6 probleme de sănătate care apar la persoanele care evită să stea la soare

6 probleme de sănătate care apar la persoanele care evită să stea la soare

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in SanatateSfaturiViata

Când faci plajă, corpul tău începe să primească vitamina D, cunoscută și sub numele de vitamina solară. Acesta joacă un rol foarte important în buna funcționare a multor organe și țesuturi ale corpului. Potrivit unui studiu recent, aproape 40% dintre oameni au deficiență de vitamina D.

Astăzi, vă vom vorbi despre ce se va întâmpla cu corpul dumneavoastră dacă vă lipsește vitamina D solară.

Oase slabe

Calciul și vitamina D sunt recunoscute de mult timp ca substanțe nutritive importante și esențiale pentru sănătatea oaselor. Calciul este absorbit în intestinul subțire de vitamina D. Deficiența „vitaminei solare” duce la o scădere a absorbției calciului și, ca urmare, la o slăbire a structurii osoase.

Persoanele care nu primesc suficientă lumină solară suferă de dureri articulare, slăbiciune musculară, rahitism, osteomalacie și osteoporoză. Este foarte important să mențineți nivelul corect de vitamina D în organism. Principalele surse ale acestei vitamine sunt lumina soarelui, o dietă sănătoasă și suplimentele alimentare.

Deformarea piciorului

Deoarece vitamina D promovează absorbția fosfaților și a calciului prin digestie, poate fi foarte benefică în rezolvarea problemelor osoase. Lipsa de calciu în oase duce la modificări ale structurii țesutului osos și deformarea acestora.

Consumul de vitamina D sub formă de suplimente sau expuneri frecvente la soare poate ajuta la menținerea nivelului adecvat de vitamine.

Administrarea de vitamina D poate preveni osteoporoza, fasceita plantară, artrita și alte inflamații ale articulațiilor și tendoanelor.

Depresie

Societatea modernă este axată pe munca legată de calculatoare. Oamenii tind să petreacă mai mult timp în fața computerului, în loc să facă o plimbare sau doar să petreacă timp în aer liber. Chiar și atunci când avem timp să ne relaxăm, ne uităm la televizor sau jucăm jocuri video.

Soarele joacă un rol foarte important în a-ți face fața să zâmbească cât mai des posibil. Cu cât ne închidem mai mult între cei patru pereți, cu atât devenim mai triști. Faceți-vă mai mult timp pentru o plimbare – acolo veți găsi o mulțime de lucruri interesante și veți rămâne sănătos. De asemenea, puteți cumpăra o suplimente pentru a vă menține nivelul de vitamina D în lunile fără soare de iarnă.

Probleme de piele

Deoarece psoriazisul este rezultatul unei defecțiuni a sistemului imunitar, vitamina D poate avea un efect pozitiv asupra acestui defect cutanat. Expunerea la razele ultraviolete poate fi o modalitate eficientă de a trata psoriazisul, acneea și alte probleme ale pielii.

Nu trebuie să faceți plajă pentru a obține suficientă vitamina D. Ar trebui să aveți grijă și să încercați să nu vă supraîncărcați cu raze ultraviolete, deoarece pacienții cu psoriazis prezintă un risc crescut de a dezvolta melanom.

Tulburări cognitive

Studii recente au arătat că disfuncția cognitivă și demența se află acum pe o listă lungă de afecțiuni cauzate de deficitul de vitamina D.

În 2015, un studiu efectuat pe mai mult de 60.000 de persoane a constatat că persoanele care trăiesc în țările nordice prezintă un risc crescut de a dezvolta demență în comparație cu cele care trăiesc în latitudinile sudice.

Prevenirea deficitului de vitamina D.

Există trei surse principale de vitamina D: plajă, o dietă sănătoasă și suplimente alimentare. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite lucruri pentru a rămâne sănătos. Pericolul real al expunerii excesive la soare este cancerul de piele. Prin urmare, nu este necesar să fiți în permanență sub soarele arzător în fiecare zi. Nu uitați să folosiți protecție solară SPF 30 și să purtați o pălărie.

Dacă alegeți suplimente, nu uitați că doza depinde de testele de sânge și de prescripțiile medicului. Cantități excesive de vitamina D se pot acumula în celule și pot duce la consecințe negative.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!