5 obiceiuri care ne distrug articulațiile

5 obiceiuri care ne distrug articulațiile

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in SanatateSfaturi

Problemele articulare apar o dată cu trecerea anilor la aproape orice persoană. Tinerii au început să aibă și ei această problemă, cauzată în principal de postura greșită. Cele mai frecvent afectate sunt articulațiile genunchiului, șoldului și gleznelor. Odată cu vârsta, aceste afecțiuni devin tot mai dureroase și mai prezente în viața noastră de zi cu zi.

Experții spun că sănătatea articulațiilor reprezintă o importanță foarte mare pentru calitatea vieții. Dacă avem probleme cu articulațiile, atunci simțim durere și disconfort pe tot timpul mișcării. Față de alte organe care se îmbolnăvesc, articulațiile ne afectează mobilitatea, de care avem mare nevoie pentru o viață normală.

Sănătatea articulațiilor este cea care ne determină bunăstarea, însă uneori ne rănim singuri articulațiile.

Primul lucru care ne afectează articulațiile sunt pantofii incomozi.

Femeile vor să arate frumoase și elegante – „frumusețea necesită sacrificiu”, așa că poartă tocuri înalte. Nu doar tocul înalt este o problemă, ci și pantofii strâmți, incomozi, care arată bine, dar nu se potrivesc bine.

Dacă pantofii sunt strâmți, atunci ne este afectată circulația de la nivelul picioarelor. Tocurile înalte sunt dăunătoare tuturor articulațiilor extremităților inferioare și ale coloanei vertebrale.

Dacă încep să vă doară picioarele, atunci trebuie să vă schimbați pantofii. Dacă vă doare glezna , atunci cauza ar putea fi pantofii uzați.

Verifică-ți încălțămintea, uită-te la tălpile lor, la partea din spate în special, cu o probabilitate de 99%, dacă încălțămintea ta are cel puțin șase luni, atunci vei vedea că partea din spate este uzată inegal.

De obicei, au mai multă uzură la exterior decât la interior. Când mergem, întoarcem piciorul ușor spre exterior.

Pantofii cu tălpi uzate nu sunt potriviți pentru purtare, deoarece acest lucru pune o presiune asupra gleznelor, genunchilor și articulațiilor șoldurilor.

Al doilea obicei care ne distruge articulațiile este statul prea mult timp într-o poziție.

Dacă stăm pe scaun tot programul la serviciu, acest lucru pune o sarcină crescută asupra coloanei vertebrale, apare și congestia în organele pelvine, iar dacă stăm cu picioarele încrucișate, atunci acest lucru are un efect distructiv asupra genunchii noștri.

Orice tip de muncă fizică repetitivă este dăunătoare articulațiilor, de exemplu, dacă ești pictor și pictezi constant tavanul, atunci poate apărea o problemă cu coloana cervicală. Când o persoană pictează tavanul, își lasă capul pe spate, iar aceasta este o cale directă către o coloană cervicală care suferă de hernie.

Să-ți lași capul pe spate este cel mai rău lucru pe care îl poți face gâtului. O croitoreasă care lucrează la o mașină de cusut poate suferi de artroză a mâinilor, iar cei care tastează la tastatură pot uneori să sufere și de artroza mâinii.

Oamenii care lucrează cu un mouse la un computer pot experimenta dureri la mâna dreaptă. Orice muncă monotonă pe termen lung și de același tip va crea stres și durere în articulație.

Trebuie să diversificați modul în care faceți anumite activități sau să schimbați poziția în care faceți această muncă.

Al treilea motiv pentru care vă dor articulațiile este frigul.

Toate procesele inflamatorii din articulații sunt exacerbate foarte mult de frig. Dacă mergi pe stradă iarna, îmbrăcat necorespunzător, atunci să nu fii surprins că genunchii tăi vor începe să doară.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!