5 moduri simple și eficiente pentru a vă curăța rinichii

5 moduri simple și eficiente pentru a vă curăța rinichii

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Rinichii noștri nu încetează niciodată să funcționeze. Aceștia filtrează, curăță, elimină elementele și excesul de sare, eliberează hormoni care controlează tensiunea arterială și echilibrul electroliților , ceea ce este foarte important pentru organism. Mulți oameni nici măcar nu se gândesc la importanța acestor organe și, fără să știe, fac excese sau pur și simplu duc un stil de viață nesănătos, prin care rinichii suferă mult. Și la un moment dat, apar problemele și durerile.

Nivelul creatininei crește , rinichii nu mai pot face față purificării sângelui 100%. Suferim de edem, ne simțim obosiți și bolnavi. Desigur, puteți face dializă , dar acest lucru vă va complica foarte mult viața.

Simptomele problemelor renale

Orice persoană a experimentat unul sau mai multe dintre următoarele simptome la un moment dat al vieții. Dacă nu dispar în scurt timp sau se repetă constant, acest lucru nu trebuie ignorat.

Dacă în unele zile ne simțim mai obosiți sau ni se umflă picioarele, acest lucru este normal. Dar dacă la aceste simptome se adaugă dorința frecventă de a urina, este necesar să consultați un specialist.

Iată câteva simptome care ar trebui să vă alerteze:

  • Senzație de oboseală constantă
  • Umflarea membrelor inferioare , în special a gleznelor
  • Mâncărime pe tot corpul și senzație de nervozitate
  • Senzația frecventă de a urina
  • Pierderea poftei de mâncare, greață și amețeli
  • Amorțeala mâinilor și picioarelor
  • Somnolență constantă
  • Modificări ale pielii (vânătăi și pete).

5 moduri de a vă curăța rinichii

1. Remediu de acasă pe bază de bicarbonat de sodiu

Suntem siguri că ați auzit până acum despre această metodă. Bicarbonatul de sodiu acționează ca un electrolit natural care ne permite să ne controlăm și să ne reglăm aciditatea din sânge (nivelul pH-ului) . Când avem o problemă renală obișnuită, cum ar fi acidoză, bicarbonatul de sodiu ne poate ajuta la menținerea unui echilibru acid optim.

În plus, va preveni formarea pietrelor la rinichi , ceea ce va îmbunătăți și funcția renală . De aceea, vă recomandăm să beți un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu de trei ori pe săptămână.

2. Proprietăți benefice ale oțetului de mere

Oțetul de mere conține acid, dar are efecte benefice asupra rinichilor . La prima vedere, acest lucru contrazice tot ce ați citit mai sus (despre pericolele creșterii acidității în sânge). Cu toate acestea, de fapt, oțetul de mere favorizează o digestie bună, ajută la curățarea rinichilor și detoxifică organismul. Așadar, este bine să beți 1 pahar de apă cu o linguriță de oțet după mese!

3. Cele mai bune remedii pe bază de plante pentru sănătatea rinichilor

Medicina pe bază de plante este modalitatea ideală de a curăța rinichii, de a ameliora inflamația și de a preveni formarea de pietre . Care sunt cele mai bune plante de ales pentru ceaiul de plante pe care îl vom bea seara?

Iată:

Busuiocul are un efect tonic excelent asupra rinichilor și ajută la prevenirea formării pietrelor. Puteți face un ceai din 5 frunze de busuioc și apoi adăugați o lingură de miere.

Păpădie : Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pe bază de plante pentru sănătatea sistemului nostru digestiv, a ficatului și a rinichilor. Îndepărtează perfect toxinele. Trebuie să puneți la fiert 2 linguri de păpădie uscată și lăsați să fiarbă timp de 15 minute. Se consumă o dată pe zi.

Ghimbir: Dacă iubești ghimbirul, atunci consideră-te un om norocos. Este unul dintre cele mai bune remedii pe bază de plante pentru inflamație, infecție și durere. În plus, curăță și întărește ficatul și rinichii.

Un fapt interesant: Beți o cană de ceai de mentă și ghimbir pentru a ajuta la activarea metabolismului!

4. Cele mai bune fructe, cele mai bune sucuri

Pepene verde : Acest fruct are proprietăți medicinale recunoscute și este un remediu natural pentru rinichi. De ce? Deoarece este aproape în întregime apă și ajută la curățarea sângelui.

Suc de rodie : Datorită proprietăților sale astringente și a conținutului de acizi benefici, acest suc este un remediu miraculos (fără exagerare).

5. O lingură de ulei de măsline dimineața

După cum știți deja, uleiul de măsline este bogat în acid oleic, care are un puternic efect antiinflamator și ajută la menținerea sănătății corpului nostru. Un alt fapt important: conține și grăsimi mononesaturate care previn oxidarea. Dacă adăugați o picătură de suc de lămâie în uleiul de măsline, veți obține un remediu natural pentru prevenirea formării pietrei la rinichi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!