5 Motive pentru care pisicile preferă să doarmă lângă oameni

5 Motive pentru care pisicile preferă să doarmă lângă oameni

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2021 in Spiritualitate

Pisicile sunt unele dintre cele mai independente animale și, în majoritatea cazurilor, dorm singure. Cu toate acestea, există momente în care vor să doarmă lângă proprietarul lor. Când se întâmplă acest lucru, oamenii se bucură atât de tare încât încearcă să stea nemișcați, numai ca să nu deranjeze pisicile. Așadar, ce înseamnă acest comportament al pisicilor?

Iată câteva motive pentru care pisicile dorm lângă oameni:

1. Este cald

Nu este un secret faptul că pisica este un animal de companie termofil. Preferă să doarmă în cel mai cald loc din casă. Astfel de locuri pot fi, de exemplu: în pat lângă proprietar, pe caloriferul cald sau pe sobă. De asemenea, pisicilor le place mult să doarmă în razele calde ale soarelui.

2. Este confortabil

Pisicile dorm aproximativ 12-15 ore pe zi. Sunt capabile să adoarmă oriunde, dar este important să fie confortabil pentru ele. Prin urmare, alături de o persoană, pe un pat moale sau o canapea, pisicile se simt grozav.

3. Le scapă de anxietate și pericol

La exterior, pisicile pot părea animale destul de liniștite și leneșe. Dar în realitate, ele sunt într-o stare de alertă în mod constant și stau cu urechile ciulite, astfel încât să scape repede în caz de pericol. Când o pisică stă lângă proprietar, se simte protejată, prin urmare, doarme în pace. Ea consideră că proprietarul ei este cineva pe care se poate baza și în care poate avea încredere.

4. Patul tău a devenit locul ei

Dacă ai în casă o canapea sau un pat confortabil, pisicile și-l vor însuși ca fiind al lor. În opinia lor, ele sunt cele care permit unei persoane să doarmă lângă ele și nu invers.

5. Își iubesc proprietarul

Din exterior, se poate părea că pisicile sunt independente și le place să fie singure. Cu toate acestea, pisicile își iubesc foarte mult stăpânii, deși comportamentul lor nu indică întotdeauna acest lucru. Majoritatea pisicilor își arată dragostea atunci când îl văd pe stăpân după mult timp. Ele se mângâie de picioarele lui, torc și îl ling pe proprietar pe mână. Dacă pisica ta face asta, înseamnă că animalul de companie este perfect pentru tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!