6 ceaiuri naturale care ajută la reducerea colesterolului și curățarea arterelor

6 ceaiuri naturale care ajută la reducerea colesterolului și curățarea arterelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă aveți colesterolul ridicat, nu ar trebui să tratați această problemă cu indiferență, ci ar trebui să faceți ceva în acest sens. Pentru a avea un sistem cardiovascular sănătos, trebuie să vă mențineți nivelul de colesterol sub control. De aceea se recomandă consumul de remedii naturale care vor ajuta la scăderea colesterolului.

În articolul de astăzi puteți citi despre șase plante foarte eficiente care scad colesterolul rău. În plus, ar trebui să urmezi o dietă sănătoasă, să faci mișcare, să ai obiceiuri bune, precum și o încărcare pozitivă a emoțiilor în fiecare zi.

Mijloace care ajută la scăderea colesterolului

Unele plante pot ajuta la scăderea colesterolului în mod natural, fără efecte secundare asupra sănătății dumneavoastră. Cu toate acestea, ar trebui luată în considerare importanța controlului consumului de alimente de origine animală și a creșterii consumului de legume.

Este foarte important să reduceți aportul de grăsimi trans. Se găsesc frecvent în toate tipurile de produse procesate, cum ar fi margarina, sosurile, cremele, înghețata, chipsurile și multe altele.

În plus, este foarte important să se ia în considerare efectele pe care le au asupra sistemului nervos. În acest sens, stresul este un factor care afectează negativ ficatul, deoarece poate crește nivelul colesterolului.

1. Ceai verde

Ceaiul verde este o băutură străveche, obișnuită în mai multe culturi, deoarece are proprietăți excelente, medicinale, benefice. Eficiența sa antioxidantă ridicată îl face o băutură excelentă pentru prevenirea îmbătrânirii. În plus, conținutul de catehină ajută la scăderea colesterolului.

Se recomandă să consumați zilnic unul sau două pahare de ceai verde.

Totuși, este bine să nu beți ceai în timp ce mâncați, deoarece acest lucru poate împiedica organismul să absoarbă fierul din alimente. Ceaiul conține cofeină, deși în cantitate mai redusă decât ceaiul negru.

2. Frunze de anghinare

Anghinarea este o legumă foarte bună pentru ficat. Însă, infuzia de frunze de anghinare are un gust amar foarte aromat. Acest instrument este extrem de eficient pentru controlul nivelului de colesterol.

Infuzia de frunze de anghinare este un remediu bun care îmbunătățește funcționarea întregii funcții a tractului gastro-intestinal, precum și curăță corpul de toxine. Consumând acest remediu, vă puteți îmbunătăți sănătatea și puteți preveni apariția bolilor cronice.

3. Ghimbir

Ghimbirul nu trebuie evitat dacă vreți să aveți o alimentație sănătoase, deoarece are un efect pozitiv asupra sănătății umane. Pe lângă scăderea colesterolului, facilitează și digestia, previne retenția de lichide și poate ajuta la pierderea în greutate .

Puteți folosi ghimbir proaspăt sau uscat, ceai din acesta, adăugat la diverse feluri de mâncare, dulci sau picante. Rezultatul va fi un gust deosebit și suculența felului de mâncare. De asemenea, puteți usca ghimbirul sau puteți face bomboane din el. Puteți consuma ghimbir sub orice formă.

4. Păpădie

Păpădia este o plantă medicinală cu proprietăți detoxifiante ridicate, benefică pentru ficat și rinichi. Prin urmare, este o alegere ideală pentru curățarea corpului și prevenirea oricărei boli.

Această plantă conține inozitol, o componentă care nu numai că scade colesterolul, ci și previne efectele sale negative asupra arterelor. Puteți bea infuzie de păpădie sau puteți consuma ulei de păpădie, adăugândul în salate.

5. Șofran

Șofranul nu este un medicament foarte obișnuit, dar este extrem de eficient. Această plantă este foarte populară ca vopsea alimentară care oferă o culoare gălbuie. Cu toate acestea, infuzia de șofran poate ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului.

Ingredientul responsabil pentru aceste proprietăți curative este un pigment numit crocetină. Dacă consumați zilnic acest produs, puteți să umpleți capilarele din sânge cu substanțe nutritive și să preveniți ateroscleroza..

De aceea puteți avea grijă și de sănătatea cardiovasculară consumând această plantă.

6. Ciulin

Ciulinul are capacitatea de a reduce colesterolul. Această plantă medicinală este una dintre cele mai bune metode de tratare a ficatului, deoarece pe lângă îmbunătățirea funcției sale, ajută și la refacerea acesteia în caz de ciroză, hepatită, ficat gras și multe altele .

Consumând băuturi de ciulin de lapte sau suplimente, aveți ocazia să reglați nivelul trigliceridelor din sânge și să reduceți inflamația. Este foarte bine să consumați ceaiul de ciulin o dată sau de două ori pe an timp de trei luni pentru a curăța sângele și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!