50 de lecții de viață pe care mai devreme sau mai târziu le vei recunoaște drept înțelepte

50 de lecții de viață pe care mai devreme sau mai târziu le vei recunoaște drept înțelepte

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 July 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Experiența de viață este una dintre cele mai importante lucruri în viață. Ne străduim cu toții să fim persoane independente, înțelepte și încrezătoare în noi înșine. Cu toate acestea, uneori uităm că înțelepciunea noastră este rezultatul experienței acumulate de-a lungul anilor. Din cauza acestei experiențe, mulți oameni trec prin multe obstacole și dificultăți de-a lungul vieții.
50 de lecții de viață de la Barrie Davenport

1. Viața este ceea ce este acum. Așteptăm mereu lucruri incredibile care vor avea loc în viitor, dar uităm că viața se desfășoară chiar acum. Învață să trăiești în prezent și renunță să te bazezi pe iluzii despre viitor.

2. Frica este o iluzie. Majoritatea lucrurilor de care ne temem nu se întâmplă niciodată. Însă chiar dacă se întâmplă, adesea nu sunt atât de rele pe cât ne-am închipuit. Pentru mulți dintre noi, frica este cel mai rău lucru care ne poate întâmpla. Realitatea nu este atât de înfricoșătoare.

3. Cei dragi sunt cel mai important lucru în viața ta. Pune-i mereu pe primul loc. Ei sunt mai importanți decât munca ta, hobby-urile tale, statul pe internet sau la TV. Apreciiază-i ca și cum ei ar fi întreaga ta viață. Pentru că așa este.

4. Nu merită să faci datorii. Cheltuiește banii în funcție de posibilitățile tale. Trăiește liber. Datoriile nu-ți vor permite asta.

5. Copiii tăi nu sunt tu. Tu ești doar un vas care aduce copiii în lumea asta și are grijă de ei până când ei pot să o facă singuri. Învață-i, iubește-i, susține-i, dar nu încerca să-i schimbi. Fiecare copil este unic și trebuie să trăiască propria viață.

6. Obiectele adună praf. Timpul și banii pe care îi cheltuiți pe obiecte te vor distruge în cele din urmă. Cu cât ai mai puține obiecte, cu atât ești mai liber. Cumpără cu înțelepciune.

7. Distracția este subevaluată. Cât de des te distrezi? Viața este scurtă și trebuie să te bucuri de ea. Și încetează să-ți pese ce cred alții atunci când te simți bine. Bucură-te pur și simplu de asta.

8. Greșelile sunt bune. Adesea încercăm să evităm greșelile, uitând că ele ne conduc spre succes. Fii pregătit să greșești și învață din propriile greșeli.

9. Prietenia necesită atenție. Îngrijește-ți prietenia ca pe o plantă într-un ghiveci. Va merita.

10. Experiența primează întotdeauna. Dacă nu poți decide între a cumpăra un canapea sau a pleca în călătorie, alege întotdeauna a doua opțiune. Bucuria și amintirile pozitive sunt mult mai valoroase decât lucrurile materiale.

11. Uită de mânie. Satisfacția provenită din mânie trece în câteva minute. Însă consecințele pot dura mult mai mult. Ascultă-ți emoțiile și, atunci când apare mânia, fă un pas în direcția opusă.

12. Și amintește-ți de bunătate. O mică doză de bunătate poate face minuni pentru cei din jurul tău. Și nu necesită mult efort din partea ta. Exersează asta în fiecare zi.

13. Vârsta este doar un număr. Când ai 20 de ani, crezi că 50 este un coșmar. Dar când ai 50 de ani, te simți ca și cum ai avea 30. Vârsta noastră nu ar trebui să ne definească atitudinea față de viață. Nu lăsa cifrele să te schimbe pe tine însuți.

14. Vulnerabilitatea vindecă. A fi deschis, autentic și vulnerabil este minunat. Acest lucru îi permite celor din jur să aibă încredere în tine și să îți împărtășească propriile emoții, iar tu poți face același lucru în schimb.

15. Fățărnicia construiește ziduri. Crearea unei imagini false a unei persoane cu scopul de a impresiona pe cineva te va pedepsi. Foarte des oamenii te văd așa cum ești în realitate prin imaginea pe care o prezinți și asta îi respinge.

16. Sportul înseamnă putere. Activitățile sportive regulate ar trebui să facă parte din stilul tău de viață. Te face mai puternic din punct de vedere fizic, moral și emoțional. De asemenea, îmbunătățește sănătatea și aspectul exterior. Sportul este medicamentul pentru toate bolile.

17. Răutatea cauzează durere. Las-o să plece. Nu există altă cale corectă.

18. Pasiunea îmbunătățește viața. Atunci când găsești o activitate pe care o iubești, fiecare zi devine un dar. Dacă nu ai descoperit încă pasiunea ta, propune-ți să o găsești.

19. Călătoriile oferă experiență și îți deschid mintea. Călătoriile te fac mai interesant, mai înțelept și mai bun. Te învață să interacționezi cu oameni, cu obiceiurile și culturile lor.

20. Nu ai întotdeauna dreptate. Credem că știm răspunsul la orice întrebare, dar nu este așa. Întotdeauna există cineva mai inteligent decât tine și răspunsurile tale nu sunt întotdeauna corecte. Adu-ți aminte de asta.

21. Toate trec. Orice s-ar întâmpla în viață, va trece. Timpul vindecă, iar lucrurile se schimbă.

22. Modelați-vă destinul. Viața este plictisitoare fără un scop. Decideți ce este important pentru voi și construiți-vă viața în jurul acestui scop.

23. De multe ori, riscul aduce beneficii. Pentru a-ți schimba viața, trebuie să riști. Luarea deciziilor calculate și îndrăznețe vă ajută să creșteți.

24. Schimbările sunt întotdeauna în bine. Viața se schimbă și nu merită să-i rezisti. Nu te teme de schimbare, plutește cu valul și trăiește viața ca o aventură.

25. Gândurile sunt imaginare. Zilnic, mii de gânduri trec prin mintea noastră. Multe dintre ele sunt negative și înspăimântătoare. Nu le credeți. Sunt doar gânduri și nu vor deveni realitate dacă nu le veți ajuta să devină.

26. Nu poți controla pe alții. Dorim ca oamenii din jurul nostru să se comporte așa cum ne place nouă. Dar realitatea este că nu putem schimba oamenii. Respectați unicitatea și independența fiecărei persoane.

27. Corpul tău este un templu. Fiecare dintre noi are ceva ce urăște în propriul corp. Dar corpul nostru este singurul lucru care ne aparține în totalitate. Tratați-l cu respect și aveți grijă de el.

28. Îmbrățișările vindecă. Îmbrățișările au numeroase proprietăți benefice. Acestea normalizează ritmul cardiac, îmbunătățesc starea de bine și reduc stresul. Este un dar pe care trebuie să îl împărțiți.

29. Veți reuși. Nu contează ce situație se ivește în mintea voastră. Realitatea este că veți face față. Sunteți mult mai puternic și mai înțelept decât credeți. Veți trece prin asta și veți supraviețui.

30. Recunoștința aduce fericire. Și nu numai persoanei căreia îi este adresată recunoștința, ci și persoanei care o exprimă. Nu uitați să mulțumiți oamenilor pentru tot ceea ce fac pentru voi.

31. Ascultați-vă intuiția. Raționamentele voastre sunt foarte importante, dar intuiția voastră este superputerea voastră. Ea folosește experiența și modelul vostru de viață pentru a găsi răspunsul la orice întrebare. Uneori apare spontan și ar fi mai bine să îi acordați atenție.

32. Gândiți la voi în primul rând. Nu fiți egoiști, dar amintiți-vă că persoana cea mai importantă pentru voi sunteți voi înșivă.

33. Onestitatea față de voi înșivă înseamnă libertate. Fii onest cu tine însuți. Să te înșeli pe tine însuți reprezintă o orbire a sinelui.

34. Idealurile sunt plictisitoare. Perfecționismul face viața plictisitoare. Diferențele noastre, trăsăturile, fobiile și defectele noastre sunt ceea ce ne face unici. Amintiți-vă de asta.

35. Acționați pentru a găsi scopul în viață. Acesta nu va veni singur. Ajutați-l și faceți tot posibilul pentru a-l găsi.

36. Lucrurile mici sunt, de asemenea, importante. Toți așteptăm mari victorii și realizări, uitând că acestea constau în pași mici, uneori chiar imperceptibili. Apreciati acești pași.

37. Învață mereu. Întotdeauna. Învățați în fiecare zi, aflați lucruri noi despre diverse lucruri. Educația menține creierul nostru în formă, chiar și la bătrânețe.

38. Îmbătrânirea este inevitabilă. Corpurile noastre îmbătrânesc și nu le putem opri. Cel mai bun mod de a încetini îmbătrânirea este să vă bucurați de viață și să trăiți fiecare zi la maxim.

39. Căsătoria schimbă oamenii. Persoana cu care v-ați legat viața se va schimba în timp. Dar și voi veți face același lucru! Nu lăsați aceste schimbări să vă ia prin surprindere.

40. Grija este inutilă. Trebuie să vă faceți griji doar în cazul în care vă ajută să rezolvați o problemă. Grija dezactivează creierul și nu sunteți capabil să rezolvați situația în care vă aflați. De aceea, învățați să faceți față îngrijorării și să scăpați de ea.

41. Vindecați-vă rănile. Nu permiteți rănilor din trecut să afecteze viața de zi cu zi.

42. Simplu este mai bine. Viața este plină de dificultăți, confuzii și obligații care o fac doar mai rea. Viața simplă oferă spațiu pentru bucurie și activități preferate.

43. Faceți-vă treaba în mod excelent. Dacă vreți să realizați ceva în viață, va trebui să munciți. Desigur, există excepții rare, dar nu vă bazați pe ele. Aveți încredere în voi înșivă.

44. Nu este niciodată prea târziu. Târziu este doar o scuză pentru a nu încerca. Puteți atinge obiectivele pe care vi le-ați propus la orice vârstă.

45. Acțiunile vindecă melancolia. Orice acțiune este un remediu pentru îngrijorare, amânare, tristețe și anxietate. Încetați să mai gândiți și faceți ceva.

46. Faceți ceea ce vă doriți. Fiți proactiv. Nu așteptați ca viața să vă arunce o minge.

47. Lăsați prejudecățile. Nu fiți atașați de opinia sau credințele societății. Fii deschis la orice posibilitate sau idee. Vă veți surprinde cât de multe oportunități oferă viața dacă nu le respingeți.

48. Cuvintele au însemnătate. Gândiți înainte de a vorbi. Nu folosiți cuvintele pentru a răni oamenii. Odată ce ați făcut acest lucru, nu mai există cale de întoarcere.

49. Trăiți fiecare zi. Când veți avea 90 de ani, câte zile vă vor mai rămâne? Trăiți și apreciați fiecare zi.

50. Iubirea este răspunsul la orice întrebare. Iubirea este motivul pentru care suntem aici. Este forța care mișcă lumea. Împărtășiți-o și exprimați-o în fiecare zi. Faceți lumea mai bună.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!