5 motive pentru care îmbrățișarea este cea mai bună formă de comunicare

5 motive pentru care îmbrățișarea este cea mai bună formă de comunicare

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in Lecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

O îmbrățișare este unul dintre cele mai uimitoare lucruri pe care le putem oferi unei alte persoane. Îmbrățișarea este în sine o formă de terapie.

Când primim îmbrățișări, primim și sentimente de confort, grijă, înțelegere, dragoste și multe altele. Nu sunteți de acord că o îmbrățișare pe zi vă face să vă simțiți mult mai bine?

Schimbările fiziologice pe care le trăim adânc în interior când suntem îmbrățișați pot fi descrise ca una dintre dintre cele mai bune forme ale existenței și vieții umane!

Iată 5 motive pentru care avem nevoie de cel puțin o îmbrățișare pe zi:

1. Îmbunătățește sănătatea inimii ți scade ritmul cardiac

O îmbrățișare are abilitatea fantastică de a reduce ritmul cardiac.

Un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord a constatat că persoanele care erau îmbrățișate periodic aveau parte de 5 bătăi pe minut, iar voluntarii care aveau un contact redus cu cei dragi aveau o frecvență cardiacă mult mai mare, de 10 bătăi pe minut.

O frecvență cardiacă mai mică este corelată cu o probabilitate mai mică de apariție a bolilor de inimă.

2. Echilibrează sistemul nervos

Chiar și cu o singură îmbrățișare , începi deja să-ți echilibrezi sistemul nervos, deoarece senzorii mici de presiune ovoidă găsiți în piele comunică cu creierul prin nervul nostru vag.

3. Reduce nivelul de stres

Îmbrățișarea cuiva poate ameliora cea mai mare parte a stresului rapid și eficient. Nu este bine să subestimăm puterea unei îmbrățișări, ea poate face lucruri minunate. Ceea ce se întâmplă de fapt, este că atunci când ne îmbrățișăm, nivelul de cortizol care circulă prin corp scade dramatic. Asta înseamnă că mintea noastră se calmează și începe să elibereze stresul.

4. Te face mai fericit

Când îmbrățișezi pe cineva, începi să îți crească producția de serotonină în creier, care este principala substanță chimică de care ai nevoie pentru a fii pozitiv. De asemenea, îți crește stima de sine.

Când te gândești la persoanele singure, ține minte că acestea sunt deficitare în serotonină. Când îmbrățișezi pe cineva, creierul începe să elibereze mai multă serotonină și endorfine în vasele de sânge, îmbunătățindu-ți starea de spirit.

5. Îți relaxează corpul

Îmbrățișarea îți poate face mușchii să se relaxeze în cel mai bun mod pe care ți-l poți imagina. Când primim o îmbrățișare, mușchii noștri încep să elibereze tensiunea din tot corpul.

Acum că ai citit aceste motive, poți începe să îmbrățișezi mai des persoanele dragi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!