5 semne că nu te accepți și iubești și ce să faci în privința asta

5 semne că nu te accepți și iubești și ce să faci în privința asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Dacă te pui mereu pe ultimul loc, atunci nu te accepți și nu te iubești și, de asemenea, crezi că orice și oricine este mai important în lume decât tine și dorințele tale.

De cele mai multe ori, nici nu-ți dai seama. Întotdeauna ți se pare că, în general, totul este în regulă. Apare doar o stare constantă de anxietate și periodic chiar o apatie, nu-i așa?

Acceptarea și dragostea de sine, de fapt, este o lucrare foarte profundă asupra sinelui și fără acceptare și dragoste pentru sine, nu poate exista sentiment de fericire și satisfacție completă cu viața. Pentru că cel care nu se acceptă și nu se iubește nu își trăiește viața. Dar toată lumea are nevoie de propria iubire și nu este bine să trăiască fără ea.

Iată 5 semne că nu te iubești:

1. Întotdeauna încerci să-i faci pe toți cei din jurul tău să se simtă bine, fără să te gândești la sentimentele tale.

2. Niciodată nu vei face sau nu vei spune ceva care va deranja pe cineva. Chiar dacă îți dorești cu adevărat să faci acest lucru.

3. Încerci mereu să cumperi ceva mai ieftin sau la reducere pentru tine. Rareori te lasă inima să cumperi ceva puțin mai scump decât de obicei.

4. Dacă ai făcut o greșeală, ai făcut sau ai spus ceva greșit, te vei gândi la asta și te vei certa ore sau zile întregi.

5. Nu ai timp pentru tine în general. Pentru interesele, plăcerile sau dorințele tale. Mereu îți faci timp pentru soț, copil, părinți, muncă, gătit, frați, curățenie, lecțiile copilului, dar nu pentru dorințele tale.

Dacă vrei să începi să te iubești mai mult ar trebui mai întâi să încerci să te descoperi: ce vrei, ce îți place și ce nu, ce este important pentru tine și ce ar trebui ignorat.

Trebuie să începi să ai încredere în tine și să-ți respecți dorințele. Pentru asta, îți recomandăm să urmezi următoarele sfaturi:

Sfaturi pentru a învăța să te accepți și să te iubești:

1. Nu te mai critica. Critica nu face altceva decât să înrăutățească situația. Acceptă-te pentru cine ești. Când te critici, vei avea parte numai de gânduri negative. Când începi să te accepți și să te iubești, vei vedea cum apar fluxurile de energie pozitivă.

2. Nu te mai intimida, gândindu-te la propriile tale defecte, acesta este un stil de viață teribil. Pune accent pe calitățile tale, fii optimist și privește mereu lucrurile pozitive în viață.

3. Fii generos cu tine însuți. Fii bun cu tine și ai răbdare în tot ceea ce faci pentru tine. Încearcă să te tratezi, exact așa cum ai trata o persoană pe care o iubești, ba chiar mai bine.

4. Laudă-te singur pentru reușitele tale. Critica distruge spiritul interior, dar lauda îl întărește. Bucură-te pentru fiecare lucru mic pe care îl faci bine.

5. Fii tu însuți. Nu trebuie să te schimbi doar pentru a le face pe plac celor din jur. Mereu se va găsi cineva care să nu fie de acord cu tine, n-o să poți niciodată să mulțumești pe toată lumea în același timp. Cel mai bine este să fii tu însuți, iar cine te iubește cu adevărat și vrea să rămână în viața ta te va accepta așa cum ești.

6. Ai grijă de corpul tău. Corpul este ca un templu pentru suflet, în care își petrece toată viața. Așadar, trebuie să ai cât mai mare grijă de el, printr-o alimentație adecvată și mișcare în fiecare zi.

7. Începe chiar acum. Nu aștepta ca lucrurile să se îmbunătățească, să slăbești, să găsești un nou loc de muncă sau să-ți faci o nouă relație. Nu trebuie să aștepți momentul potrivit, începe chiar acum să te iubești, pentru că totul depinde de tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!