și pragurile, pereții și ușile în partea de jos. De asemenea, veți spăla podeaua cu ea.

Multe insecte domestice, cum ar fi păianjenii și furnicile, sunt deranjate de mirosul frunzelor de dafin. Puteți aplica această procedură de 2-3 ori pe lună. Nu vă faceți griji dacă miroase a frunză de dafin. Aroma laurului este destul de plăcută pentru oameni.

Cum să scapi de dăunătorii casei – 6 sfaturi și rețete

1. Ulei de mentă

Uleiul de mentă poate fi cumpărat de la farmacie. Se diluează cu o cantitate mică de apă într-un raport de 1:1. Amestecul este turnat într-o sticlă de pulverizare. Acest amestec simplu vă va salva de păianjenii plini de ură care se ascund în colțurile casei. Pulverizați acolo unde este posibil și puteți, de asemenea, va împrospăta aerul din cameră.

2. Oțet de mere și sare

Aceeași procedură se face cu oțet de mere și sare. Pulverizați în zona furnicilor, spălați zona în care stau și toate suprafețele care permit tratarea cu acest amestec.

3. Bicarbonat de sodiu

Curățați scurgerile punând o jumătate de pachet de bicarbonat în interior peste care turnați o soluție de apă caldă și oțet de vin. Puterea soluției nu contează. Se va forma spumă, care va curăța atât canalul uleios, cât și tot felul de ouă de gândac și alte insecte.

4. Lavandă, rozmarin și eucalipt

Uleiurile esențiale de lavandă, rozmarin și eucalipt sunt remedii puternice pentru insectele enervante. Se adaugă câteva picături din cele trei uleiuri în 250 g de apă, se amestecă bine și apoi se lasă să pătrundă în toată casa.

5. Frunze de mentă

Frunzele uscate de mentă pot fi puse în colțuri, sub dulapuri și paturi, și în dulap.

6. Ardei roșu iute

Ardeiul iute este o otravă foarte puternică pentru furnici. Singurul lucru rău este că este mai potrivit pentru persoanele care stau la casă decât pentru apartament. Se presară în găurile pe unde ies dăunătorii.

Sfat bonus: Pentru persoanele care locuiesc în apartamente și le este greu să se ocupe de furnici sau care au norocul să fie atacate de furnici zburătoare – umpleți o seringă cu ulei și conturați marginile găurii pe unde ies cu ea. Procedura se repetă o dată pe lună.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!