5 proprietăți minunate ale agrișelor despre care ar trebui să știe toată lumea

5 proprietăți minunate ale agrișelor despre care ar trebui să știe toată lumea

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Agrișele au un gust unic, atât dulce cât și acru, amar și înțepător. Însă, cu siguranță, nu multă lume știe despre proprietățile uimitoare ale acestor fructe. În acest articol vă vom prezenta 5 dintre cele mai importante beneficii ale agrișelor pentru sănătatea organismului. Chiar dacă nu sunteți un iubitor de agrișe, după ce veți afla despre aceste proprietăți, vă veți schimba părerea față de ele și veți începe să le consumați mai mult.

Beneficiile agrișelor pentru sănătate:

1. Îmbunătățesc sănătatea inimii

În urma unui studiu amplu s-a ajuns la concluzia că consumul de agrișe sau suc de agrișe timp de o lună a redus semnificativ nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor unei persoane.

Mai mult, la persoanele care au consumat suc de agrișe pentru o perioadă mai lungă, s-a observat că procesele inflamatorii au fost oprite, iar indicele de plasmă aterogenă (un indicator care reflectă gradul de risc al problemelor cu inima și vasele de sânge) a fost aproape înjumătățit. Asta înseamnă că agrișele împiedică depunerea plăcilor aterosclerotice în vase și formarea cheagurilor de sânge, care pot provoca îmbătrânirea timpurie, precum și atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale.

Un alt studiu a constatat că agrișele au redus riscul de boli de inimă la persoanele care prezentau un risc ridicat pentru aceasta, adică la cei care sunt supraponderali și obezi. Mai mult, un alt studiu a constatat că agrișele scad tensiunea arterială (hipertensiunea arterială este cunoscută ca fiind unul dintre factorii cheie de risc pentru bolile de inimă).

2. Refac celulele hepatice

Deși s-au făcut destul de puține cercetări pe oameni, unele studii promițătoare pe animale arată că sucul de agrișe vă poate vindeca ficatul și vă poate îmbunătăți funcția hepatică. Cercetătorii au descoperit că agrișele ajută la prevenirea bolilor hepatice grase prin reducerea numărului de celule adipoase și restaurarea hepatocitelor (celule hepatice). Este important să ținem minte că boala hepatică grasă este una dintre cele mai frecvente boli în zilele noastre.

3. Îmbunătățesc sănătatea rinichilor

Studiile arată că antioxidanții din sucul și pulpa de agrișe au proprietatea de a restabili și de a menține sănătatea rinichilor. În același timp, previn nu numai disfuncția renală cauzată de vârstă prin reducerea stresului oxidativ, ci acționează și ca o barieră împotriva toxinelor care intră în organism prin alimente și băuturi.

Remediu cu agrișe: zdrobiți o mână de agrișe și puneți-le într-un pahar cu apă fiartă. Lăsați-le la infuzat pentru jumătate de oră și apoi strecurați sucul. Nu se adaugă zahăr sau alți îndulcitori. Remediul poate fi băut dimineața înainte de micul dejun și seara înainte de cină.

4. Îmbunătățesc digestia 

În urma unui studiu recent efectuat pe 68 de persoane cu boală de reflux gastroesofagian s-a constatat că consumul de agrișe timp de o lună a redus semnificativ severitatea și frecvența arsurilor la stomac. Un alt studiu efectuat pe animale a arătat că fructele de agrișe au proprietăți antidiareice și pot preveni crampele musculare de la colici. Aceste studii sugerează că sucul de agrișe ajută atât stomacul, cât și intestinele, motiv pentru care este recomandat celor care au probleme cu acesta.

5. Contribuie la întărirea semnificativă a sistemului imunitar

Sucul de agrișe, pulpa și coaja sunt o sursă excelentă de vitamine. Compoziția lor este special făcută de natură și este ideală pentru întărirea sistemului imunitar. Consumul de agrișe chiar și pentru una sau două săptămâni vă va ajuta să acumulați un amănunt semnificativ vitamine astfel încât să treceți cu bine peste schimbările climatice din toamnă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!