6 plante benefice pentru sănătatea vaselor de sânge și a inimii

6 plante benefice pentru sănătatea vaselor de sânge și a inimii

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2021 in Sanatate

Trebuie să acordați o atenție deosebită sănătății vaselor de sânge. În caz contrar, puteți avea probleme destul de neplăcute. Vă sugerez să vă informați despre plantele care sunt foarte benefice pentru sănătatea vasculară și a inimii. Acestea nu vor înlocui medicamentele dar sunt foarte benefice în prevenirea și întreținerea unui organism. De asemenea, pot fi folosite și ca elemente ajutătoare în tratamente!

6 plante care ajută sistemul circular:

Cimbru

Conține în compoziția sa săruri minerale, taninuri, vitamine, uleiuri esențiale. Tulpina plantei este utilizată în scopuri medicinale. Ceaiul de cimbru este un adevărat antidepresiv, ajută în cazul  insomniei, tulburări nervoase, stres.

Lemn dulce

Conține aproximativ 30 de flavonoide, pectine, taninuri etc. În scopuri medicinale, se folosește rădăcina plantei. Lemnul dulce este, de asemenea, un antidepresiv bine cunoscut și este, de asemenea, un excelent protector al corpului împotriva diferitelor influențe ale mediului. Rădăcina de lemn dulce ameliorează oboseala cronică, calmează nervii. Nu puteți utiliza lemn dulce dacă aveți hipertensiune arterială, sarcină, insuficiență cardiacă și venoasă. Utilizarea pe termen lung duce la edem.

Urzica

Conține o cantitate mare de acid formic și galic, fitoncide, clorofilă etc. Urzica îmbunătățește circulația sângelui, normalizează hemoglobina, scade zahărul din sânge. Pentru sănătatea vaselor de sânge și a inimii, se folosește un decoct de frunze de urzică. Nu utilizați urzica în timpul sarcinii, bolilor severe de rinichi și inimă, astm, tromboză, tromboflebită, vene varicoase.

Măceșe

Conține o cantitate mare de acid ascorbic și flavonoide, ceea ce îl face foarte benefic pentru vasele de sânge. Fructele de măceșe au efect anti-sclerotic, ceea ce le face utile pentru angina pectorală, accidente cerebrovasculare etc. Măceșul normalizează circulația sângelui, întărește vasele de sânge, crește hemoglobina și scade colesterolul. Nu îl puteți utiliza dacă aveți alergii la măceș, gastrită cu aciditate ridicată, diabet, ulcer gastric și duodenal, pancreatită, tromboflebită.

Ghimbir

Este plin de oligoelemente, acizi organici și vitamine necesare funcționării normale a sistemului cardiovascular. Rădăcina de ghimbir normalizează tensiunea arterială, diluează și curăță sângele, previne varicele, descompune grăsimile din vasele de sânge. Este bine să consumați nu doar produsul proaspăt, ci și în pulberea uscată. Dacă doriți să folosiți ghimbir proaspăt, atunci este recomandat să o faceți cu tot cu coaja.

Medicina tradițională previne multe boli.

Este mult mai bine să preveniți o boală la timp decât să o tratați mult timp și uneori fără rezultat. Acest lucru se aplică și sistemului cardiovascular. Metodele preventive pentru curățarea vaselor de sânge vor ajuta la întărirea lor, la elasticizarea acestora și, de asemenea, la prevenirea bolilor de inimă. Cel mai important lucru este să vizitați un medic și să țineți cont de recomandările acestuia. În niciun caz nu trebuie să vă auto-medicați fără să ascultați sfatul unui specialist medical cu experiență.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!